ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Ο Λοντίγκιν και ο… Αγραβάνης

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τις μεταγραφικές αναζητήσεις και… ανησυχίες που υπάρχουν σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Ο Λοντίγκιν και ο… Αγραβάνης

Εξαιρετική η πρώτη μεταγραφική κίνηση του Παναθηναϊκού. Μη αναμενόμενη, αφού φαινόταν πως αναζητεί στην αγορά εξτρέμ, μέσο και φορ, πλην όμως η απόκτηση του Γιούρι Λοντίγκιν μάλλον ήταν κάτι που είχε αποφασιστεί από καιρό. Έδειξε μεγάλη ετοιμότητα ο Παναθηναϊκός και πήρε έναν τερματοφύλακα που στο ματς στο οποίο του εξασφάλισε την Ευρώπη έπαιζε μόνος του απέναντι στους πράσινους μέχρι να τον… εκτελέσει ο Βιγιαφάνιες από κοντινή απόσταση.

Δεν είναι αυτό το παιχνίδι πάντως που έπεισε τον Γιοβάνοβιτς για την αξία του Λοντίγκιν. Όλη τη σεζόν τον παρακολουθούσε και είχε διαπιστώσει πως είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες που θα κυκλοφορούσαν ελεύθεροι στην αγορά το καλοκαίρι. Έδειξε αντανακλαστικά ο Παναθηναϊκός και τον έκανε δικό του.

Ο Λοντίγκιν δεν έρχεται πάντως για «δεύτερος». Τουλάχιστον στο δικό του μυαλό. Έρχεται για να βάλει τεράστιο ανταγωνισμό στον Μπρινιόλι, που ξέρει και ο ίδιος πως έχει πλέον έναν τερματοφύλακα τουλάχιστον ισάξιό του, αν όχι καλύτερο. Οπότε ας μη βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για το ποιος θα έχει το νούμερο ένα στον Παναθηναϊκό της επόμενης σεζόν.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.251 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το να ξεκινάς πάντως με Μπρινιόλι – Λοντίγκιν, το λες σίγουρα αναβάθμιση. Πλέον οι «πράσινοι» καλούνται να προχωρήσουν στις επόμενες κινήσεις τους και να κλείσουν τα θέματα που υπάρχουν, τόσο με τους παίκτες που θέλουν να κρατήσουν (Χουάνκαρ, Γκατσίνοβιτς), όσο και με τα κενά που θέλει ο Γιοβάνοβιτς να καλυφθούν.

Το καλοκαίρι θα είναι μεγάλο, όπως μεγάλο θα είναι και στο μπάσκετ. Όταν ολοκληρωθούν οι τελικοί ο Παναθηναϊκός οφείλει πλέον να κοιτάξει πως θα πορευτεί με γνώμονα το τι έκανε στην Ευρωλίγκα. Ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στους τελικούς. Ακόμα και το πρωτάθλημα να πάρει, δεν γίνεται να στηριχτεί σε αυτό το υλικό που έχει. Οι μισοί είναι… τουρίστες. Και ο κόσμος δεν αντέχει άλλο να βλέπει παιχτάκια της σειράς να φορούν μια φανέλα που έχει πάνω της έξι αστέρια.

Όπως δεν θα αντέξει να δει και παίκτες τύπου Αγραβάνη. Επειδή έχει προκύψει ντόρος το τελευταίο διάστημα και το όνομά του ολοένα και περισσότερο έρχεται στην επικαιρότητα, ελπίζω όλο αυτό να είναι απλά φήμες. Δεν χρειάζεται ο Παναθηναϊκός να ανοίξει νέες πληγές.

Ας τελειώνει μια και καλή η ιστορία με τον Αγραβάνη, που δεν έχει θέση στον Παναθηναϊκό. Όχι λόγω αξίας, αλλά λόγω άλλων θεμάτων που απασχόλησαν στο παρελθόν τις δύο πλευρές.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.