ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Αυτός δεν είναι Παναθηναϊκός!

Εμφάνιση ντροπή στη Λάρισα και ήττα (74-62) για τον Παναθηναϊκό που δε βλεπόταν. Σε πέμπτο ματς θα κριθεί η σειρά.

Αυτός δεν είναι Παναθηναϊκός!

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλά στα πρώτα δύο λεπτά του αγώνα, προηγήθηκε με 2-4, αλλά η συνέχεια δεν την ανάλογη. Η Λάρισα πάτησε γκάζι και έτρεξε ένα σερί 11-0 και έτσι το σκορ πέντε λεπτά πριν το τέλος ήταν στο 13-4. Οι πράσινοι στη συνέχεια μείωσαν με καλάθι του Κασελάκη, όμως η διαφορά ξαναπήγε στο +11 δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (17-6). Ο Παναθηναϊκός ήταν ιδιαίτερα άστοχος, με το πρώτο μέρος του αγώνα να ολοκληρώνεται και το σκορ να είναι 19-11 υπέρ της Λάρισας.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.419 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στην δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλύτερα άμυνα και με πρωταγωνιστές τους Μέικον και Κασελάκη μείωσαν στους 4 με την τρίτη περίοδο να θέλει ακόμα 6 λεπτά. Με τις βολές του Τσαϊρέλη η Λάρισα πήρε ξανά προβάδισμα 6 πόντων (25-19). Με καλάθια τον Ουάιτ και Νέντοβιτς ο Παναθηναϊκός μείωσε στο καλάθι (25-23) και έδειχνε έτοιμος να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ωστόσο η Λάρισα με σερί 4-0 έκανε ξανά το 29-23. Οι συνεχόμενοι πόντοι του Παπαπέτρου οι πράσινοι πήραν προβάδισμα με 29-30. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το δεύτερο δεκάλεπτο.

Διαφορετική η εικόνα στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει όπως σταμάτησε την προηγούμενη περίοδο, φτάνοντας στο +6 (29-35) στο 23′, με τον Μέικον στο 24′ να διαμορφώνει το 32-38, αλλά τη Λάρισα να απαντάει άμεσα και να φέρνει και πάλι το παιχνίδι στα ίσια στο 25′, με τους «πράσινους» να εμφανίζουν και πάλι το ίδιο νωθρό πρόσωπο. Οι «πράσινοι» απάντησαν με τον Παπαπέτρου και «έτρεξαν» σερί 4-0 για το 40-44, με τη Λάρισα όμως να επιστρέφει και πάλι και με δύο τρίποντα του Ζάρα να παίρνει προβάδισμα με 46-44 στο 28′, με τον άσο των γηπεδούχων με νέα «βόμβα» έξω από τα 6,75μ. να διαμορφώνει το 51-45 στο 29′ γυρνώντας και πάλι υπέρ της το μομέντουμ. Το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε τον Παναθηναϊκό να έχει μειώσει, αλλά τους γηπεδούχους να διατηρούν προβάδισμα με 52-50.

Στο ξεκίνημα της 4ης και τελευταίας περιόδου ο Νεμάνια Νέντοβιτς θυμήθηκε τα όσα είχε κάνει στην κανονική περίοδο και με συνεχόμενους πόντους βοήθησε τον Παναθηναϊκό να επιστρέψει στο παιχνίδι και να πάρει και προβάδισμα με 56-61 στο 32′. Με το σκορ στο 57-61 αποβλήθηκε με πέντε φάουλ ο Παπαπέτρου με αποτέλεσμα να ανάψουν τα αίματα και να ανέβει η ένταση στο ματς. Η Λάρισα ισοφάρισε σε 61-61 στο 35′ επαναφέροντας την αγωνία στο παιχνίδι. Έκτοτε το ματς έγειρε ολοκληρωτικά στην πλάστιγγα των φιλοξενούμενων. Η άμυνα των γηπεδούχων τσάκιζε κόκκαλα μετατρέποντας το ματς σε πραγματικό πάρτι για τους Θεσσαλούς, οι οποίοι με επιμέρους 13-1 έφτασαν στο τελικό 74-62.

Τα δεκάλεπτα: 19-11, 29-30, 52-50, 74-62

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.