ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Υπάρχει μια βάση 7-8 παικτών που κάνει πιο εύκολη τη μεταγραφική δουλειά του Παναθηναϊκού

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τη μεγάλη διαφορά του φετινού καλοκαιριού με το περσινό.

Υπάρχει μια βάση 7-8 παικτών που κάνει πιο εύκολη τη μεταγραφική δουλειά του Παναθηναϊκού

Έχει μπόλικο δρόμο ακόμα να διανύσει ο Παναθηναϊκός στο μεταγραφικό μέτωπο. Καλά – καλά δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Ο Γιούρι Λοντίγκιν είναι μια εξαιρετική και απολύτως «ψαγμένη» κίνηση, με την έννοια πως παίρνεις έναν τερματοφύλακα που de facto γνωρίζεις ότι είναι καλός, που είναι έμπειρος, έχει παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο και έχει κάνει πρωταθλητισμό. Τι άλλο να ζητήσεις;

Μαζί με τον Μπρινιόλι θα συνθέσουν ίσως το κορυφαίο δίδυμο πορτιέρο εδώ και πολλά χρόνια στους «πράσινους». Και θα είναι δύσκολο για τον Γιοβάνοβιτς να επιλέξει ποιος θα είναι το νούμερο ένα. Καλές είναι αυτές οι «δυσκολίες».

Πλην του Λοντίγκιν, είναι φανερό πως ο Παναθηναϊκός κινείται πολύ ζεστά και πολύ ενεργά στην πιάτσα, αλλά θα χρειαστεί αρκετή υπομονή έως ότου ξεκαθαρίσουν στο απόλυτο οι στόχοι. Ο Γιοβάνοβιτς από πέρσι μας έδειξε πως θέλει να είναι απολύτως σίγουρος για τις κινήσεις του. Προφανώς και δεν θα του βγουν όλες. Δεν βγήκαν ούτε πέρσι, για παράδειγμα ο Λούντκβιστ αποδείχτηκε ένα χαμένο στοίχημα, όπως – εν τέλει – και ο Βιτάλ. Μειώνει όμως το ρίσκο με το να ψάχνει πολύ και να περνάει από κόσκινο κάθε περίπτωση.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.304 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σε σχέση με πέρσι, πάντως, ο Παναθηναϊκός ξεκινά το φετινό καλοκαίρι έχοντας ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Ποιο είναι αυτό; Πως υπάρχει μια βάση 7-8 ποδοσφαιριστών της βασικής ενδεκάδας. Άρα χρειάζονται κάποιες λίγες «πινελιές» αρχικά για να κλείσει – θεωρητικά πάντα – η ενδεκάδα σου και μετά να κοιτάξεις και να δεις τι θα κάνεις για να έχεις βάθος.

Πάντα σε θεωρητικό επίπεδο, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός έχει – και θα έχει – Μπρινιόλι, Κώτσιρα, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, δηλαδή όλη τη βασική του αμυντική γραμμή. Και Ρούμπεν, Αϊτόρ, Παλάσιος από τη μέση και μπροστά, δηλαδή τους τρεις ποδοσφαιριστές που του έκαναν τη διαφορά. Στο σύνολο οχτώ παίκτες του βασικού κορμού, που αν παραμείνει και ο Γκατσίνοβιτς θα γίνουν εννιά. Συν τους Κουρμπέλη – Αλεξανδρόπουλο, οι οποίοι μπορούν να θεωρηθούν ως τέτοιοι.

Τι ψάχνει, αν τελικά καταφέρει και κρατήσει τον Σέρβο; Έναν σέντερ φορ και έναν δημιουργικό μέσο. Δεν τον πιέζει ο χρόνος για τον επιθετικό, ο Ιωαννίδης έδειξε πως μπορεί να ανταποκριθεί μέχρι ένα σημείο στον ρόλο. Και όσο ο καιρός θα περνάει, ολοένα και περισσότερα θα μπορεί να δίνει.

Θα πιεστεί σίγουρα αν δεν βρει σύντομα τον μέσο που ψάχνει. Εκεί, άλλωστε, έχει πέσει το βάρος. Αλλά το να έχουν οι πράσινοι στις 8 Ιουνίου τόσους ποδοσφαιριστές από την περσινή «καλή» τους ενδεκάδα, είναι κάτι που σίγουρα βοηθάει την ομάδα και κυρίως τον προπονητή στον προγραμματισμό του. Διώχνει το άγχος. Και χωρίς άγχος μπορείς να κάνεις καλύτερες επιλογές στο μεταγραφικό παζάρι.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.