ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Το πολυπόθητο «επόμενο βήμα» για τον Παναθηναϊκό όπως το σχεδιάζει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τον Παναθηναϊκό του πιο υψηλού level, τη διαφαινόμενη ποιοτική αναβάθμιση και τα στάδια που ακολουθούν για να τους επόμενους στόχους.

Το πολυπόθητο «επόμενο βήμα» για τον Παναθηναϊκό όπως το σχεδιάζει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

*Αν γυρίσει κανείς τον χρόνο πίσω και πάει στον Ιούνιο του περασμένου έτους, θα διαπιστώσει εύκολα το πόσο διαφορετικά μοιάζουν τα πράγματα για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό φέτος. Ένα χρόνο μετά και η κατάσταση δεν έχει καμία σχέση με όλα όσα συνέβαιναν το περασμένο καλοκαίρι. Έπειτα από μια σεζόν προόδου, γερών θεμελίων – βάσεων, κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας, επιστροφής στην Ευρώπη, αλλά και υπογραφών για το νέο γήπεδο στον Βοτανικό, το κλίμα έχει «φτιάξει» για τα καλά. Το κυριότερο, όλων, είναι ότι οι φίλοι του «τριφυλλιού» βλέπουν μπροστά τους μια προοπτική, σε αντίθεση με πέρυσι που όλα ήταν «μαύρα» με την απογοήτευση και κυριαρχεί.

*Όλα τα παραπάνω, φυσικά, δεν έγιναν μέσα σε μια μέρα. Η σεζόν που πέρασε ήταν πιεστική, μα με καλό αποτέλεσμα και φινάλε, τηρουμένων των αναλογιών. Από εδώ και πέρα, όπως έχουμε αναφέρει κι άλλες φορές, αρχίζουν τα ωραία, τα πολύ πιο δύσκολα με φόντο την επιστροφή στην Παναθηναϊκή κανονικότητα. Τα πρώτα βήματα έγιναν και τώρα ήρθε η ώρα για το επόμενο level.

*Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι ο άνθρωπος που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στον σχεδιασμό. Μπορεί σε αυτό το κομμάτι να «ταλαιπωρεί» φιλάθλους και δημοσιογράφους- όπως είχε δηλώσει αστειευόμενος ο ίδιος μετά τον τελικό Κυπέλλου- αλλά τα πάντα γίνονται από τον Σέρβο και τους συνεργάτες του με ένα και μόνο σκοπό: Την ποιοτική αναβάθμιση της ομάδας με ποδοσφαιριστές που θα έρθουν και θα δώσουν το «κάτι παραπάνω». Αν είναι να συμβεί έτσι, χαλάλι και η… ταλαιπωρία.

Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες!
Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες! 1.670 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

*Η αρχή έγινε με τον Γιούρι Λοντίγκιν. Οι πράσινοι έβαλαν στις τάξεις τους έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην Ελλάδα. Με εμπειρία, με προσωπικότητα, με ποιότητα και με έναν ωραίο ποδοσφαιρικό «τσαμπουκά». Μαζί με τον Μπρινιόλι, οι δυο τους θα συνθέσουν ένα εξαιρετικό δίδυμο κάτω από τα γκολποστ, πιθανότατα το κορυφαίο στην Ελλάδα. Και δυο λόγια για τον Σωκράτη Διούδη. Ο Έλληνας πορτιέρε είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας. Προσωπική άποψη είναι ότι ίσως έφτασε σε ένα σημείο στον Παναθηναϊκό που ολοκλήρωσε τον κύκλο του. Δεν έχει να δώσει κάτι παραπάνω. Αυτό συμβαίνει. Δεν είναι κακό, ούτε σημαίνει κάτι. Έτσι είναι η ζωή, έτσι και το ποδόσφαιρο. Η διαφαινόμενη αποχώρηση του «Διου», δεν αναιρεί και την αξία του.

*Η παραμονή του Χουάνκαρ (απομένουν μόνο οι υπογραφές), είναι κι αυτή μια εξαιρετική κίνηση. Ο Ισπανός συγκαταλέγεται από τους καλύτερους αριστερούς μπακ της Ελλάδας και με δυο χρόνια, πλέον, στην ομάδα. Ο Γιοβάνοβιτς τον ήθελε και για τη νέα χρονιά, ο παίκτης επιθυμούσε την παραμονή του, οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν θετικά, έπειτα από αρκετά «πάνω – κάτω» και ο ποδοσφαιριστής συνεχίζει με το «τριφύλλι». Θα ακολουθήσουν κάποιες πιθανές επεκτάσεις συμβολαίων με Αϊτόρ και Βέλεθ να βρίσκονται σε… περίοπτη θέση. Δικαίως…

*Η ενίσχυση που θα ακολουθήσει έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Όλα δείχνουν ότι ο Βιγιαφάνιες δύσκολα θα ανανεώσει. Ο Μαουρίσιο έχει φύγει, ενώ το θέμα Γκατσίνοβιτς παραμένει ανοιχτό. Αυτό σημαίνει ότι οι προσθήκες στα χαφ είναι αναγκαίες και πολύ σημαντικές για τον Παναθηναϊκό της επόμενης περιόδου. Ευχή και επιθυμία όλων είναι να παραμείνει ο «Γκάτσι». Από εκεί και πέρα, η ομάδα κινείται για δυο χαφ με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Ο Γιοβάνοβιτς θέλει ποιότητα και ταχύτητα στο «8» και «10». Να το πούμε λίγο διαφορετικά: Θέλει ποιοτικά «δεκάρια» που να… οκταρίζουν και το αντίστροφο. Ο Μπλάνκο παραμένει μια δύσκολη, μα και εξαιρετική, περίπτωση.

*Θα αποκτηθούν δυο εξτρέμ, μετά την αποχώρηση Βιτάλ και Χατζηγιοβάνη, ένας αριστερός μπακ (Ο Άλβαρες είναι μια πιθανότητα), ένας στόπερ και φυσικά επιθετικός. Στο κομμάτι του φορ, ο Σέρβος προπονητής επιθυμεί την απόκτηση ποδοσφαιριστή που θα ξεχωρίζει. Ενός παίκτη που θα αποτελεί το σημείο αναφοράς στην πράσινη επίθεση και φυσικά με την παρουσία του θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο και ο Φώτης Ιωαννίδης.

*Όλα όσα θα συμβούν το καλοκαίρι αυτό θα είναι βασισμένα πάνω στη λογική του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και των συνεργατών του. Μια λογική που θέλει έναν ακόμη καλύτερο Παναθηναϊκό, μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για τον πρώτο στόχο που δεν είναι άλλος από την είσοδο στους ομίλους του conference, αλλά και το «βήμα παραπάνω» στο πρωτάθλημα. Ας μην καθορίσουμε (ακόμα) ποιο μπορεί να είναι το τελευταίο…

*Με λίγα λόγια, πολλή δουλειά στον σχεδιασμό, υπομονή, σύνεση και ποδοσφαιρική λογική, ο Παναθηναϊκός μπορεί να κοιτάζει ψηλότερα, όπως και πρέπει να κάνει. Μπορεί να μπει σύντομα ότι μπαίνει σε μια πρώτη διαδικασία πρωταθλητισμού. Ο πρωταθλητισμός, βέβαια, για να έρθει απαιτούνται πολλά τόσο στο καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι, όσο και στη συνολική λειτουργία. Το έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν. Από πέρυσι κάποια βήματα προς αυτή την κατεύθυνση έγιναν. Χρειάζονται περισσότερα. Το βέβαιο είναι ότι οι στόχοι που θέτουν οι άνθρωποι του «τριφυλλιού»- διοίκηση, Ιβάν Γιοβάνοβιτς τους συνεργάτες του- μπαίνουν σε μια σειρά. Δεν μπορούν, άλλωστε, να κατακτηθούν όλοι μαζί. Μπορούν, όμως, σταδιακά και δίχως τυμπανοκρουσίες και πολλές υποσχέσεις. Κάτι που γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους, ο προπονητής του Παναθηναϊκού…

Διονύσης Δεσύλλας
Διονύσης Δεσύλλας e

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.