ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Κόκκινος συναγερμός για κακοκαιρία «Genesis»: Πού υπάρχουν φόβοι για πλημμύρες και ακραία φαινόμενα!

Έκτακτη ενημέρωση στις 7 το απόγευμα από τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου - Πού θα σταλεί μήνυμα από το 112.

Κόκκινος συναγερμός για κακοκαιρία «Genesis»: Πού υπάρχουν φόβοι για πλημμύρες και ακραία φαινόμενα! | panathinaikos24.gr

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, με βάση την πρόγνωση των μετεωρολογικών μοντέλων και την ανάλυση από την ΕΜΥ προκύπτουν τα ακόλουθα συμπεράσματα σε σχέση με την πιθανή εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων κατά το διάστημα Πέμπτη 9/6 Δευτέρα 13/6:

«Φύγε ρε πατσαβ…»: Μετά τις μπουνιές με τον Light o SNIK βρίζει on camera τη σύντροφό του (Vid)
«Φύγε ρε πατσαβ…»: Μετά τις μπουνιές με τον Light o SNIK βρίζει on camera τη σύντροφό του (Vid) 4.797 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

– Η ατμοσφαιρική διαταραχή φαίνεται να είναι σημαντική και «εμμένουσα» για μεγάλο τμήμα του Ελλαδικού χώρου.

– Τα πιο επικίνδυνα φαινόμενα με ραγδαίες βροχές και καταιγίδες εντοπίζονται χρονικά στο 24ωρο της Παρασκευής 10 Ιουλίου.

– Πλημμύρες γρήγορης απόκρισης (Flash floods) μπορούν να συμβούν σε πολλές πόλεις και οικισμούς της Δ. Στερεάς (περιλαμβανομένου μέρους του Ιονίου), ΒΔ Πελοποννήσου και Θεσσαλίας μέχρι Πιερία και Σποράδες, με σχετικά ήπιο ανάγλυφο και μειωμένη αντιπλημμυρική προστασία.

– Σημαντικές πλημμύρες με υπερχείλιση ποταμών και μεγάλων υδατορεμάτων είναι πολύ πιθανόν να συμβούν κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας λόγω της αναμενόμενης μεγάλης διάρκειας των ραγδαίων βροχών, του ήπιου αναγλύφου των παραρεμάτιων περιοχών και των μικρών κλίσεων του υδρογραφικού δικτύου.

Συμπερασματικά, σύμφωνα με τις ίδιες αρμόδιες πηγές τα φαινόμενα θα είναι έντονα για τη χωρική ζώνη από το Ιόνιο και τη Δυτ. Στερεά μέχρι τη Θράκη μέσω Θεσσαλίας. Μεγαλύτερος κίνδυνος σημαντικών πλημμυρών η Θεσσαλία την Παρασκευή 10/ 6.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει επικοινωνήσει προσωπικά με κάθε περιφερειάρχη, ενημερώνοντας για τους κινδύνους. Αναμένεται να σταλεί μήνυμα 112 σε όλες τις περιοχές.

Πηγή: skai.gr

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

loading...

HIGHLIGHTS

close