ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Αδιόρθωτος Παναθηναϊκός, έχασε το ματς από το πρώτο δεκάλεπτο

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε το εφιαλτικό πρώτο δεκάλεπτο, βρέθηκε συνεχώς να κυνηγά μεγάλες διαφορές και γνώρισε την ήττα από τον Ολυμπιακό (74-61) στο πρώτο ματς της σειράς των τελικών. Επόμενο ματς στο ΟΑΚΑ, την Τρίτη (14/6).

Αδιόρθωτος Παναθηναϊκός, έχασε το ματς από το πρώτο δεκάλεπτο

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε το εφιαλτικό πρώτο δεκάλεπτο, βρέθηκε συνεχώς να κυνηγά μεγάλες διαφορές και γνώρισε την ήττα από τον Ολυμπιακό (74-61) στο πρώτο ματς της σειράς των τελικών.. Επόμενο ματς στο ΟΑΚΑ την Τρίτη (14/6).

Κακοί οι «πράσινοι» δεν διακρίθηκε σχεδόν κανείς στο ΣΕΦ, με το «τριφύλλι» πλέον, να πρέπει να αλλάξει την εικόνα του τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση σε ότι έχει να κάνει με το δεύτερο ματς στο ΟΑΚΑ.

«Βόμβα» με Πάντερ και Παρτίζαν!
«Βόμβα» με Πάντερ και Παρτίζαν! 40.165 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ματς

Στείρο ήταν το πρώτο 1,5 λεπτό στο ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να είναι άστοχες. Το πρώτο καλάθι ήλθε από τον Ντόρσει (2-0), με τον Παπανικολάου να σκοράρει από την περιφέρεια (5-0). Ο Ολυμπιακός αύξησε το σερί του με τον Βεζένκοφ (7-0) με τους «πράσινους» να είναι εκνευριστικά άστοχοι.

Είναι χαρακτηριστικό το 0/8 για το «τριφύλλι», με τον Βεζένκοφ να «γράφει» το 9-0 και τον Βόβορα να καλεί άμεσα σε τάιμ άουτ με τον τελικό να είναι ήδη στο 4ο λεπτό. Με κάρφωμα του Φαλ ο Ολυμπιακός έφτασε στο 11-0, με τον Κασελάκη να σκοράρει για πρώτη φορά για την ομάδα του (11-2).

Ο Φαλ ήταν ανίκητος κάτω από τη ρακέτα (13-2) με το «τριφύλλι» να συνεχίζει να έχει σοβαρό θέμα στην επίθεση. Το πρόβλημα με τον ψηλό τη γηπεδούχων συνέχιζε να υφίσταται, με τους πράσινους να έχουν πρόβλημα και στην άμυνα καθώς το ρίσκο δεν του βγήκε του Γιώργου Βόβορα.

Ο Παπαγιάννης σκόραρε μετά από επιτυχημένο pick n roll (15-4) με τον Σαντ Ρος. Δύο εύστοχα τρίποντα με Σλούκα και ΜακΚίσικ έφεραν το -17 για τον Παναθηναϊκό (21-4), με τον Βεζένκοφ να σκοράρει και πάλι (23-4) στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, ο Παπαπέτρου εκτέλεσε για το 23-6, με τον Βεζένκοφ να απαντά (25-6). Το αντιαθλητικό στον Παπαπέτρου, δεν το εκμεταλλεύτηκαν οι «πράσινοι», όμως ο αρχηγός των «πρασίνων» βρήκε ελεύθερο τρίποντο (25-10).

Οι «πράσινοι» βρήκαν νέο τρίποντο με τον Ουάιτ (25-13) αλλά ο Σλούκας έβαλε τέλος στο «πράσινο» σερί (27-13). Ο Έβανς με ½ βολές έγραψε το 27-14 και τον Ουάιτ να κλέβει την μπάλα στην επαναφορά και να σκοράρει με λέι απ (27-16) και να δίνει εκ νέου ανάσα στο «τριφύλλι».

Ο Σλούκας έβρισκε χώρο για να δράσει και παρά το νέο τρίποντο του Ουάιτ, η διαφορά δεν έπεφτε (32-19). Με δύο βολές του Σλούκα το σκορ διευρύνθηκε (36-19). Με ½ βολές ο Παπαπέτρου έφερε σκορ στον Παναθηναϊκό (36-20). Οι παίκτες του τριφυλλιού ήταν εκτός αγώνα, δεν έβρισκαν ρυθμό, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει πατήματα στην επίθεση (38-20), με το ημίχρονο να λήγει και να βρίσκει πολύ μακριά τον Παναθηναϊκό από τον αντίπαλό του, με κάκιστη εμφάνιση σε όλα τα επίπεδα.

Το πρώτο καλάθι στο β΄ ημίχρονο ήρθε από τον Φάλ (40-20), με τον θηριώδη σέντερ του Ολυμπιακού να σκοράρει εκ νέου (42-20). Ο Παπαγιάννης μετά από τρια λεπτά στο δεκάλεπτο, σκόραρε για τον Παναθηναϊκό (42-22).

Ντόρσει και Σίβα βρήκα ελεύθερα τρίποντα για τις ομάδες τους, δημιούργησαν σκορ, με τον Βεζένκοφ και πάλι από την περιφέρεια βρίσκει στόχο (48-25). Ο Παπαπέτρου έριξε τη διαφορά με τρίποντο στη λήξη της επίθεσης (48-28), με τον Σίβα να δίνει συνέχεια με λέι άπ (48-30), οι βολές του Φαλ έκοψαν το σερί του «τριφυλλιού» με τον Ουάιτ να σκοράρει και πάλι (50-32), αλλά ο Ουόκαπ βρήκε σκορ (52-32). Ο αρχηγός των «πρασίνων» ήταν αυτός που προσπαθούσε να βρει επιθετικές λύσεις για την ομάδα του και συνεπικουρούμενος από τον Ουάιτ, ο Παναθηναϊκός μείωσε στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου (55-38).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Παπαγιάννης σκόραρε για το «τριφύλλι» (55-40) την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός έκανε λανθασμένες επιλογές στην επίθεση. Ο Νέντοβιτς με το πρώτο του καλάθι στον τελικό μείωσε εκ νέου (55-42). Οι «πράσινοι» όσο και να προσπαθούσαν στην επίθεση, στην άμυνα δεν ήταν συνεπείς με τον Ολυμπιακό να τιμωρεί κάθε αδράνεια και να φτάνει τη διαφορά ξανά στα επίπεδα των είκοσι πόντων (63-44).

Τα τελευταία λεπτά στον πρώτο τελικό ήταν εντελώς διαδικαστικά. Ο Μπαρτζώκας απέσυρε τους βασικούς του πυλώνες, έπαιζε τον μεγάλο του αντίπαλο με τη δεύτερη ομάδα και ο Παναθηναϊκός ότι και αν έκανε πήγαινε στράφι. Κάποιες εκλάμψεις επιθετικές από τον Έβανς δημιούργησαν το 70-55, με τον Λαρεντζάκη να απαντά για το 73-55. Έτσι το τελικό 74-61, βρήκε τον Ολυμπιακό στο 1-0 και τον Παναθηναϊκό να προβληματίζει ιδαίτερα με την εικόνα των παικτών του.

Τα δεκάλεπτα: 21-4, 38-20, 55-38, 74-61.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.