ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Ο Γκάνεα και ο άψογος μεταγραφικός χειρισμός του Παναθηναϊκού

Ο Βασίλης Μοιρώτσος εξηγεί γιατί ο Γκάνεα που είδαμε στον Άρη είναι ιδανική περίπτωση για τον Παναθηναϊκό και γράφει για έναν σύλλογο που γίνεται και πάλι ελκυστικός προορισμός για τους ποδοσφαιριστές.

Ο Γκάνεα και ο άψογος μεταγραφικός χειρισμός του Παναθηναϊκού

Έδειξε ο Παναθηναϊκός πως ήταν έτοιμος να πάρει βασικό αριστερό μπακ σε περίπτωση που δεν κατάφερνε να βρει τη λύση με τον Χουάνκαρ. Η ιστορία του Γκάνεα σαφώς και δεν είναι μια υπόθεση που εμφανίστηκε μέσα σε μια μέρα για τους πράσινους. Τη δούλευαν εδώ και μέρες και τελικά κατάφεραν να κλείσουν έναν παίκτη που έχει δείξει τα διαπιστευτήριά του στην Ελλάδα και τον ήθελαν κι άλλες ομάδες. Ο Γκάνεα, όπως και ο Λοντίγκιν, είναι παίκτες που έρχονται για να διεκδικήσουν θέση βασικού.

Ο ανταγωνισμός που θα βάλουν στους βασικούς Μπρινιόλι και Χουάνκαρ αντίστοιχα είναι τέτοιος που μόνο κερδισμένοι θα βγουν όλοι. Οι παίκτες θα προσπαθούν περισσότερο για να κρατήσουν τη θέση τους και ο Παναθηναϊκός θα καρπώνεται αυτή τη δουλειά. Ήδη υπάρχει αναβάθμιση σε δύο θέσεις. Στο τέρμα υπάρχουν δύο ισάξιοι τερματοφύλακες, στα αριστερά ψάχναμε να δούμε τι λύσεις θα βρει ο Παναθηναϊκός όταν του έλειπε ο Χουάνκαρ. Η μία ήταν ο δεξιοπόδαρος Σάντσες και η άλλη ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης. Ο Γκάνεα αποτελεί τεράστια αναβάθμιση.

Στα 30 του χρόνια, οχτώ φορές διεθνής με τη Ρουμανία και με 59 συμμετοχές τις δύο τελευταίες σεζόν στον Άρη. Και όχι σε έναν Άρη κομπάρσο, αλλά στον Άρη που και τις δύο χρονιές ήταν ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και βγήκε στην Ευρώπη. Με τη δυνατότητα να παίξει και πιο ψηλά στο γήπεδο, με πολλά ανεβοκατεβάσματα στην πλευρά, με συμμετοχή στο επιθετικό transition και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Και με δυναμικό παιχνίδι. Αυτός ήταν ο Γκάνεα που είδαμε στον Άρη κι αν παρουσιάσει το ίδιο πρόσωπο φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού, οι πράσινοι έχουν να περιμένουν πολλά.

Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες!
Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες! 1.626 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η συμφωνία με τον Ρουμάνο μπακ κλείνει πολύ γρήγορα ένα ακόμα ζήτημα για τους πράσινους, που πλέον θα… φουλάρουν για τους παίκτες που θα έρθουν για να πάρουν φανέλα βασικού. Είτε αυτοί λέγονται Γκατσίνοβιτς και Βιγιαφάνιες, που ήταν και πέρσι στο ρόστερ, είτε νέοι που θα έρθουν να κάνουν τη διαφορά. Όπως ο Μπλάνκο ή ο επιθετικός που θα αναζητήσει ο Παναθηναϊκός.

Ο Γιοβάνοβιτς είπε μετά τον τελικό με τον ΠΑΟΚ πως θα… ταλαιπωρηθούμε ξανά στα μεταγραφικά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως θα αργήσει και πάλι ο Παναθηναϊκός στις κινήσεις του, όπως συνέβη το περασμένο καλοκαίρι. Ο Σέρβος, όμως, το πηγαίνει αλλιώς πλέον. Δείχνει προετοιμασμένος και εκείνος και όλο το τιμ που δουλεύει νυχθημερόν για να του παρέχει από νωρίς όλα τα εργαλεία που χρειάζεται.

Είναι πολύ σημαντικό πως ο Παναθηναϊκός έχει ένα τμήμα σκάουτινγκ που λειτουργεί, ο προπονητής έχει επικοινωνία και συνεννόηση όλους τους ανθρώπους του συλλόγου και καταφέρνουν οι πράσινοι να προχωρούν με σταθερά βήματα. Και με…value κινήσεις, τόσο στις ανανεώσεις, όσο και στις μεταγραφές τους.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό πως στην πιάτσα των ατζέντηδων η συζήτηση για τον Παναθηναϊκό γίνεται ολοένα και πιο συχνή. Δεν “φοβούνται” να προτείνουν, έχοντας ταυτόχρονα αντιληφθεί δύο πράγματα: το πρώτο ότι οι πράσινοι δεν προβληματίζονται πλέον για το οικονομικό. Και το δεύτερο και ακόμα πιο σημαντικό ότι ο Παναθηναϊκός είναι τούτη την ώρα σε φάση να ορίζει εκείνος τις συμφωνίες. Το δικό του παιχνίδι τακτικής έφερε τη συμφωνία με τον Χουάνκαρ, στο θέμα του Μπλάνκο ο χειρισμός είναι άριστος (ο παίκτης έχει πειστεί για τον Παναθηναϊκό και κάποια στιγμή θα το πάρει πάνω του) και κάθε υπόθεση που είναι ανοιχτή έχει τον Παναθηναϊκό σε θέση ισχύος.

Με λίγα λόγια, οι πράσινοι “λένε” στην αγορά πως γίνονται και πάλι ένας ελκυστικός προορισμός. Που δεν παρακαλάει, που δεν κάνει υποχωρήσεις, που παίζει με τους δικούς του κανόνες. Όποιος θέλει καλώς, διαφορετικά… το μοναστήρι να ‘ναι καλά.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.