ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Ο Γκάνεα που «κουμπώνει» ιδανικά με Χουάνκαρ και η πετυχημένη διετία στον Άρη – Το βιογραφικό του 30χρονου μπακ! (Vds)

Ο Κριστιάν Γκάνεα θα είναι η δεύτερη καλοκαιρινή μεταγραφή του «τριφυλλιού», το βιογραφικό του 30χρονου Ρουμάνου μπακ και το δίδυμο στην αριστερή πλευρά με τον Χουάνκαρ.

Ο Γκάνεα που «κουμπώνει» ιδανικά με Χουάνκαρ και η πετυχημένη διετία στον Άρη - Το βιογραφικό του 30χρονου μπακ! (Vds)

Δεν είχαν περάσει παρά λίγες ώρες από την επισημοποίηση της συμφωνίας με τον Χουάνκαρ, όταν ο Παναθηναϊκός λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, γνωστοποιούσε πως η επόμενη κίνηση της ομάδας θα είναι ο 30χρονος μπακ, πρώην μέλος του Άρη.

Ο Κριστιάν Γκάνεα τις επόμενες ώρες, μπορεί και την ώρα που γράφονται ετούτες οι γραμμές θα είναι και επίσημα ποδοσφαιριστής του «τριφυλλιού» μια κίνηση που πιστώνεται στην ολότητά της, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός που σκανάρει κάθε περίπτωση, έδωσε συγκατάθεση και ο Ρουμάνος έρχεται στο «τριφύλλι» για να πλαισιώσει τον Χουάνκαρ, «κουμπώνοντας» ιδανικά την αριστερά πλευρά.

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 1.263 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο ποδοσφαιριστής που με Ισπανική νοοτροπία και κουλτούρα – έχει ζήσει για πολύ μεγάλο μέρος της ζωής του στην Ιβηρική -, είναι από τις περιπτώσεις που ξεχώρισαν στο πρωτάθλημα της Super League.

Στη διετία που έπαιξε στον Άρη, βοήθησε τον «Θεό του πολέμου» να κάνει βήματα προόδου και το άλμα τόσο στην βαθμολογία, όσο και στην Ευρώπη. Με τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά που τον διακρίνουν (ταχύτητα, αντίληψη και τεχνική) έρχεται στον Παναθηναϊκό για το step up, την χρονική στιγμή που οι «πράσινοι» είναι καλά αγωνιστικά και διοικητικά υπάρχει μια ασφάλεια.

Πριν έρθει στην Ελλάδα και τον Άρη το καλοκαίρι του 2020, ο Γκάνεα έκανε ένα πέρασμα από τη Χώρα των Βάσκων και την Αθλέτικ του Μπιλμπάο. Μπορεί να μην είναι γέννημα-θρέμμα Βάσκος, αλλά η οικογενειακή του ρίζα πηγάζει από εκείνα τα μέρη, όπου το υψηλό ταμπεραμέντο και η κουλτούρα, ταιριάζουν άρρηκτα στη νοοτροπία της Αθλέτικ.

Με την ερυθρόλευκη φανέλα δεν πρόλαβε καν να ανοιχτεί και αποχώρησε μόλις ένα εξάμηνο αργότερα για την Νουμάνθια. Στη Σεγούντα ντιβιζιόν αρχίζει και δείχνε στοιχεία και με τις 17 συμμετοχές και τις δύο ασίστ, βάζει σε σκέψεις τους ανθρώπους της Αθλέτικ, ώσπου αποφασίζουν να τον επαναφέρουν στο ρόστερ τους.

Το επίπεδο όμως στα σαλόνια της Πριμέρα και οι αστοχίες των ανθρώπων της ομάδας από το Μπιλμπάο τον οδηγούν και πάλι σύντομα στην έξοδο. Ο Γκάνεα που φύσει και θέσει είναι μαχητικός χαρακτήρας, μελετά τις κινήσεις του και κάνει ένα βήμα πίσω σε ότι αφορά την καριέρα του.

Η μετακίνηση στη Βιτορούλ από πολλούς χαρακτηρίζεται πισωγύρισμα για τον παίκτη, ωστόσο ο ίδιος ήξερε πως θα αποτελούσε μόνο μια στάση, στα σχέδιά του. Από την αυγή του 2019 ως και το φινάλε του, ο Γκάνεα με την ομάδα της επαρχίας από την Κωνστάντζα, παίζει μόλις σε 10 αγώνες με απολογισμό ένα μόλις γκολ.

Με χαρακτήρα δυναμικό, μετά την Βιτορούλ ακολουθεί ο Άρης, όπου ο Γκάνεα κάνει πειστικές εμφανίσεις, βοηθά την ομάδα του Χαριλάου να πιάσει τους στόχους, ωστόσο και πάλι γνωρίζει καλά πως το επίπεδο του είναι για κάτι παραπάνω. Κάπου εκεί προκύπτει ο Παναθηναϊκός που με συνοπτικές διαδικασίες του προσφέρει την ευκαιρία να διακριθεί.

Οι «πράσινοι» κινούνται χωρίς τυμπανοκρουσίες και έρχονται σε συμφωνία με τον παίκτη. Μια win – win διαδικασία, καθώς και στον ίδιο τον παίκτη προσφέρεται ένα διαφορετικό κλίμα από τον Άρη, αλλά και στην ομάδα του «τριφυλλιού» ο Ρουμάνο με τις ισπανικές ρίζες, έρχεται για να ανεβάσει τον ανταγωνισμό και να συνθέσει με τον Χουάνκαρ ένα ταχυδυναμικό δίδυμο, καθώς κύριο μέλημα των ανθρώπων που εργάζονται για τον Παναθηναϊκό της ερχόμενης σεζόν είναι σε κάθε θέση να υπάρχουν τουλάχιστον δύο ικανοί παίκτες.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.