ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Δύο αριστεροί μπακ στην… τιμή του ενός

Value for money οι υποθέσεις Χουάνκαρ – Γκάνεα, με κερδισμένο τον Παναθηναϊκό που έχει ένα σούπερ δίδυμο στα αριστερά σε τιμή… κόστους.

Δύο αριστεροί μπακ στην… τιμή του ενός

Η διαπραγμάτευση με τον Χουάνκαρ δεν ήταν εύκολη υπόθεση για τον Παναθηναϊκό. Μπορεί το deal της ανανέωσης έως το καλοκαίρι του 2024 να ήρθε σχετικά νωρίς, αλλά μέχρι να φτάσουν στο σημείο οι δύο πλευρές να δώσουν τα χέρια είχε υπάρξει αρκετή τακτική.

Παιχνίδι υπομονής και… αναμονής, διαπραγματεύσεις για τα χρήματα, απαιτήσεις από τον ατζέντη του παίκτη που είχαν φέρει σε ένα σημείο που όδευε προς… ναυάγιο τις δύο πλευρές. Μέχρι που έγινε η ανατροπή και ο παίκτης έμεινε στον Παναθηναϊκό με ένα ποσό που θέλει τις φιξ αποδοχές του περίπου στα 400.000 ευρώ, ποσό δηλαδή που έτσι κι αλλιώς ήταν εκείνο που πρότειναν εξ’ αρχής οι πράσινοι. Και ένα ποσό που ανεβαίνει με μπόνους συμμετοχών και στόχων της ομάδας.

Εκλεισε και δεύτερο αριστερό μπακ ο Παναθηναϊκός μέσα στο τριήμερο που πέρασε. Δούλευε αθόρυβα το θέμα του Κριστιάν Γκάνεα, που είχε μείνει ελεύθερος από τον Αρη αλλά η πρώην ομάδα του επιθυμούσε την παραμονή του. Και μαζί μ’ αυτή, δύο σύλλογοι από τη Ρουμανία. Ωστόσο, όπως και με τον Γιούρι Λοντίγκιν, έτσι και με τον Ρουμάνο αριστερό μπακ, ο Παναθηναϊκός τους έπιασε όλους στον ύπνο.

Και πλέον; Εχει ένα καταπληκτικό δίδυμο στο αριστερό άκρο της άμυνάς του. Αν όχι τους δύο καλυτερους του περσινού πρωταθλήματος, τότε σίγουρα δύο εκ των κορυφαίων. Κι όλα αυτά; Με συνολικά χρήματα που αποδεικνύουν πως εκτός από αποτελεσματικός στο θέμα της συμφωνίας με τους ποδοσφαιριστές που θέλει, είναι ικανός ο πράσινος οργανισμός να το κάνει με απόλυτα ευνοϊκούς οικονομικούς όρους για εκείνον.

Value for money που λένε και στην Αμερική. Σε ελεύθερη μετάφραση; Παίρνεις πολλά, πληρώνοντας λίγα. Περίπου 250.000 ευρώ ετησίως θα είναι οι πάγιες απολαβές του Γκάνεα για την επόμενη διετία. Συν τις πάγιες απολαβές του Χουάνκαρ, μιλάμε για ένα ποσό που δεν ξεπερνάει και για τους δύο αριστερούς μπακ του ρόστερ τις 650.000 ευρώ.

Ποσό δηλαδή λίγο μικρότερο απ’ αυτό που ζητούσε από μόνος του ο Χουάνκαρ για κάθε χρόνο του συμβολαίου του, τουλάχιστον στο ξεκίνημα των συζητήσεων των δύο πλευρών. Και με τα ίδια λεφτά, ο Παναθηναϊκός και κράτησε τον Ισπανό και πήρε τον Γκάνεα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...