ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Επίδομα βενζίνης: Έρχεται τρίμηνη, οριζόντια παρέμβαση – Από πότε ξεκινά η εφαρμογή της

Τριμηνιαίας διάρκειας θα είναι οι νέες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στα καύσιμα και θα έχουν οριζόντιο χαρακτήρα, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Επίδομα βενζίνης: Έρχεται τρίμηνη, οριζόντια παρέμβαση – Από πότε ξεκινά η εφαρμογή της | panathinaikos24.gr

Ο κ. Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε πως οριστικές αποφάσεις αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό. Στο ερώτημα εάν θα πρόκειται για «γενναία» παρέμβαση απάντησε ότι είναι σχετικό καθώς για το οικονομικό επιτελείο μπορεί να είναι γενναία αλλά και για πολίτη ψίχουλα. Σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι οι έως τώρα παρεμβάσεις της κυβέρνησης, είναι εξαιρετικά γενναίες σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

«Φύγε ρε πατσαβ…»: Μετά τις μπουνιές με τον Light o SNIK βρίζει on camera τη σύντροφό του (Vid)
«Φύγε ρε πατσαβ…»: Μετά τις μπουνιές με τον Light o SNIK βρίζει on camera τη σύντροφό του (Vid) 4.913 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όπως έγραψε νωρίτερα το ethnos.gr, αυτό που προκρίνεται είναι ένα «fuel pass 2», με διευρυμένα κριτήρια καθώς φαίνεται πως υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο. Με την ανηφορική πορεία στην τιμή της βενζίνης να μην λέει να σταματήσει στόχος είναι να αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων αλλά και το ύψος της ενίσχυσης. Βέβαια πρέπει να επισημανθεί πως θα είναι ένα μέτρο με συγκεκριμένη διάρκεια ζωής, όπως έγινε και με το «fuel pass 1»

Αυτό που τονίζεται από την κυβερνητική πλευρά – απέναντι στο ασφυκτικό πρεσάρισμα της αντιπολίτευσης- είναι πως το πρόβλημα των ανατιμήσεων σχετίζεται με τις διεθνείς εξελίξεις. Ωστόσο είναι δεδομένο πως όσο η ακρίβεια ροκανίζει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς τόσο θα φουντώνει η συζήτηση για νέα μέτρα στήριξης.

Πάνω από τα μισά έσοδα του Μαΐου είναι από τον ΕΝΦΙΑ

Κατά τα άλλα, σχετικά με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η πρώτη αίσθηση που υπάρχει είναι πως τον Μάιο τα έσοδα θα είναι αυξημένα σε σχέση με τους στόχους κατά περίπου 1,2 δισ. ευρώ.

Πάνω από τα μισά έσοδα προέρχονται από τον ΕΝΦΙΑ, καθώς αρκετοί επέλεξαν να τον πληρώσουν εφάπαξ μετά τη σημαντική μείωση και συνεπώς πρόκειται για έσοδα που το οικονομικό επιτελείο ανέμενε σε επόμενους μήνες.

Ο κ. Σταϊκούρας εξήγησε ότι την υπέρβαση των φόρων ροκανίζουν μέτρα και παρεμβάσεις εκτός προϋπολογισμού και αναφέρθηκε συγκεκριμένα:

Παρεμβάσεις στο ρεύμα – 1,1 δισ. ευρώ

Παρεμβάσεις στα καύσιμα έως σήμερα 200 εκατ. ευρώ (100 εκατ. το fuel pass/ 100 εκατ. στο diesel)

Παρέμβαση στο ΦΠΑ 250 εκατ. ευρώ

Παρέμβαση στον ΕΝΦΙΑ 370 εκατ. ευρώ

Ο υπουργός Οικονομικών, τόνισε ότι οι πόροι δεν είναι ατελείωτοι και πως η Ελλάδα έχει δώσει περισσότερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τη στιγμή μάλιστα που έχει το υψηλότερο χρέος της Ευρώπης. Πρόσθεσε πως φέτος αναμένεται πρωτογενές έλλειμμα δαπανών και συνεπώς η λογική «δώσε κι άλλα» συνιστά εισήγηση αύξησης του ελλείμματος.

Πηγή: ethnos.gr

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

loading...

HIGHLIGHTS

close