ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Ακρίβεια: Το σουβλάκι φτάνει τα 5 ευρώ – Εδώ θα βρείτε το φτηνότερο

Η τιμή του τυλιχτού συναγωνίζεται αυτήν της βενζίνης, καθώς το ένα μόνο έφτασε να αξίζει "χρυσάφι - Δείτε σε ποιες περιοχές ξεπέρασε τα 5 ευρώ και πού ακόμα κινείται στα 3 ευρώ με ανοδικές τάσεις

Ακρίβεια: Το σουβλάκι φτάνει τα 5 ευρώ - Εδώ θα βρείτε το φτηνότερο

Η τιμή του τυλιχτού συναγωνίζεται αυτήν της βενζίνης, καθώς το ένα μόνο έφτασε να αξίζει “χρυσάφι – Δείτε σε ποιες περιοχές ξεπέρασε τα 5 ευρώ και πού ακόμα κινείται στα 3 ευρώ με ανοδικές τάσεις

Ποιος θα το ΄λεγε και ποιος θα το πίστευε, ότι θα φτάναμε στο σημείο να χαρτογραφήσουμε το τυλιχτό σουβλάκι, πού πωλείται φθηνότερα και πού ακριβότερα, κάτι σαν την ανεύρεση της …φθηνής βενζίνης…

Η τιμή του πρόχειρου, αλλά διάσημου παγκοσμίως πρόχειρου και γρήγορου φαγητού, βρίσκεται στα ύψη και καταγράφεται ως πρωτοφανής στην ιστορία του.

Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς…
Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς… 10.362 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία η τιμή για ένα τυλιχτό σουβλάκι ξεπέρασε τα 3,5 ευρώ και έφτασε ακόμη και τα 4 ευρώ.

Εκτενή έρευνα για ένα ζήτημα που πραγματικά “καίει”, μετά από αυτό της βενζίνης, πραγματοποίησε το Pricefox -μια πλατφόρμα σύγκρισης τιμών για ασφάλειες αυτοκινήτου, στην οποία εξετάστηκε το εύρος τιμών και οι αποκλίσεις.

«Οι ανατιμήσεις στο σουβλάκι ξεκίνησαν τον Μάρτιο, αλλά η έρευνα του Pricefox για τον Ιούνιο δείχνει νέα υψηλά επίπεδα τιμών. Ενδεικτικά, η μέση τιμή στη χώρα για ένα τυλιχτό ανέβηκε από 2,5 ευρώ το 2021, σε 3,5 ευρώ τον Ιούνιο του 2022, με τις τιμές σε συγκεκριμένες γειτονιές να ξεπερνούν και τα 4 ευρώ», τονίζεται στην έρευνα για το σουβλάκι.

Στον χάρτη παρουσιάζεται η μέση τιμή στα τυλιχτά σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Βόλο και Κρήτη ΣΟΥΒΛΑΚΙ1

Εξωφρενικές τιμές, έως και 5 ευρώ για το τυλιχτό

Κατά την ίδια έρευνα, οι πλέον «χρυσές» επιλογές σε ένα σουβλατζίδικο σήμερα είναι το χοιρινό και το κοτόπουλο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα του Pricefox, το τυλιχτό με κοτόπουλο κινείται σε τιμές από 1,85 ευρώ έως 5,80 ευρώ, το τυλιχτό με χοιρινό από 1,85 ευρώ έως 5,90 ευρώ, το τυλιχτό με μπιφτέκι από 1,9 ευρώ έως 5,7 ευρώ και το τυλιχτό με ντονέρ από 2,9 ευρώ έως 4,5 ευρώ το ένα.

Οι διακυμάνσεις είναι μεγάλες, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι παρατηρήθηκαν τιμές μεγαλύτερες των 5 ευρώ για ένα τυλιχτό: SOYBLAKI2

Πόσο πωλείται το σουβλάκι στις διάφορες γειτονιές της Αττικής

Σε ό,τι αφορά στην Αττική, η τιμή του, σύμφωνα με την έρευνα, δείχνει να έχει «καθηλωθεί» πάνω από τα 3,5 ευρώ.

«Το πιο ακριβό τυλιχτό φιγουράρει στα 5,9 ευρώ στη γειτονιά του Κολωνακίου. Σε Ομόνοια, Ίλιον και Αχαρνές οι καταναλωτές μπορούν να βρουν τις χαμηλότερες τιμές, οι οποίες προς το παρόν στις περιοχές αυτές κινούνται στο 1,9 ευρώ κατά μέσο όρο», αναφέρει η ομάδα του Pricefox.

Την ίδια στιγμή, στα Μελίσσια βρίσκουμε τα πιο ακριβά τυλιχτά, με τη μέση τιμή να κυμαίνεται στα 3,71 ευρώ. Ακολουθούν με μικρή διαφορά τα Βριλήσσια.

Την πεντάδα της ακρίβειας στο τυλιχτό κλείνουν Γλυφάδα, Κολωνάκι και Νέα Ερυθραία, με μέση τιμή στο τυλιχτό άνω των 3,70 ευρώ.

Στον αντίποδα, στο Κερατσίνι θα βρει κανείς την πιο χαμηλή μέση τιμή σε τυλιχτό, στα 2 ευρώ, με τις γειτονιές σε Παλαιό Φάληρο, Γκάζι, Σταθμό Λαρίσης και Ομόνοιας να διατηρούν μέση τιμή κάτω των 2,8 ευρώ το τυλιχτό. . ΣΟΥΒΛΑΚΙ3

Το σουβλάκι ..εκτός Αθηνών

Ακολουθούν τα επιμέρους στοιχεία της έρευνας της Pricefox για τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας:

Θεσσαλονίκη

Ακόμη πιο καυτές είναι οι τιμές στην συμπρωτεύουσα, με τις ανησυχίες να επιβεβαιώνονται και τη μέση τιμή να έχει σκαρφαλώσει στα 3,54 ευρώ. Αν και το φθηνότερο τυλιχτό στη Θεσσαλονίκη κινείται σε καλύτερες τιμές από το αντίστοιχο στην Αθήνα, 1,4 ευρώ στη Θεσσαλονίκη, οι Θεσσαλονικείς μπορεί να πληρώσουν σε τιμές Κολωνακίου το τυλιχτό, που φτάνει μέχρι και τα 5 ευρώ.

Πάτρα

Συνεχίζεται το ράλι τιμών και στην Πάτρα, με τη μέση τιμή για το τυλιχτό να ξεπερνά τον Ιούνιο τα 3 ευρώ. Το φθηνότερο τυλιχτό στην Πάτρα κοστίζει 1,95 ευρώ, με το ακριβότερο τυλιχτό να φιγουράρει στα 4,2 ευρώ! Λάρισα

Στα ηνία της ακρίβειας και η Λάρισα, με το τυλιχτό να σερβίρεται σε μερικές γειτονιές ακόμη και στα 5 ευρώ το ένα. Από 2,9 ευρώ ξεκινά η απόλαυση του τυλιχτού για τους Λαρισαίους, με τη μέση τιμή να έχει φτάσει πλέον πάνω από τα 3 ευρώ και συγκεκριμένα τα 3,14 ευρώ.

Βόλος

Σε πιο οικονομική λύση οδεύει το τσίπουρο για τους Βολιώτες, με το τυλιχτό να αγγίζει τον Ιούνιο ακόμη και τα 3,6 ευρώ. Η μέση τιμή για το τυλιχτό σκαρφάλωσε και για την περιοχή του Βόλου στα 3 ευρώ το ένα.

Κρήτη

Με τα μεταφορικά κόστη να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, το κόστος στο τυλιχτό στην Κρήτη ξεπέρασε και τα 3,5 ευρώ, με τη μέση τιμή τις τελευταίες ημέρες να κινείται στα 3,62 ευρώ. Από 1,7 ευρώ το φθηνότερο τυλιχτό στην Κρήτη, ενώ η τιμή για ένα τυλιχτό φτάνει μέχρι και τα 5,5 ευρώ.

Πηγή: pagenews

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...