ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Πάρτε το αλλιώς και φτιάξτε ξανά τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Ο Παναθηναϊκός ήθελε, αλλά δεν μπορούσε (ξανά) απέναντι στον Ολυμπιακό, γνώρισε την ήττα με 93-74 στο ΣΕΦ και έχασε το φετινό πρωτάθλημα. Ζητούμενο από εδώ και στο εξής οι σημαντικές εξελίξεις και η δημιουργία της ομάδας που ονειρεύεται ο κόσμος του "τριφυλλιού".

Πάρτε το αλλιώς και φτιάξτε ξανά τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Το ματς Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση, με τις εναλλαγές το σκορ να είναι συνεχόμενες, αλλά τον Παναθηναϊκό με συνεχόμενους πόντους του Νέντοβιτς να είναι μπροστά στο σκορ με 6-10. Το τριφύλλι 6 λεπτά πριν το τέλος είχε το προβάδισμα με 4 πόντους. Το μομέντουμ άλλαξε και ο Ολυμπιακός με τρίποντο του Παπανικολάου προηγήθηκε με 18-15 στο δεύτερο μισό του πρώτου δεκαλέπτου. Με τους Παπαγιάννη και Νέντοβιτς να παλεύουν μόνοι τους οι πράσινοι ολοκλήρωσαν το πρώτο κομμάτι του αγώνα όντας πίσω στο σκορ με 28-26.

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου ο Σίβα με ωραίο καλάθι ισοφάρισε. Οι πράσινοι με νέο καλάθι του Νέντοβιτς προηγήθηκαν με 28-30. Το… σερί του Νέντοβιτς συνεχίστηκε, με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 29-32. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 36-35 με καλάθι του Βεζένκοφ. Φυσικά αυτό που ακολούθησε στην δεύτερη περίοδο θύμισε το μπλάκ άουτ που έπαθε το τριφύλλι και στους δύο προηγούμενους τελικούς. Το 36-35 έγινε 53-38 και τα πράγματα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο. Τελικά το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 55-40.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.778 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με τον Παναθηναϊκό να πιέζει στο ξεκίνημα του β’ μέρους, ένα τρίποντο του Βεζένκοβ για το 60-44 στο 23′ έκοψε την φόρα των πράσινων που ήθελαν να γίνουν περισσότερο απειλητικοί. Έβαλε κι άλλο ένα για το 63-44 από τα οκτώ μέτρα στο τέλος της επίθεσης, με τον Νέντοβιτς να βγαίνει ξανά μπροστά, να σκοράρει κατά ριπάς, να μειώνει στο 63-50 με ένα μικρό σερί 0-6 και να κρατάει το ενδιαφέρον στα ύψη. Η είσοδος του Μποχωρίδη έκανε τους πράσινους πιο σκληρούς, το 63-53 της τρίτης δεν είχε κρίνει πολλά και ο Ολυμπιακός πιεζόταν. Όχι στον υπερθετικό βαθμό, όμως πιεζόταν πλέον περισσότερο από τον αντίπαλό του.

O Ολυμπιακός πολύ γρήγορα οδηγήθηκε εκ νέου στο +17 (73-56 στο 33′ με 7-0 σερί). Από εκεί και πέρα η κατάσταση δεν γινόταν να αλλάξει. Κάθε λεπτό που περνούσε οι γηπεδούχοι έφταναν ολοένα και πιο κοντά στο 13ο πρωτάθλημά τους (77-62 στο 35′), την ώρα που το… ρεζερβουάρ του Παναθηναϊκού είχε αδειάσει. Ο Βόβορας απέσυρε τους Παπαπέτρου – Παπαγιάννη, καθώς όλα είχαν κριθεί και επί της ουσίας αυτό που έμενε να μάθουμε ήταν το τελικό σκορ.

Τα Δεκάλεπτα: 28-26, 55-40, 63-53, 93-74.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.