ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Παναθηναϊκός: Οι φευγάτοι, οι σίγουροι και τα ερωτηματικά

Σε ολικό lifting πάει το «πράσινο» ρόστερ, μετά το φινάλε μιας καταστροφικής σεζόν. Το Panathinaikos24.gr αναλύει την επόμενη ημέρα.

Παναθηναϊκός: Οι φευγάτοι, οι σίγουροι και τα ερωτηματικά

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν Παναθηναϊκός τη φετινή σεζόν, η ομάδα δεν είχε βάσεις, έπαιξε καταστροφικό μπάσκετ σε σημείο κατάθλιψης και η επόμενη ημέρα προμηνύεται με σαρωτικές αλλαγές, καθώς μετά από αρκετά χρόνια έμεινε χωρίς τους βασικούς τίτλους.

Το φινάλε της σεζόν βρίσκει τον Παναθηναϊκό στα τάρταρα, η αβεβαιότητα που υπάρχει είναι έκδηλη στις τάξεις των οπαδών-φίλων της ομάδας και σίγουρα το μέλλον προμηνύεται δυσοίωνο. Πέρα από το διοικητικό που εκεί πρέπει να υπάρξουν ξεκάθαρες αποφάσεις και τομές σχετικά με τη χρηματοδότηση της ομάδας, αυτός που είναι ο κατάλληλος να δώσει απαντήσεις, είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο μεγαλομέτοχος βρίσκεται ανάμεσα σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι σε ότι έχει να κάνει με την ιστορία της ομάδας. Η επαναδραστηριοποίησή του τις τελευταίες ημέρες μπορεί να σημαίνει πολλά μπορεί και τίποτα, ωστόσο για την επόμενη ημέρα, κάτι δείχνει.

Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ LIVE STREAMING
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ LIVE STREAMING 5.610 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα θα πάει σε αλλαγή προπονητή. Ο Γιώργος Βόβορας που κλήθηκε να διαδεχθεί τον Δημήτρη Πρίφτη, απέτυχε να δώσει τη στοιχειώδη αλλαγή στην ομάδα, όμως το δίμηνο που βρέθηκε στον πάγκο του Παναθηναϊκού, δεν μπορεί να κριθεί με ασφαλή συμπεράσματα, καθώς δύσκολα όπως γνωρίζουμε όλοι μπορεί κάποιος να προσθέσει ή να μεταβάλλει στοιχεία, σε ένα σύνολο που απ΄ την αρχή έχει δομηθεί με λανθασμένο τρόπο.

Έτσι, κατά τα φαινόμενα, οι «πράσινοι» θα προχωρήσουν σε αλλαγή προπονητή και εκεί είναι που πλέον πρέπει να γίνει η κατάλληλη επένδυση με την απαραίτητη στόχευση. Ο Παναθηναϊκός για να επανέλθει στα κλασσικά του στάνταρ δηλαδή αυτά του πρωταγωνιστή σε Ελλάδα και Ευρώπη, πρέπει να πάει σε άνθρωπο, που και το βάρος θα έχει αλλά και το κύρος. Ωστόσο όλα αυτά θα πρέπει να ξεκαθαριστούν αφότου, γίνουν γνωστές οι αποφάσεις της διοίκησης.

Στο κομμάτι του ρόστερ, στον Παναθηναϊκό υπάρχει μια βάση Ελλήνων και νεαρών παικτών που θα βρίσκονται και την επόμενη ημέρα στο ΟΑΚΑ. Αυτοί είναι οι Αβδάλας, Μαντζούκας, Χουγκάζ και Σαμοντούροφ. Πέρα από τη συγκεκριμένη τετράδα, υπάρχουν σενάρια που φέρνουν ολοένα και πιο κοντά στο ΟΑΚΑ τους αδερφούς Καλαϊτζάκη.

Αν τα σενάρια αυτά γίνουν πράξεις, στο ΟΑΚΑ τη νέα σεζόν θα υπάρξει μια εξάδα παικτών έτοιμη να προσφέρει, να μάθει και να σμιλευτεί σε συνθήκες πρωταθλητισμού. Εκτός από τους παραπάνω, ο Παναθηναϊκός πρέπει να πορευτεί και με τους Παπαπέτρου, Παπαγιάννη.

Να φτιάξει ένα σύνολο γύρω από τους δύο πυλώνες και να τους ξεκαθαρίσει μια «ασφάλεια» ενόψει της νέας σεζόν. Σημαντική και η παρουσία του Νεμάνια Νέντοβιτς που έχει κλειστό διετές συμβόλαιο και κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσει και αυτός με τη σειρά του να βρίσκεται στον Παναθηναϊκό της επόμενης ημέρας.

Αυτοί που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα βρεθούν σε άλλες πολιτείες είναι οι Οκάρο Ουάιτ, Τζέρεμι Έβανς και Πέιτον Σίβα, με τους δύο πρώτους να μην αποδίδουν τα αναμενόμενα, ενώ ο τελευταίος έδειξε πως δεν είναι ο παίκτης που θα ταιριάξει με την υπόλοιπη ομάδα.

Πέρα από την τριάδα των Αμερικανών που θα αποχωρήσει, εκτός ΟΑΚΑ αναμένεται να βρίσκονται τη νέα σεζόν και μια τριάδα Ελλήνων. Μποχωρίδης, Κασελάκης και Καββαδάς θα αποτελέσουν παρελθόν καθώς παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν τη χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε, δεν ικανοποίησαν με την απόδοσή τους.

Επίσης υπάρχει και ο Σαντ Ρος που έχει συμβόλαιο και για του χρόνου, ωστόσο ούτε η παρουσία του Κουβανού φόργουορντ δεν θεωρείται δεδομένη και για τη νέα σεζόν.

Έτσι, όπως καταλαβαίνει κανείς, η ομάδα θα προχωρήσει σε μεγάλης κλίμακας lifting και όλοι στο «τριφύλλι» ελπίζουν σε καλύτερες ημέρες και εικόνες, καθώς είναι η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός μετά από σχεδόν είκοσι χρόνια παρουσίασε τόσο αποκαρδιωτική εικόνα εντός παρκέ.

Άρα συνοπτικά η εικόνα του «πράσινου» ρόστερ είναι η εξής

Παραμένουν: Παπαπέτρου, Παπαγιάννης, Νέντοβιτς, Χουγκάζ, Αβδάλας, Σαμοντούροφ, Μαντζούκας.

Αποχωρούν: Έβανς, Ουάιτ, Καββαδάς, Κασελάκης, Μποχωρίδης, Γιόβιτς, Σίβα.

Ερωτηματικά: Μέικον, Σαντ Ρος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.