ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

«Χτίσιμο» και βάσεις απ’ τα θεμέλια!

Τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να ξαναγίνει ΜΕΓΑΛΟΣ και να επανέλθει στους τίτλους. Το Panathinaikos24 αναλύει.

«Χτίσιμο» και βάσεις απ’ τα θεμέλια! | panathinaikos24.gr

Η αγωνιστική σεζόν 2021-2022 αποτελεί παρελθόν από το βράδυ της Παρασκευής με τον Παναθηναϊκό να μένει με άδεια χέρια, ενω είδε τον αιώνιο αντίπαλό του, να κατακτά το νταμπλ πανάξια όντας αγωνιστικά ανώτερος. Ο αιώνιος αντίπαλος κυριάρχησε έχοντας θέσει τις βάσεις για να πετύχει το περασμένο καλοκαίρι όταν δόμησε ένα σύνολο με ξεκάθαρους ρόλους και στην ουσία αυτός ήταν και ο κυριότερος λόγος που το κατάφερε.

Παναθηναϊκός: Φουντώνουν τα σενάρια για Σφαιρόπουλο – Σύντομα η οριστική απόφαση
Παναθηναϊκός: Φουντώνουν τα σενάρια για Σφαιρόπουλο – Σύντομα η οριστική απόφαση 4.701 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός δεν το έπραξε, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα άναρχο σύνολο που έπαιξε αποκρουστικό μπάσκετ και δεν κατάφερε σε κανένα σημείο της χρονιάς να κάνει βήματα προόδου, με αποτέλεσμα το τέλος της να τον βρίσκει μονάχα με το Σούπερ Καπ (!).

Αυτή η χρόνια πρέπει να γίνει παράδειγμα προς αποφυγή για όλους όσους εμπλέκονται στην ομάδα και να κάνουν τα πάντα, ώστε στο μέλλον να φαίνεται ως μια κάκιστη παρένθεση. Περιθώρια δεν υπάρχουν και ανεξάρτητα από τις αποφάσεις της διοίκησης και το μπάτζετ που θα διατεθεί, οι άμεσα εμπλεκόμενοι θα πρέπει ήδη να έχουν σηκώσει μανίκια ώστε να πράξουν τα δέοντα για να μη συζητάμε τα ίδια πράγματα του χρόνου τέτοια εποχή.

Πρέπει άμεσα να αποφασιστεί ποιος θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία και μαζί με τον Αργύρη Πεδουλάκη να προχωρήσουν σε στοχευμένες επιλογές που θα ανεβάσουν το αγωνιστικό επίπεδο της ομάδας. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να επιτευχθεί με παίκτες -στοιχήματα-. Πρέπει η ομάδα να δημιουργήσει τις κατάλληλες safe συνθήκες και με τις επιλογές της, να ενισχυθεί ο κορμός που ήδη υπάρχει και θα παραμείνει και την επόμενη σεζόν.

Ο Παπαγιάννης επιβάλλεται να αξιοποιηθεί με την προσθήκη ενός παίκτη που θα μπορεί να δημιουργήσει για αυτόν και ακόμα ενός που θα του δίνει τις απαραίτητες ανάσες. Το ίδιο ισχύει και με τον Νέντοβιτς. Ο Σέρβος μπορεί να είναι παικταράς και το πρώτο βιολί στην ομάδα, αλλά είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς και συγχρόνως έχει φτάσει και σε μια ηλικία που δεν μπορεί να παίζει 35 λεπτά.

Επίσης, πρέπει να πάρουν επιτέλους λεπτά συμμετοχής και τα νεότερα παιδιά (Χουγκάζ, Μαντζούκας, Αβδάλας και Σαμοντούροφ). Ωστόσο, και αυτοί θα πρέπει να πλαισιωθούν από παίκτες που θέλουν, αλλά το κυριότερο που  μπορούν να τους βοηθήσουν να κάνουν το επόμενο βήμα.

Επίσης, όσοι έρθουν θα πρέπει να δουν τον Παναθηναϊκό ως σταθμό της καριέρας τους και όχι ως στάση, αλλά και να βάλουν «πλάτη» για την ομάδα, χωρίς να παίζουν για να φτιάξουν τα νούμερά τους, όπως συνέβη τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Κοινώς να βάλουν το «εμείς» πάνω από το «εγώ». Μόνο έτσι θα πετύχει ο Παναθηναϊκός την επιστροφή στους τίτλους, καθότι προς τούτο απαιτείται σύνεση, προσήλωση και ομαδική δουλειά.

Γιατί κακά τα ψέματα, δεν ταιριάζει στο DNA της ομάδας αυτή η καταθλιπτική εικόνα που είδαμε όλοι σε Ελλάδα και Ευρώπη τούτη τη σεζόν.

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

loading...

HIGHLIGHTS

close