ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Τι ισχύει για την 4η δόση στους άνω των 30 ετών – Τη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού

Εάν κάποιος έχει κάνει την πρώτη αναμνηστική δόση και έχει νοσήσει μετά, δεν μπορεί να κάνει δεύτερη.

Τι ισχύει για την 4η δόση στους άνω των 30 ετών – Τη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού | panathinaikos24.gr

Οι ίδιοι κανόνες που έχουν τεθεί για τους άνω των 60 ετών για τη δεύτερη αναμνηστική δόση ισχύουν και στους άνω των 30 ετών, διευκρινίζουν πηγές του υπουργείου Υγείας ενόψει του ανοίγματος της πλατφόρμας των ραντεβού για την τέταρτη δόση εμβολίου τη Δευτέρα 27 Ιουνίου.

Τρίτος γύρος ξύλου: Το βίντεο του νέου άγριου καυγά Snik- Light έξω από το Tae Kwon Do
Τρίτος γύρος ξύλου: Το βίντεο του νέου άγριου καυγά Snik- Light έξω από το Tae Kwon Do 2.906 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δηλαδή κάποιος μπορεί να κάνει τη δεύτερη αναμνηστική δόση μετά από 4 μήνες μετά την πρώτη αναμνηστική δόση. Διευκρινίζεται ότι εάν κάποιος έχει κάνει την πρώτη αναμνηστική δόση και έχει νοσήσει μετά, δεν μπορεί να κάνει δεύτερη αναμνηστική δόση.

Σημειώνεται ότι οι ειδικοί έλαβαν την συγκεκριμένη απόφαση μετά την εκ νέου έξαρση των κρουσμάτων κορωνoϊού, περίπου εδώ και τρεις εβδομάδες μετά την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι σήμερα η τέταρτη δόση εμβολίου αφορά όλους τους πολίτες ηλικίας άνω των 60 χρόνων. Η σχετική πλατφόρμα έχει ανοίξει από τον περασμένο Απρίλιο ενώ είχαν προηγηθεί οι ανοσοκατασταλμένοι.

Από στοιχεία για την εμβολιαστική κάλυψη των πολιτών, προκύπτει ότι μόλις το 15% των πολιτών άνω των 60 ετών έχει εμβολιαστεί με την τέταρτη δόση.

Πηγή: skai.gr

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

loading...

HIGHLIGHTS

close