ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Απέλασε 8 Έλληνες διπλωμάτες η Ρωσία!

Το τραβάει στα άκρα η Ρωσία.

Απέλασε 8 Έλληνες διπλωμάτες η Ρωσία! | panathinaikos24.gr

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας τονίζεται πως αυτή η κίνηση ήρθε ως αντίποινα τόσο για την απέλαση ρώσων διπλωματών πριν από μερικούς μήνες από την Αθήνα, όσο και για την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία.

Μετά το ατύχημα: Οι φωτό-ντροπή του Σουμάχερ που διέρρευσαν για πρώτη φορά
Μετά το ατύχημα: Οι φωτό-ντροπή του Σουμάχερ που διέρρευσαν για πρώτη φορά 435.709 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ:

«Στις 27 Ιουνίου κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ο πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, στον οποίο εκφράστηκε έντονη διαμαρτυρία σε σχέση με την συγκρουσιακή πορεία των ελληνικών αρχών προς τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στο καθεστώς του Κιέβου και της ανακήρυξης ομάδας Ρώσων διπλωματών στην Ελλάδα ως “personae non gratae”.

Στον πρέσβη παραδόθηκε σημείωμα με την κοινοποίηση ότι, ως απάντηση, οκτώ Έλληνες διπλωματικοί υπάλληλοι στη Ρωσία κηρύχθηκαν “personae non gratae” και πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα εντός οκτώ ημερών. Ενημερώθηκε και για άλλα μέτρα που έλαβε η ρωσική πλευρά σχετικά με τη λειτουργία των ελληνικών αντιπροσωπειών στο εξωτερικό στη Ρωσία.

Τονίζεται ότι μιλάμε για τις άμεσες συνέπειες των μη φιλικών ενεργειών που ξεκίνησαν οι ελληνικές αρχές. Η πλήρης ευθύνη για το γεγονός αυτό βαρύνει αποκλειστικά την Αθήνα. Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση συνέχισης της αντιρωσικής πολιτικής, επιφυλασσόμαστε να απαντήσουμε».

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Με ευθύνη της Αθήνας η καταστροφή πολυετών διμερών σχέσεων

Όπως μετέδωσε στο δελτίο ειδήσεων του Open ο Θανάσης Αυγερινός, η Μόσχα προχώρησε σε αναμενόμενα αντίποινα απαντώντας, με αυτό τον τρόπο, στην απέλαση 12 Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα, στις 6 Απριλίου. Στις 3 το απόγευμα της Δευτέρας, 27 Ιουνίου, κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο εξωτερικών η Ελληνίδα πρέσβης στη Μόσχα, Αικατερίνη Νασίκα.

Λίγα 24ωρα νωρίτερα, είχαμε μία ψυχρολουσία από τον αρμόδιο για τις ελληνορωσικές σχέσεις, Γιούρι Πιλιπσόν, ανώτατο στέλεχος του ρωσικού ΥΠΕΞ, ο οποίος έριξε στην Αθήνα τις ευθύνες για τη «αδιέξοδη», όπως είπε, πολιτικής της «καταστροφής πολυετών διμερών σχέσεων» των δύο χωρών. Ο Πιλιπσόν αναφέρθηκε και σε προβλήματα ασφαλείας στην Ελλάδα αλλά και στο γεγονός ότι η χώρα μας στέλνει όπλα στην Ουκρανία.

Πηγή: ethnos.gr

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

loading...

HIGHLIGHTS

close