ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Ποιοι δεν πρέπει να κάνουν την τέταρτη δόση του εμβολίου – Δεν τους προσφέρει τίποτα

Eρευνητής παρουσιάζει τις ομάδες που καλό θα ήταν να προχωρήσουν σε τέταρτη δόση αλλά και τις περιπτώσεις που τα οφέλη είναι πολύ λίγα

Ποιοι δεν πρέπει να κάνουν την τέταρτη δόση του εμβολίου – Δεν τους προσφέρει τίποτα

Eρευνητής παρουσιάζει τις ομάδες που καλό θα ήταν να προχωρήσουν σε τέταρτη δόση αλλά και τις περιπτώσεις που τα οφέλη είναι πολύ λίγα

Παρέμβαση στη συζήτηση που έχει ανοίξει με αφορμή την αξία της τέταρτης δόσης του εμβολίου, έκανε με μία μακροσκελή αναφορά του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Ο ερευνητής παρουσιάζει τις ομάδες που καλό θα ήταν να προχωρήσουν σε τέταρτη δόση αλλά και τις περιπτώσεις που τα οφέλη είναι πολύ λίγα.

Φουλάρει για το μπαμ: Μυθική πρόταση σε Μάικ Τζέιμς
Φουλάρει για το μπαμ: Μυθική πρόταση σε Μάικ Τζέιμς 212.479 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όπως αναφέρει ο κ. Παυλάκης: «Τα εμβόλια δεν είναι το κύριο πράγμα που πρέπει να κοιτάμε τώρα. Περίεργο να το λέει ένας φανατικός υποστηρικτής των εμβολίων, αλλά κοιτάξτε γύρω σας. Όλοι μολύνονται δεύτερη και τρίτη φορά. Τα εμβόλια δεν προφυλάσσουν από την μόλυνση. Και δυστυχώς, κάθε καινούρια μόλυνση με αυτό τον ιο δημιουργεί έξτρα κίνδυνο για επιπλοκές».

Σύμφωνα με τον καθηγητή:

Η 4η δόση δεν προσφέρει τίποτα σχεδόν σε υγιείς τριτοδοσιτες η και δι-δοσιτες που έχουν ήδη μολυνθεί το τελευταίο εξάμηνο, πιθανότατα με Ο2 και έχουν αναρρώσει. Αν έχετε κάνει 3 δόσεις εμβολίου και έχετε μολυνθεί με κορωνοϊό δεν χρειάζεστε εμβόλιο, χρειάζεστε προστασία με άλλους τρόπους για να μην ξαναμολυνθειτε από την καινούρια Ο5 τον επόμενο μήνα στο γλέντι του χωριού. Τρεις προτάσεις για την τέταρτη δόση:

1. Ευπαθείς ομάδες: Ηλικιωμένοι, ανοσοκατασταλμένοι, διαβητικοί, υπερτασικοί κλπ.

2. Τέταρτη δόση στο εξάμηνο από την τρίτη η από τη μόλυνση. Ο λόγος είναι ότι αρκετοί σε αυτές τις ομάδες είτε δεν αναπτύσσουν καλή ανοσία, είτε η ανοσία χαμηλώνει πιο γρήγορα από το γενικό πληθυσμό. Όσοι έχουν κάνει δυο δόσεις, ιδιαίτερα πριν από εξάμηνο: Ισχυρή σύσταση να κάνουν την τρίτη δόση, γιατί έτσι αναπτύσσουν αντισώματα κατά της Ο.

3. Όσοι έχουν κάνει δυο η τρεις δόσεις και έχουν μολυνθεί πρόσφατα από κορωνοιο:

Δεν χρειάζεστε άλλο εμβόλιο, χρειάζεστε προστασία από την επαναμόλυνση με Ο5 η ότι άλλο έλθει μέχρι το χειμώνα, που θα έχουμε καινούρια εμβόλια. Αποστάσεις, μάσκες καλές στο πρόσωπο, καθαρισμό αέρα, αποφυγή εσωτερικών χώρων, συχνά τεστ, και απομόνωση οι μολυσμένοι, ώστε να κόψουμε την αλυσίδα μεταδόσεων.

4. Αυτοί που έκαναν 3 δόσεις, δεν έχουν μολυνθεί και είναι νέοι και υγιείς (α) δεν χρειάζονται τέταρτη δόση, χρειάζονται τα υπόλοιπα, και (β) μπράβο τους και τους ζηλεύω…

Πηγή: instanews.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...