Blogs

Τον Γκατσίνοβιτς έχασε, όχι τον Μαραντόνα – Πρέπει να πατήσει γκάζι

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για την ιστορία με τον Γκατσίνοβιτς, που χτύπησε τον Παναθηναϊκό κυρίως επικοινωνιακά.

Άλλα είναι τα προβλήματα αυτή τη στιγμή του Παναθηναϊκού και όχι ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και η μεταγραφή του στην ΑΕΚ. Καλός παίκτης ο Σέρβος, κούμπωσε απόλυτα στα θέλω του Γιοβάνοβιτς και ανέβασε ποιότητα τη μεσαία γραμμή από τον Γενάρη και μετά.

Αλίμονο για όσους δεν το είδαν ή προσπαθούν να αλλάξουν την πραγματικότητα, επειδή τον πήρε η ΑΕΚ. Αλλά το χτύπημα στον Παναθηναϊκό είναι κυρίως επικοινωνιακό σε αυτή την ιστορία. Θα γίνει και αγωνιστικό αν δεν βρει καλύτερο. Που με δύο εκατομμύρια, σαφώς και μπορεί να βρει.

Δεν έχασε δα και τον… Μαραντόνα ο Παναθηναϊκός! Μην τρελαθούμε. Θα μπορούσε έτσι κι αλλιώς να μην είχε τον Γκατσίνοβιτς, αν η Χοφενχάιμ αποφάσιζε να τον κρατήσει ή τον έδινε κάπου άλλου. Απλά έτυχε να πάει στην ΑΕΚ και όσο να ‘ναι αυτό είναι που πειράζει. Το να παίρνει έναν αποδεδειγμένα καλό ποδοσφαιριστή ένας από τους ανταγωνιστές σου, ενώ θα μπορούσες να το είχες κλείσει το θέμα πρώτος εσύ.

Το ζήτημα για τον Παναθηναϊκό είναι τι θα κάνει από εδώ και πέρα. Γιατί ο χρόνος περνάει, η αγορά κινείται, ο ανταγωνισμός φαίνεται να πατάει γκάζι, αλλά όχι και οι πράσινοι. Επειδή έχουμε το περσινό παράδειγμα και επειδή γνωρίζουμε πως ο Γιοβάνοβιτς αργεί αλλά οι κινήσεις του είναι προσεκτικές, δεν υπάρχει ακόμα λόγος πανικού.

Για όσους λένε πως πλησιάζει το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι, να πω ότι μέχρι τότε έχουμε κοντά στις 35 μέρες. Είναι πολλές για να έρθουν οι παίκτες, να ενσωματωθούν, να παίξουν φιλικά και να είναι έτοιμοι.

Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Γκρινιάζαμε και πέρσι έως τα τέλη του Αυγούστου, αλλά η πορεία της ομάδας έδωσε το δικαίωμα κυρίως στον προπονητή να έχει την ελευθερία των κινήσεων. Το πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό είναι πως δεν υπάρχει και ένας άνθρωπος που θα έτρεχε περισσότερο το θέμα. Και αυτό είναι κάτι που το έχουμε επισημάνει εδώ και μήνες.

Εν έτει 2022 δεν υπάρχει ομάδα που να μην έχει τεχνικό διευθυντή. Κι αν υπάρχει, δεν μπορούν να λειτουργήσουν όλα… ρολόι. Έτσι συμβαίνει και με τον Παναθηναϊκό. Ή τουλάχιστον αυτή την εντύπωση σου δίνει.

Υπάρχει ωστόσο η αίσθηση πως όπως έκλεισαν οι Λοντίγκιν και Γκάνεα, κάτω από τη… μύτη πολλών, έτσι θα γίνει και με τις υπόλοιπες κινήσεις. Και κινήσεις που πια πρέπει να αφορούν βασικούς ποδοσφαιριστές, που θα αλλάξουν το επίπεδο.

Exit mobile version