ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αρθρογραφία

Μεταγραφή με προοπτική ο Τσέριν!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την τρίτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού, τον 22χρονο Σλοβένο Άνταμ Τσέριν.

Μεταγραφή με προοπτική ο Τσέριν! | panathinaikos24.gr

Ναι δεν είναι πρώτο θέμα στις εφημερίδες, το όνομά του είναι άγνωστο και δεν κάνει γκελ στον κόσμο. Αυτό δεν σημαίνει κάτι. Δεν σημαίνει ότι οι παίκτες, που γίνονται πρωτοσέλιδα βγαίνουν και οι παίκτες, που περνάνε στα ψιλά… δεν ακουμπάνε. Έχουμε πολλά παραδείγματα δεν θα καθίσω να τα αναλύσω.

Αυτό που βλέπω είναι ότι ο Παναθηναϊκός απέκτησε έναν παίκτη που εξελίσσεται και ανεβαίνει συνεχώς την τελευταία διετία, με την παρουσία του στην Ριέκα (δανεικός από Νυρεμβέργη) και κέρδισε και την θέση του στην Εθνική Σλοβενίας.

Τον είδα στα παιχνίδια κόντρα στην Κοπεγχάγη και τον ΠΑΟΚ. Σε απαιτητικά παιχνίδια, αφού παιζόταν η πρόκριση της Ριέκα στους ομίλους. Είδα έναν παίκτη, με πολλά τρεξίματα, με καλή πάσα, είτε στον άξονα, είτε στα άκρα, έναν παίκτη που μόλις παίρνει την μπάλα σηκώνει το κεφάλι και γρήγορα επιλέγει. Η θέση του είναι στο «8», αλλά μπορεί να παίξει και στο «6».

Για την ηλικία του έχει αυτοπεποίθηση, έχει αγωνιστικό θράσος και γίνεται κολτσίδα στον αντίπαλο με στόχο να του πάρει την μπάλα, πρεσάρει φουλ. Αυτά είναι τα στοιχεία, που κέρδισαν τον Γιοβάνοβιτς και εισηγήθηκε την απόκτησή του. Ο Τσέριν έρχεται και πάει στην Αυστρία, όχι για βασικός, αλλά για να αποτελέσει μία εναλλακτική λύση στα χαφ. Κανείς δεν ξέρει, όμως, αν τελικά έρθει από τον πάγκο, ή με τις εμφανίσεις του κερδίσει θέση στην ενδεκάδα.

Η μεταγραφή του κόστισε 700-800.000 ευρώ τα οποία τα έδωσε ο Παναθηναϊκός στην Νυρεμβέργη διότι ο Γιοβάνοβιτς βλέπει έναν παίκτη με προοπτική, που αξίζει να επενδύσεις πάνω του. Είπαμε, ότι για όλες τις μεταγραφές φέτος έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο ο Γιοβάνοβιτς και για τον Τσέριν πιστεύει ότι αξίζει να δοθεί ένα τέτοιο ποσό. Ο Ιβάν θέλει να δοθούν χρήματα σύμφωνα με την αξία τους και αυτό θα γίνει μέχρι το τέλος των μεταγραφών.

Όποιος είδε τον Νοέμβριο τον Τσέριν δίπλα στον Κούρτιτς στο παιχνίδι της Σλοβενίας με την Κύπρο θα καταλάβει κανείς, ότι αυτό το παιδί έχει προοπτική και μεγάλες φιλοδοξίες, Πολλά τρεξίματα, καλή τεχνική μπορεί να παίξει πολύ καλά στον άξονα κυρίως στο 8 και εγώ λέω επιτέλους που ο Παναθηναϊκός αρχίζει και κάνει τέτοιες μεταγραφές, ψαγμένες, διότι από «παλτά» και πεταμένα λεφτά χορτάσαμε.

Τα υπόλοιπα στο γήπεδο, αλλά μπαίνουμε σε μία εβδομάδα, που θα έχει εξελίξεις σε πολλά μέτωπα.

Κάνε subscribe στo Youtube κανάλι του PANATHINAIKOS24

loading...

HIGHLIGHTS

close