ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Μου λέει πολλά ότι ο Τσέριν έχει τη φανέλα του βασικού της Εθνικής του στο… σπίτι του!

Ο Βασίλης Μοιρώτσος σχολιάζει την τελευταία μεταγραφή του Παναθηναϊκού από μια άλλη οπτική.

Μου λέει πολλά ότι ο Τσέριν έχει τη φανέλα του βασικού της Εθνικής του στο… σπίτι του!

Δεν λέει και πολλά το όνομα του Τσέριν στον κόσμο και είναι λογικό να μη λέει πολλά. Όπως είναι λογικό να μην φέρνει και ενθουσιασμό.

Ένας 22χρονος Σλοβένος, που έπαιζε στη Ριέκα της Κροατίας ως δανεικός. Δεν είναι το… πακέτο που περιμένει κάποιος για να ενθουσιαστεί.

Όμως κοιτάζοντας λίγο καλύτερα τα δεδομένα και τα στοιχεία του παίκτη, μπορούν να βγουν συμπεράσματα πως πρόκειται για μια επιλογή που μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον «ψαγμένη».

Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας…
Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας… 1.350 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αρχικά είναι μια εισήγηση του τμήματος σκάουτινγκ της ομάδας, το οποίο πια… λειτουργεί κανονικά. Είναι ένα βήμα μπροστά αυτό για τους «πράσινους», οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν χρόνια από την έλλειψη σοβαρού σκάουτινγκ. Τώρα δείχνουν να λειτουργούν κάτω απ’ αυτό το πλαίσιο. Ο Τσέριν έχει περάσει από… κόσκινο πριν γίνει η εισήγηση προς τον προπονητή, ο οποίος με τη σειρά του έδωσε το «ok» για να προχωρήσει μια μεταγραφή που θα του κοστίσει του Παναθηναϊκού περισσότερο από μισό εκατομμύριο ευρώ.

Ο Σλοβένος δεν είναι απλά διεθνής με την Εθνική ομάδα της χώρας του. Αλλά πια αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο μέλος της. Και το δείγμα είναι πολύ πρόσφατο. Στις αρχές Ιουνίου υπήρξαν τα ματς του Nations League, με τον 22χρονο χαφ να είναι σημαντικός για την Εθνική ομάδα της Σλοβενίας. Από τα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε (δύο με Σερβία και από ένα με Σουηδία και Νορβηγία) ο Τσέριν έπαιξε όλο το 90λεπτο στα τρία απ’ αυτά και σε ένα μονάχα είχε μπει σαν αλλαγή.

Όπως είχε παίξει σερί 90λεπτα και στην προηγούμενη διοργάνωση που έλαβε μέρος η χώρα του, στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Από τον Σεπτέμβριο του 2021 έως τον Νοέμβριο του 2021 ο Τσέριν μέτρησε έξι συμμετοχές σε εφτά παιχνίδια (δεν έπαιξε με τη Σλοβακία επειδή ήταν τιμωρημένος) και στα πέντε απ’ αυτά αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο.

Μιλάμε λοιπόν για ένα σύνολο 11 αγώνων που έδωσε η Εθνική Σλοβενίας από τον Σεπτέμβριο έως τον Ιούνιο, στα οποία ο νέος χαφ του Παναθηναϊκού αγωνίστηκε στα δέκα. Και 8/10 ήταν μέσα στο γήπεδο από την αρχή μέχρι το τέλος.

Σε ποια θέση αγωνιζόταν; Κατά βάση ως «εξάρι» και παρτενέρ του Γιασμίν Κούρτιτς, που ήταν ο ηγέτης του περσινού ΠΑΟΚ. Οι δυο τους είναι το βασικό δίδυμο των χαφ της Εθνικής Σλοβενίας. Τον εμπιστεύεται με κλειστά τα μάτια ο προπονητής του, δίνοντάς του σημαντικό ρόλο στη μεσαία γραμμή της Εθνικής.

Αυτό πρέπει να μας λέει πολλά και για την αξία του ποδοσφαιριστή και για την προοπτική που βλέπουν σε εκείνον στη χώρα του. Μια προοπτική που πρώτοι είχαν δει οι Γερμανοί της Νυρεμβέργης, αλλά εκεί ο Τσέριν δεν έπιασε.

Δεν είναι και εύκολο να βρεθείς από την Ντομζάλε στη Νυρεμβέργη σε ηλικία 20 χρονών και να πετύχεις. Οι εμπειρίες και οι παραστάσεις που παίρνει όμως από το διεθνές επίπεδο και παίζοντας με σπουδαίους αντιπάλους, όπως έκανε στο πρόσφατο Nations League, βοηθούν κάθε ποδοσφαιριστή να εξελίσσεται.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.