ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποστολή στην Αυστρία

Παναθηναϊκός: Αρχηγικός και δυνατός Κουρμπέλης – Πρώτη γεύση από Τσέριν (vids)

Οικογενειακό δίτερμα αντί φιλικού στην Αυστρία με συνολικά 5 γκολ. Αρχηγική παρουσία Κουρμπέλη και πρώτη εικόνα από τον Τσέριν. Αποστολή στην Αυστρία: Διονύσης Δεσύλλας

Παναθηναϊκός: Αρχηγικός και δυνατός Κουρμπέλης - Πρώτη γεύση από Τσέριν (vids)

Το φιλικό με την Κιτσμπούελ ματαιώθηκε, λόγω καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα στον Παναθηναϊκό να αποφασίσουν να κάνουν οικογενειακό δίτερμα σε υψηλούς ρυθμούς και ένταση στην Αυστρία.

Οι “πράσινοι” τα έδωσαν όλα στο σημερινό διπλό! Σημειώθηκαν συνολικά 5 γκολ (3-2 νίκησαν οι “πορτοκαλί” τους “πράσινους”), βγήκαν ωραίες φάσεις και οι ποδοσφαιριστές είχαν πάθος και καλές στιγμές στο χορτάρι του προπονητικού κέντρου στο Τιρόλ της Αυστρίας.

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης είχε μια εξαιρετική παρουσία στο δίτερμα. Ο αρχηγός της ομάδας ήταν το Α και το Ω στη μεσαία γραμμή. Μοίραζε το παιχνίδι, έβγαζε ηρεμία, είχε τρεξίματα, ανασταλτικά τα πήγε περίφημα και έδειξε να έχει ξεπεράσει πλήρως τα προβλήματα που αντιμετώπισε πέρυσι! Καθοδηγούσε τους συμπαίκτες του και τους έδινε αρκετές φορές εντολές για σωστές τοποθετήσεις και πρέσινγκ ψηλά.

Ο “Κούρμπε” δείχνει να είναι απολύτως καλά και παρουσιάζεται δυνατός στην προετοιμασία. Αυτό, φυσικά, είναι εξαιρετικό νέο για τον ίδιο και την ομάδα. Ο τραυματισμός και η αποθεραπεία έχουν μείνει στο παρελθόν και ο παίκτης παρουσιάζεται πανέτοιμος.

Ο νεαρός Φρόκου, επίσης, ξεχώρισε. Αγωνίστηκε ως “οκτάρι” και έκανε ένα ώριμο παιχνίδι. Ο 18χρονος απέφευγε τις περιττές ενέργειες, μοίραζε σωστά την μπάλα όποτε έπρεπε και έτρεχε ακατάπαυστα!

Στο σημερινό δίπλό πήραμε και μια πρώτη “γεύση” από τον Τσέριν. Ο Σλοβένος χαφ, αγωνιζόμενος κι αυτός ως “οκτάρι” έβγαζε μια ωραία απλότητα στο παιχνίδι του. Είχε κάποιες μακρινές διαγώνιες μεταβιβάσεις ακριβείας, έπαιζε γρήγορα με την μπάλα και το κυριότερο όλων: Έδειξε ότι βλέπει γήπεδο. Δεν είναι ποδοσφαιριστής που θα κάνει στο χορτάρι εντυπωσιακά πράγματα, αλλά ουσιαστικά. Περισσότερα συμπεράσματα, φυσικά, θα βγουν με την πάροδο του χρόνου και με τα παιχνίδια για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του “τριφυλλιού”.

Το διπλό έγινε στα 3/4 του γηπέδου και οι ομάδες σε σύστημα 4-3-3 ήταν οι εξής:

Πορτοκαλί: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σάρλια, Πούγγουρας, Γκάνεα, Αλεξανδρόπουλος, Τσέριν, Παλάσιος, Κρυπαράκος, Σαρδέλης, Μακέντα.

Πράσινοι: Λοντίγκιν, Σάντσες, Σένκεφελντ, Σιδεράς, Χουάνκαρ, Κουρμπέλης, Ηλιάδης Αϊτόρ, Καμπετσής, Φρόκου, Ιωαννίδης.

O Σιδεράς άνοιξε το σκορ με ωραία κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ.

Ο Μακέντα ισοφάρισε με ατομική ενέργεια και πλασέ από αριστερά. Οι “πράσινοι” έκαναν ξανά το 2-1, όταν πάλι ο Σιδεράς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ το Αϊτόρ.

Ο Καμπετσής, που έπαιζε ως μπαλαντέρ, ισοφάρισε σε 2-2, έπειτα από ντρίμπλα και πλασέ. Το τελικό 3-2 διαμόρφωσε ξανά ο Μακέντα που σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, αφού πέρασε τον τερματοφύλακα σκόραρε σε κενή εστία.

* Ο Τσέριν αγωνίστηκε στο πρώτο ημίχρονο και στη συνέχεια συνέχισε με ατομικό. Για να υπάρχει ισορροπία στις δυο ομάδες, όταν ο Σλοβένος αποχώρησε, ο Σένκεφελντ βγήκε από την άλλη ομάδα. Επίσης, όταν ο Γκάνεα αποχώρησε μετά τον τραυματισμό του, ο Καμπετσής έπαιξε ως μπαλαντέρ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ