ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Χόρντουρ Μάγκνουσον: Το πλούσιο βιογραφικό του Ισλανδού που έκλεισε ο Παναθηναϊκός! (Vid)

Ο Χόρντουρ Μάγκνουσον θα είναι ο αντικαταστάτης του Φραν Βέλεθ στην άμυνα του Παναθηναϊκού και το Panathinaikos24.gr, αναλύει το πλούσιο βιογραφικό του Ισλανδού στόπερ.

Χόρντουρ Μάγκνουσον: Το πλούσιο βιογραφικό του Ισλανδού που έκλεισε ο Παναθηναϊκός! (Vid)

Να λοιπόν που ο Παναθηναϊκός κατέληξε στον αντικαταστάτη του Φραν Βέλεθ, με τον Ισλανδό, Χόρντουρ Μάγκνουσον να είναι καθ΄ οδόν για την Αυστρία, ώστε να περάσει τις καθιερωμένες εξετάσεις και να γίνει και με τη «βούλα» ο νέος παίκτης των «πρασίνων».

Ο Ισλανδός με το «βαρύ» βιογραφικό είναι αυτό που θέλει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και παρόλο που ήταν στο προσκήνιο για αρκετές ημέρες, στο «τριφύλλι» αφού εξέτασαν όλα τα δεδομένα αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν τη μεταγραφή του.

Ο Μάγκνουσον είναι αριστεροπόδαρος, είναι εν ενεργεία διεθνής με την Εθνική ομάδα της Ισλανδίας -χώρα την οποία δεν συνηθίζει να αξιοποιεί μεταγραφικά το «τριφύλλι»-, ωστόσο είναι ένας παίκτης που ξεχωρίζει μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 1.277 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο 29χρονος αμυντικός είναι παίκτης-προσωπικότητα, έχει το ύψος (1,91) προαπαιτούμενο για τη θέση που παίζει, έχει παραστάσεις τόσο σε Εθνικό όσο και συλλογικό επίπεδο, όμως μέχρι τώρα στην καριέρα του έχει σταθεί άτυχος, καθώς ένας σοβαρός τραυματισμός -που τον έχει ξεπεράσει πλήρως-, τον πήγε πίσω αγωνιστικά.

Στο παρελθόν έχει βρεθεί στο ρόστερ της Γιουβέντους για μια πενταετία (2011-2016) χωρίς να καταγράψει συμμετοχή, ενώ η συνέχεια τον έφερε στο έμψυχο δυναμικό των Σπέτσια και Τσεζένα με τη μορφή δανεισμού, στις οποίες είχε γεμάτες χρονιές. Στην Σπέτσια έπαιξε σε 20 αναμετρήσεις, ενώ στην Τσεζένα σε 39 με ένα γκολ.

Ακολούθησε το ταξίδι στην Αγγλία και η εμπειρία της Championship, όπου έπαιξε στην Μπρίστολ Σίτι, καταγράφοντας 59 συμμετοχές και ένα γκολ. Η εξαιρετική πορεία, έστρεψε τα βλέμματα των Ρώσων της ΤΣΣΚΑ Μόσχας προς εκείνον, η οποία τον Ιούνιο του 2018, έβγαλε από τα ταμεία της 1,5 εκατ. ευρώ και τον έκανε κάτοικο Μόσχας για τέσσερα χρόνια.

Τον περασμένο Μάϊο, ο Ισλανδός αρνήθηκε να συζητήσει την επέκταση της συνεργασίας του με την ομάδα της Μόσχας και βγήκε στην αγορά ως free agent. Στη διάρκεια της παραμονής του στη ρωσική πρωτεύουσα, βίωσε και τη σκληρή πλευρά του αθλητισμού, καθώς τραυματίστηκε την άνοιξη του 2021 στον αχίλλειο τένοντα, γεγονός άσχημο που τον άφησε εκτός αγωνιστικών χώρων για περίπου ένα έτος.

Πλέον έχοντας ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του, θέλει να κάνει το restart στην καριέρα του, ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς του έδωσε την ευκαιρία και ο θηριώδης στόπερ, έρχεται στο «τριφύλλι» για να δημιουργήσει ένα πολύ καλό δίδυμο στα μετόπισθεν με τον Μπάρτ Σένκεφελντ, αντικαθιστώντας επάξια τον Φραν Βέλεθ που αποχώρησε για τη Σαουδική Αραβία και την Αλ Φατέχ.

Ο Μάγκνουσον όπως προαναφέραμε, είναι εν ενεργεία διεθνής με την Ισλανδία, ήταν στην αποστολή της ομάδας για το Euro του 2016, ενώ είχε ενεργό συμμετοχή και στο παγκόσμιο κύπελλο του 2018, όπου και συμμετείχε στην 23μελής αποστολή της πατρίδας του. Συνολικά έχει 41 συμμετοχές και 2 γκολ.

Ο 29χρόνος αναμένεται τις επόμενες ώρες στην Αυστρία όπου και θα περάσει την απαραίτητη διαδικασία με τις ιατρικές εξετάσεις και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα ανακοινωθεί για να ακολουθήσει η ενσωμάτωσή του με την υπόλοιπη ομάδα στην προετοιμασία της.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.