ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποστολή στην Αυστρία

Μαθήματα πρέσινγκ και ανάπτυξης από τον Γιοβάνοβιτς – «Θέλω ένταση, όποιος περπατάει δεν παίζει ποδόσφαιρο» (Vid)

Πολλή δουλειά στο τακτικό κομμάτι στη σημερινή πρωινή προπόνηση του Παναθηναϊκού. Οι εντολές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι φωνές για ένταση στο παιχνίδι. Αποστολή στην Αυστρία: Διονύσης Δεσύλλας

Μαθήματα πρέσινγκ και ανάπτυξης από τον Γιοβάνοβιτς - «Θέλω ένταση, όποιος περπατάει δεν παίζει ποδόσφαιρο» (Vid)

Οι ποδοσφαιριστές μετά το καθιερωμένο ζέσταμα, χωρίστηκαν σε δυο γκρουπ, τους πράσινους και τους πορτοκαλί. Η άσκηση έγινε στα 2/3 του γηπέδου με τη μια ομάδα να πρέπει να σκοράρει σε τέσσερις μικρές εστίες και την άλλη σε κανονική με γκολκίπερ τον Ξενόπουλο.

Ο σκοπός της άσκησης ήταν από τη μια το σωστό πρέσινγκ ψηλά με ένταση και από την άλλη η σωστή κυκλοφορία της ομάδας που έκανε επίθεση για να «σπάσει» την πίεση. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδινε συνεχώς εντολές και διέκοπτε την άσκηση για παρατηρήσεις και διορθώσεις, ζητώντας ένταση και ταχύτητα.

«Ο, τι κι αν κάνετε, θα πρέπει να σκέφτεστε τους συμπαίκτες σας. Δεν θέλω τάκλιν, δεν θέλω ηλίθια και επικίνδυνα πράγματα. Θέλω να χρησιμοποιείτε το μυαλό σας, να έχετε σωστή τοποθέτηση σώματος και να πιέζετε με φουλ ένταση όλοι μαζί. Η μία ομάδα έχει τέσσερις μικρές εστίες για να σκοράρει και η άλλη ξέρετε που πρέπει να σκοράρετε», είπε, αρχικά, ο Σέρβος τεχνικός.

Όταν ο Γιοβάνοβιτς έβλεπε σωστά και ωραία πράγματα από τους ποδοσφαιριστές του φώναζε τα… κλασικά «ωπα» και «μπράβο». Όταν, όμως, δεν γίνονταν αυτά που έπρεπε ο τεχνικός του «τριφυλλιού» έβαζε τις φωνές.

«Όποιος περπατάει, δεν παίζει ποδόσφαιρο. Δεν γίνεται να πηγαίνετε με τζόκινγκ! Θέλω ένταση! Ένταση! Δεν κάνω αυτήν την άσκηση για να γυρίζετε πίσω χαλαρά, αλλά για να πρεσάρετε με ένταση».

Ο Καρλίτος τα άκουσε από τον προπονητή του όταν βρέθηκε να κινείται σε χώρο που δεν έπρεπε: «Κάρλος, Τώρα το είπα! Τι δουλειά έχεις να πας εκεί; Και πήγες και με χαλαρότητα! Όλοι μαζί πρεσάρουμε… Αϊντε». Φωνές έβαλε ο Γιοβάνοβιτς και στον Αργύρη Καμπετσή όταν βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα και δε σκόραρε.

Ο Σέρβος συνέχισε το φροντιστήριο στους παίκτες του δίνοντας για ώρα έμφαση στο πρέσινγκ και την κυκλοφορία, ήταν παρεμβατικός και η τελευταία οδηγία ήταν η εξής: «Μην τους δίνετε τη δυνατότητα να αλλάζουν τη μπάλα στο κέντρο και την πλευρά. Δεν το θέλουμε αυτό. Βάλτε σωστά το σώμα σας, η τοποθέτηση σας είναι πολύ σημαντική. Πρέπει να σκέφτεστε γρήγορα. Και να έχετε ένταση. Αν δεν το κάνει έστω και ένας, υπάρχει πρόβλημα! Θα τρέχετε περισσότερο οι υπόλοιποι και δεν θα υπάρξει συνοχή».

Γρήγορες επιστροφές και διατήρηση θέσεων

Η τελευταία άσκηση αφορούσε τις γρήγορες επιστροφές στις θέσεις προκειμένου αυτές να διατηρηθούν από τους ποδοσφαιριστές.  Τοποθετήθηκαν στο γήπεδο ανδρείκελα σε σχήμα 4-2-3-1. Ο εξτρέμ έδινε την μπάλα στον τερματοφύλακα και αυτός απομάκρυνε κυρίως στα πλάγια. Αμέσως μετά την απομάκρυνση του αμυντικού, έπρεπε οι ποδοσφαιριστές να επιστρέφουν γρήγορα στις θέσεις τους και να τις διατηρούν.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ