ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Για 10 Ιουλίου η εικόνα του ήταν εντυπωσιακή

Ο Βασίλης Μοιρώτσος αναλύει τα πρώτα συμπεράσματα από τον Παναθηναϊκό.

Για 10 Ιουλίου η εικόνα του ήταν εντυπωσιακή

«Όταν ένας προπονητής υπάρχει έναν χρόνο σε μια ομάδα, υπάρχουν πράγματα που γίνονται πιο εύκολα. Το ποδόσφαιρο έτσι είναι». Με αυτή τη φράση ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επί της ουσίας εξήγησε όλα όσα είχαμε δει νωρίτερα στο πρώτο φιλικό του Παναθηναϊκού με τη Γουότφορντ. Για την ακρίβεια; Ολα τα θετικά που είδαμε. Γιατί στο χθεσινό 0-0 απέναντι στη βρετανική ομάδα, που υποβιβάστηκε από την Premier League στην Championship πριν μερικούς μήνες, οι «πράσινοι» έβγαλαν στο γήπεδο πολλά θετικά. Από εκείνα που γνωρίζαμε πως έχουν από την περσινή σεζόν.

Ομοιογένεια, καλό πρεσάρισμα, αυτοματισμούς και κυρίως τρεξίματα. Για την εποχή, δηλαδή για 20 μέρες προετοιμασίας και 24 πριν από το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι, τα τρεξίματα που είχε ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο ήταν εξαιρετικά. Και ο βαθμός ετοιμότητας σε υψηλά επίπεδα. Με τη συνοχή να διατηρείται παρά την αλλαγή σχήματος από το πρώτο στο δεύτερο ημίχρονο. Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν και τελείωσαν το πρώτο μέρος με το γνωστό 4-3-3, ενώ στο δεύτερο ο Γιοβάνοβιτς δοκίμασε το 4-2-3-1 με τον Καμπετσή στην κορυφή της επίθεσης και τον Καρλίτος πίσω του.

Οι «πράσινοι» ήταν πολύ αποτελεσματικοί στην αμυντική λειτουργία, δεν άφησαν ανοιχτό γήπεδο στην αντίπαλό τους και ήταν περισσότερο απειλητικοί στο επιθετικό τρίτο από τη Γουότφορντ. Τα τρία νέα μεταγραφικά αποκτήματα αγωνίστηκαν στο δεύτερο μέρος, με τον Γκάνεα να βγάζει σταθερότητα, τον Λοντίγκιν να έχει 2-3 εντυπωσιακές επεμβάσεις και τον Τσέριν να παρουσιάζει θετικότατο πρόσωπο. Καλές επαφές με την μπάλα, διάβασμα του παιχνιδιού και άριστες τοποθετήσεις στο γήπεδο. Δείχνει ο Σλοβένος πως ήρθε για να διεκδικήσει θέση άμεσα στον Παναθηναϊκό.

Ο Μπερνάρ χόρευε, ο Άρης κοίταγε και ο Παναθηναϊκός έχει λύσσα για πρωτάθλημα!
Ο Μπερνάρ χόρευε, ο Άρης κοίταγε και ο Παναθηναϊκός έχει λύσσα για πρωτάθλημα! 1.332 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Χρειάζεται ενίσχυση

Είναι όλα ρόδινα για τον Παναθηναϊκό; Σαφώς και όχι. Έχει ρίξει το βάρος του στην απόκτηση ενός εξτρέμ και ενός δημιουργικού μέσου, σκοπεύει να περιμένει για να βρει τον σέντερ φορ που θέλει, πλην όμως αυτό μοιάζει ως το μεγαλύτερο πρόβλημα τούτη την ώρα. Οι «πράσινοι» έπαιξαν με τον Ιωαννίδη στην κορυφή στο πρώτο μέρος και με τον Καμπετσή στο δεύτερο. Υπάρχει και ο Καρλίτος, που έπαιζε στο «10», δεν υπάρχει πια Μακέντα που κλείνει στην Ανγκαραγκούτσου. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται «σήμα κατατεθέν» στην αντίπαλη περιοχή. Και το έδειξε από το πρώτο του φιλικό παιχνίδι.

Ο Τσέριν, οι «μικροί» και ο Παλάσιος

Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός του ποδοσφαίρου για να καταλάβεις από τις πρώτες ματιές σε έναν ποδοσφαιριστή ότι έχει ποιότητα. Ακόμα και μια επαφή με την μπάλα είναι αρκετή για να σου δώσει το «στίγμα». Είχαμε γράψει πριν από μερικές μέρες πως ο Τσέριν έχει όλο το πακέτο για να εξελιχθεί σε μια μεταγραφή που θα δώσει πολλά στον Παναθηναϊκό.

Νέος, διεθνής, με αρκετές παραστάσεις για την ηλικία του, που αναζητούσε έναν σύλλογο ο οποίος θα του δώσει τη δυνατότητα να φανεί περισσότερο. Πιθανόν μέσω του Παναθηναϊκού να σκέφτεται ο Σλοβένος πως θα έχει μια νέα ευκαιρία είτε στη Γερμανία, είτε σε άλλο προηγμένο πρωτάθλημα. Θα ωφελήσει αυτό και τον ίδιο και φυσικά τον Παναθηναϊκό. Το πρώτο του δείγμα, πάντως, είναι άκρως ενθαρρυντικό και «φωνάζει» ότι είναι εδώ για να διεκδικήσει θέση.

Φώναξαν και οι μικροί χθες πως γίνεται καλή δουλειά και έχουν την προοπτική για να βοηθήσουν την ομάδα στο μέλλον. Και ο Σαρδέλης και ο Βαγιαννίδης, που ίσως φέτος να πάρει περισσότερες ευκαιρίες και ο Σιδεράς στο κέντρο της άμυνας. Οι μεγαλύτερες απαιτήσεις που θα υπάρχουν φέτος συνολικά από την ομάδα μπορεί να μην τους επιτρέψουν να έχουν πολλά παιχνίδια, αλλά στο χέρι τους είναι να αποτελέσουν το μέλλον.

Και μια κουβέντα για τον Παλάσιος, για τον οποίο θα επανέλθουμε: πέρσι ο Αργεντινός έκανε όλα όσα έκανε χωρίς προετοιμασία. Φέτος προβλέπω να σπάει όλα τα κοντέρ. Ας το κρατήσουμε και σύντομα θα επανέλθουμε.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...