ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποστολή στην Αυστρία

Παναθηναϊκός: Μαθήματα τακτικής και πίεσης κόντρα σε σχηματισμό με τριάδα στην άμυνα

"Φροντιστήριο" επί χόρτου από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στους ποδοσφαιριστές του, μια ημέρα μετά το ισόπαλο (0-0) φιλικό με τη Γουότφορντ. Αποστολή στην Αυστρία: Διονύσης Δεσύλλας.

Παναθηναϊκός: Μαθήματα τακτικής και πίεσης κόντρα σε σχηματισμό με τριάδα στην άμυνα

Πολλή θεωρία είχε η σημερινή πρωινή προπόνηση του Παναθηναϊκού στο Τιρόλ της Αυστρίας. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ανέλυσε στους ποδοσφαιριστές του κάποια στοιχεία από το χθεσινό ισόπαλο (0-0) πρώτο φιλικό προετοιμασίας με τη Γουότφορντ, κάνοντάς τους φροντιστήριο κυρίως σε θέματα πρέσινγκ και κάλυψης χώρων.

Μετά την προθέρμανση, οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν στις δυο ενδεκάδες του χθεσινού φιλικού (με τον Σαβιέρ αντί του Σάντσες). Στο γήπεδο είχαν τοποθετηθεί ανδρείκελα με το σύστημα της Γουότφορντ, δηλαδή το 3-5-2 και το 3-4-3.

Ο έμπειρος τεχνικός ανέλυσε στους ποδοσφαιριστές του τον τρόπο που πρέπει να πρεσάρουν όταν βρίσκουν απέναντί τους ομάδα με τριάδα στην άμυνα και εξήγησε πως θέλει να καλύπτονται οι χώροι.  Μάλιστα, σε κάποιο σημείο της ανάλυσης αναφέρθηκε και στο περσινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (0-0), στο οποίο οι ερυθρόλευκοι έπαιζαν με τριάδα στην άμυνα. Όλα αυτά, με αφορμή, όπως αναφέραμε, το χθεσινό φιλικό με την αγγλική ομάδα.

Ο Σέρβος εξήγησε στους παίκτες του τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν, κυρίως στις τοποθετήσεις τους στη μεσαία γραμμή όταν η άλλη ομάδα επιτίθεται με τέτοιο σχηματισμό και στάθηκε επίσης στο τι δεν έγινε σωστά σε κάποια διαστήματα του χθεσινού αγώνα όταν η Γουότφορντ έσπαγε το πρέσινγκ του “τριφυλλιού”. Αρκετές φορές, μάλιστα, κατά τη διάρκεια του… μαθήματος ρωτούσε τους παίκτες του ποιος πρέπει να πάει να πρεσάρει και με ποιον τρόπο- ανάλογα με το που ήταν η μπάλα- προκειμένου να μη δημιουργηθούν κενοί χώροι.

Έπειτα από περίπου μισή ώρα θεωρίας, οι ποδοσφαιριστές αφέθηκαν ελεύθεροι. Η επόμενη προπόνηση θα γίνει στις 19:00.

*Ο Χόρντουρ Μάγκουσον έκανε το απαραίτητο τεστ που γίνεται σε όλους ποδοσφαιριστές στην αρχή της σεζόν και στη συνέχεια αποχώρησε για το ξενοδοχείο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ