ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Με ένα 10αρι και ένα 9αρι επιπέδου Μάγκνουσον αλλάζει επίπεδο

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει από την Αυστρία, για την εικόνα του Παναθηναϊκού στο πρώτο φιλικό και την απόδοση των νέων παικτών.

Με ένα 10αρι και ένα 9αρι επιπέδου Μάγκνουσον αλλάζει επίπεδο

Πέρυσι με φέτος απλά καμία σχέση. Αν δει κανείς το πρώτο φιλικό του Παναθηναϊκού την περασμένη σεζόν και δει και το φετινό πρώτο φιλικό δεν υπάρχει καν σύγκριση. Είναι μία άλλη ομάδα. Αυτό φάνηκε κόντρα στην Γουότφορντ. Ο Παναθηναϊκός πέρυσι ξεκίνησε από το μηδέν, φέτος ξεκινάει από μία καλή βάση, για να ανέβει επίπεδο τη νέα σεζόν. Τα αποτελέσματα στα φιλικά δεν μετράνε. Αυτό που μετράει είναι να δεις κάποια πράγματα, που δουλεύει ο προπονητής καθημερινά καθώς και η ατομική απόδοση των νέων παικτών, που ήρθαν αυτό το καλοκαίρι.

Η Γουότφορντ είναι μία ομάδα, που προέρχεται από την Πρέμιερ Λιγκ, από την οποία υποβιβάστηκε αυτό το καλοκαίρι. Μία ομάδα με πολλαπλάσιο μπάτζετ όχι μόνο από τον Παναθηναϊκό, αλλά από όλες ομάδες της Σούπερ Λίγκα. Μία ομάδα και με ποιότητα και με δυνατά και ψηλά κορμιά. Αρα το πρώτο τεστ ήταν πολύ δυνατό και η ομάδα μπήκε κατευθείαν στα δύσκολα.

Τακτικά ο Παναθηναϊκός έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου φάσεις η ομάδα δεν δέχθηκε. Ηταν απόλυτα συμπαγής και στα δύο ημίχρονα και καλύτερη δημιουργικά στο δεύτερο ημίχρονο με την ταυτόχρονη παρουσία του Αϊτόρ, του Τσέριν και του Ρούμπεν.

Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας…
Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας… 1.352 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Βλέπεις μία ομάδα προπονητή, που ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο, πρεσάρει συντονισμένα και κλέβει μπάλες, μία ομάδα που σου βγάζει την ψυχή, για να τις κάνεις φάσεις. Αυτό που λείπει από αυτόν τον Παναθηναϊκό είναι δύο παίκτες που θα κάνουν την διαφορά στο 9 και στο 10.

Είμαι σίγουρος, ότι θα αποκτηθούν και θα είναι ανάλογου επιπέδου, όπως ο Μάγκνουσον που ήρθε αντί του Βέλεθ. Με αυτούς τους δύο παίκτες στα χαφ και στην επίθεση ο Παναθηναϊκός θα αλλάξει επίπεδο και θα μιλάμε για μία ομάδα, που θα είναι πολύ καλύτερη από την περσινή.

Ο Τσέριν ήρθε για εναλλακτική λύση στα χαφ, αλλά από το πρώτο φιλικό ξεχώρισε και έδειξε, ότι θα διεκδικήσει θέση βασικού. Πέρα από τα τρεξίματα, έχει τη δυνατότητα να δίνει σωστά την μπάλα. Σηκώνει το κεφάλι του και βλέπει γήπεδο, μόλις δει κίνηση από συμπαίκτη του στον χώρο τον σημαδεύει με επιτυχία. Θεωρώ, ότι είναι μία σημαντική μεταγραφή και ο Σλοβένος θα είναι σημείο αναφοράς στην διάρκεια της χρονιάς.

Ο Γκάνεα έδειξε ότι είναι εδώ, για να διεκδικήσει την θέση του αριστερού μπακ, παραλίγο να σκοράρει, ενώ ο Λοντίγκιν ενέπνεε σιγουριά κάτω από τα δοκάρια και όποτε χρειάστηκε επενέβη.

Ο Βαγιαννίδης δεξιά έδειξε, ότι μπορεί φέτος να είναι η χρονιά του, ενώ ο Ηλιάδης και ο Σαρδέλης στάθηκαν αξιοπρεπέστατα στο πρώτο ημίχρονο, που αγωνίστηκαν.

Η ομάδα θα είναι έτοιμη στις 4 Αυγούστου, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Γιοβάνοβιτς, που ξέρει από προκριματικά Ευρώπης το καλοκαίρι και τέλος Ιουλίου θα έχει κατασταλάξει στην πρώτη επίσημη ενδεκάδα της νέας σεζόν.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.