ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποστολή στην Αυστρία

Φουλ της τακτικής: Πρέσινγκ και ανάπτυξη από τον Γιοβάνοβιτς

Γεμάτο το πρόγραμμα της απογευματινής προπόνησης του Παναθηναϊκού στην Αυστρία με δουλειά σε πρέσινγκ και ανάπτυξη. Αποστολή: Διονύσης Δεσύλλας.

Φουλ της τακτικής: Πρέσινγκ και ανάπτυξη από τον Γιοβάνοβιτς

Πολλή δουλειά για τους παίκτες του Παναθηναϊκού και στην απογευματινή προπόνηση επί Αυστριακού εδάφους με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να χωρίζει το πρόγραμμα σε δυο ασκήσεις με τους ποδοσφαιριστές του.

Μετά την προθέρμανση, οι παίκτες έπαιξαν σε τέσσερις εστίες, στους οποίους ήταν τερματοφύλακες οι Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Διούδης και Χριστογεώργος.

Οι ομάδες ήταν οι εξής:

Πορτοκαλί: Σένκεφελντ, Πούγγουρας Σιδεράς, Γκάνεα, Βαγιαννίδης, Τσέριν, Ρούμπεν, Κρυπαράκος, Καρλίτος, Καμπετσής,

Πράσινοι: Μάγκνουσον, Σάρλια, Χουάνκαρ, Κώτσιρας, Αλεξανδρόπουλος, Ηλιάδης, Φρόκου, Κουρμπέλης, Σαρδέλης, Παλάσιος, Ιωαννίδης.

Ο Αϊτόρ είχε τον ρόλο του μπαλαντέρ.

Στην άσκηση υπήρχε περιορισμός στις τρεις πάσεις στην επίθεση και η κάθε ομάδα είχε δυο εστίες για να σκοράρει. Η άσκηση έγινε σε υψηλό τέμπο με τους πορτοκαλί να παίρνουν τη νίκη με σκορ 5-3. Ο Καρλίτος σημείωσε δυο γκολ, άλλα τόσα ο Μάγκνουσον, ενώ από ένα έβαλαν οι Σαρδέλης, Βαγιαννίδης, Πούγγουρας. Σκόραρε, επίσης, ο Αϊτόρ για τους πορτοκαλί.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδινε οδηγίες ζητώντας από τους παίκτες του να βγάλουν ακόμα καλύτερο εαυτό. «Είμαι σίγουρος ότι μπορείτε να παίξετε καλύτερα. Θέλω να παίξτε πιο απλά, να βάλετε περισσότερα γκολ σ’ αυτές τις καταστάσεις. Να αλλάζετε από τη μία πλευρά στην άλλη, χωρίς να χάνετε την μπάλα εύκολα. Παίξτε πιο απλά, πάμε άλλο ένα», ήταν τα λόγια του Σέρβου προπονητή.

Πρέσινγκ απέναντι σε τριάδα στην άμυνα και ανάπτυξη

Στη συνέχεια, οι χώροι έγιναν μεγαλύτεροι και χρησιμοποιήθηκαν τρεις εστίες. Ο Γιοβάνοβιτς έβαλε την ομάδα που υπερασπιζόταν τη μία εστία να παίξει με τριάδα στην άμυνα, πρώτα σε σχηματισμό 3-4-3 και στη συνέχεια σε 3-5-2.

Ο σκοπός της άσκησης ήταν το σωστό πρέσινγκ και η καλή κυκλοφορία, μετά και την πρωινή θεωρία. Ο Γιοβάνοβιτς ζητούσε πίεση στην κυκλοφορία της μπάλας και εξηγούσε στους ποδοσφαιριστές του ποιο ήταν το σωστό timing για να αρχίζει το πρέσινγκ, ενώ κάποια στιγμή τόνισε: «Δεν θέλω η μπάλα να γυρίζει πίσω στον τερματοφύλακα. Θέλω να βρίσκουμε τη λύση με άλλον τρόπο στην κυκλοφορία μας».

Πράσινοι και πορτοκαλί ήρθαν ισόπαλοι 2-2. Οι Βαγιαννίδης και Καρλίτος σκόραραν για τους πορτοκαλί, ενώ για τους πράσινους βρήκαν δίχτυα οι Αλεξανδρόπουλος και Φρόκου.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ