ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Η ώρα της κρίσης για τον Λιγνάδη – Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τις υποθέσεις βιασμών

Η ώρα της κρίσης για τον Λιγνάδη - Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τις υποθέσεις βιασμών.

Η ώρα της κρίσης για τον Λιγνάδη – Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τις υποθέσεις βιασμών | panathinaikos24.gr

Η αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη όταν ολοκληρώθηκε η πολυήμερη αγόρευση του Αλέξη Κούγια, συνηγόρου υπεράσπισης του προφυλακισμένου πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Μετά το ατύχημα: Οι φωτό-ντροπή του Σουμάχερ που διέρρευσαν για πρώτη φορά
Μετά το ατύχημα: Οι φωτό-ντροπή του Σουμάχερ που διέρρευσαν για πρώτη φορά 454.572 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία δικαστές και ένορκοι καλούνται να αποφασίσουν για την τύχη του Δημήτρη Λιγνάδη που με κατηγορηματικό τρόπο έχει αρνηθεί τις κατηγορίες για τέσσερις υποθέσεις βιασμών που του αποδίδονται κάνοντας λόγο για σκευωρία που στήθηκε σε βάρος του.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε ότι είναι βιαστής, όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, και μίλησε για ένα κράμα διαφόρων ομάδων που ενώθηκαν μεταξύ τους με διαφορετικά κίνητρα ενώ προσέδωσε στην εμπλοκή του και πολιτικά κίνητρα.

«Συναντήθηκαν παρά πολλές επιθυμίες από συνιστώσες που οδηγούν σε μια συνισταμένη. Κάποιοι άνθρωποι, είχαν κάποια πικρία προσωπική από εμένα, είχαν προσωπικά κίνητρα. Υπάρχει αυτή η πρώτη ύλη. Υπάρχουν τριβές και προστριβές από ηθοποιούς μέχρι και έχθρα προς το πρόσωπο μου και υπάρχουν μεγάλες προστριβές και διαμάχες με το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Υπάρχει μία ομάδα δημοσιογράφων και influencer, του ψευδοαριστερού χώρου που βρέθηκαν απέναντι μου και θέλησαν να κλονίσουν την κυβέρνηση ότι ήμουν τάχα μια λάθος επιλογή της» είπε, μεταξύ άλλων, ο σκηνοθέτης.

Ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ωστόσο, δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου και στην αγόρευση του εισηγήθηκε την ενοχή του για τις τρεις από τις τέσσερις υποθέσεις βιασμού. «Τα θύματα του βιασμού δεν έχουν φύλλο, καταγωγή και κοινωνικό στάτους» ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός σημειώνοντας: «Ότι ο κατηγορούμενος ήταν αναγνωρίσιμος δεν αναιρεί τη διάπραξη. Τα θύματα λόγω ανηλικότητας, καταγωγής και οικογενειακής κατάστασης, ήταν εύκολος στόχος γιατί διασφάλιζαν τη σιγουριά ότι δεν θα αποκάλυπταν τι συνέβη. Η αναγνωσιμότητα και η λάμψη δεν αναιρεί την ανάγκη ικανοποίησης της σεξουαλικής του ορμής».

Για τον εισαγγελέα «κοινός παρανομαστής ήταν η ικανοποίηση της σεξουαλικής ορμής» του Δημήτρη Λιγνάδη και «κοινό χαρακτηριστικό το περιβάλλον των παθόντων». «Εκείνος καλλιεργούσε σχέσεις εμπιστοσύνης και ότι θα βοηθούσε στην επαγγελματική του ανέλιξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το δικαστήριο, το οποίο άνοιξε την αυλαία του στις 11 Φεβρουαρίου 2022, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, εξέτασε δεκάδες μάρτυρες οι οποίοι κλήθηκαν να αναφερθούν στις υποθέσεις που εξετάζονται αλλά και την προσωπικότητα του Δημήτρη Λιγνάδη.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκαν και τρεις από τους τέσσερις καταγγέλλοντες οι οποίοι κάνοντας σοκαριστικές περιγραφές επέμειναν στις καταγγελίες τους ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον κατηγορούμενο, ενώ ήταν ανήλικοι.

Μόνη εξαίρεση ο τρίτος μηνυτής ο οποίος, παρά την απόφαση για βίαιη προσαγωγή, επέλεξε να μην εμφανιστεί στη δίκη με αποτέλεσμα να αποβληθεί από την υποστήριξη της κατηγορίας. Ωστόσο, οι καταθέσεις του αναγνώστηκαν από το δικαστήριο. Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απαλλαγή του κατηγορούμενου για την συγκεκριμένη υπόθεση του ενήλικα.

Η δίκη βρίσκεται, πλέον, μία ανάσα πριν από την έκδοση της ετυμηγορίας, δικαστών και ενόρκων οι οποίοι θα καθορίσουν την επόμενη ημέρα για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Πηγή: newsbeast.gr

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

loading...

HIGHLIGHTS

close