ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Στο πικ της η χρηματιστηριακή αξία του Αϊτόρ – Σε επίπεδα… Ολλανδίας!

Πόσο κόστιζε στην Τβέντε, πόσο έπεσε επί Μπόλονι και που βρίσκεται σήμερα το market value ενός εκ των πιο σημαντικών παικτών του Παναθηναϊκού.

Στο πικ της η χρηματιστηριακή αξία του Αϊτόρ - Σε επίπεδα... Ολλανδίας!

Πέρσι το καλοκαίρι ο Αϊτόρ ήταν με το ένα πόδι στην έξοδο. Αν δεν ήταν ο Γιοβάνοβιτς να πιστέψει σε εκείνον και να του το δείξει έμπρακτα, είναι πιθανό να βλέπαμε τον Ισπανό σε κάποιον σύλλογο είτε της χώρας του, είτε της Ολλανδίας και να αναρωτιόμασταν πως τον χάσαμε. Ευτυχώς για όλους, ο Ισπανός όχι μόνο έμεινε, αλλά από τη στιγμή που ένιωσε σημαντικός τα… έσπασε.

Εννιά γκολ και δέκα ασίστ είχε συνολικά σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Πολλά απ’ αυτά που έκανε υπήρξαν καθοριστικά. Και σε συγκεκριμένες βραδιές και συνολικά στη σεζόν. Ο Αϊτόρ άφησε πίσω του την εποχή που ο Μπόλονι έκανε… καψόνια σε όλους, βρήκε μπροστά του έναν κανονικό προπονητή και άνθρωπο και έβγαλε στο γήπεδο την τεράστια κλάση του.

Φαινόταν και από την πρώτη του σεζόν πως χρειαζόταν ένα «κλικ» για να λυθεί και να τους πάρει όλους… παραμάζωμα. Δεν του το έδωσαν οι συνθήκες εκείνης της εποχής. Αλλά ο περσινός Παναθηναϊκός και το κλίμα που υπήρχε, ευνόησε κάθε καλό ποδοσφαιριστή να δείξει την αξία του.

«Το 4ο σε κάνει μύθο»: Όταν ο Παναθηναϊκός σήκωσε το ευρωπαϊκό μέσα στο σπίτι του!
«Το 4ο σε κάνει μύθο»: Όταν ο Παναθηναϊκός σήκωσε το ευρωπαϊκό μέσα στο σπίτι του! 460 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με τη συζήτηση για νέο συμβόλαιο στον Ισπανό να ξεκινά σιγά – σιγά, αφού το συμβόλαιό του μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του, έχει μεγάλη σημασία να δούμε πως κύλησε η χρηματιστηριακή αξία του ποδοσφαιριστή. Ο Αϊτόρ όταν πήγε σε ηλικία 23 ετών στην Τβέντε, είχε «market value» σύμφωνα με το έγκυρο transfermarkt 650.000 ευρώ. Μέσα σε λίγους μήνες η αξία του εκτινάχτηκε. Τον Σεπτέμβριο του 2019 ο Αϊτόρ κόστιζε, για όποιον ήθελε να τον αγοράσει από την Τβέντε, κοντά στα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Τόσο περίπου κόστιζε και όταν αποχώρησε, το καλοκαίρι του 2020, από την Ολλανδία για τον Παναθηναϊκό. Ως ελεύθερος είχε έρθει στους πράσινους. Τον πρώτο χρόνο στα μέρη μας πήρε την κατιούσα. Και η καριέρα του και η χρηματιστηριακή αξία του. Αρχικά στο 1,5 εκατομμύριο και πέρσι το καλοκαίρι έφτασε να κοστίζει τα μισά απ’ αυτά που κόστιζε στην Ολλανδία. Ένα εκατομμύριο ευρώ.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε το «market value» του Ισπανού έχει επανέλθει στα επίπεδα… Ολλανδίας. Ο Αϊτόρ κοστίζει δύο εκατομμύρια ευρώ και με τάσεις… ανοδικές. Αν κάνει ίδια ή καλύτερη σεζόν, τότε είναι δεδομένο πως θα χτυπήσει το πικ του. Και όποιος θέλει να τον πάρει από τον Παναθηναϊκό, θα πρέπει να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.