ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποστολή στην Αυστρία

Εντολές Ιβάν για επιθετικότητα και ατάκες ικανοποίησης: «Τώρα είναι καλό το παιχνίδι, μπράβο»! (Vid)

Ποικιλία στη σημερινή προπόνηση του Παναθηναϊκού με δίτερμα και ξεχωριστή δουλειά για αμυντικούς και χαφ-επιθετικούς. Επιβράβευση στους παίκτες από τον Γιοβάνοβιτς όταν είδε ότι οι εντολές του εκτελέστηκαν κατά γράμμα. Αποστολή: Διονύσης Δεσύλλας.

Εντολές Ιβάν για επιθετικότητα και ατάκες ικανοποίησης: «Τώρα είναι καλό το παιχνίδι, μπράβο»! (Vid)

Μόνο απογευματινή προπόνηση περιλάμβανε το σημερινό πρόγραμμα του Παναθηναϊκού στην Αυστρία, την παραμονή του δεύτερου φιλικού προετοιμασίας κόντρα στην Αλ Ντουχάιλ από το Κατάρ.

Η προπόνηση χωρίστηκε σε δυο «μέρη». Στο πρώτο το γκρουπ των αμυντικών δούλεψε με τον Χρήστο Κόντη και αυτό των χαφ και των επιθετικών με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε δίτερμα.

Μετά την καθιερωμένη προθέρμανση, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήρε μαζί του τους μέσους και τους επιθετικούς, χωρίζοντάς τους στις παρακάτω ομάδες:

Πορτοκαλί: Αλεξανδρόπουλος, Παλάσιος, Ρούμπεν, Σαρδέλης, Φρόκου, Ιωαννίδης.

Πράσινοι: Τσέριν, Κουρμπέλης, Αϊτόρ, Σαβιέρ, Καρλίτος, Καμπετσής, Κρυπαράκος, Ηλιάδης.

Ο σκοπός της άσκησης ήταν οι σωστές τοποθετήσεις και η ανάκτηση των θέσεων άμεσα έπειτα από απομάκρυνση με βαθιά μπαλιά από τον τερματοφύλακα. Αφού ολοκληρώθηκε αυτό το σκέλος, οι ποδοσφαιριστές δούλεψαν στις σέντρες και τα τελειώματα με τερματοφύλακες τους Ξενόπουλο και Διούδη.

Το άλλο γκρουπ, αυτό των αμυντικών, δούλεψε με τον Χρήστο Κόντη. Με πορτοκαλί φανελάκι ήταν οι Σάρλια, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Χουάνκαρ και με πράσινο οι Σένκεφελεντ, Σιδεράς, Βαγιαννίδης, Πούγγουρας και Γκάνεα. Αρχικά, σε δυάδα στόπερ και μπακ, ο ένας αμυνόμενος έπρεπε να διώξουν μακρινή μπαλιά είτε με το κεφάλι, είτε με τα πόδια και ο παρτενέρ να σκοράρει σε μια από τις δυο μικρές εστίες.

Αυτό είχε ως σκοπό να γίνει κατανοητό ότι η απομάκρυνση από την άμυνα πρέπει στα παιχνίδια να γίνεται σωστά και με ακρίβεια. Αμέσως, έβγαινε σέντρα προς τους αμυνόμενους με το ζητούμενο να είναι η σωστή διαγώνια κάλυψη του μπακ με τον κεντρικό αμυντικό.

Το δεύτερο σκέλος στο γκρουπ… Κόντη δούλεψε με την αμυντική τετράδα να απομακρύνει μπαλιά και να κρατάει σωστές θέσεις και ισορροπία όταν η μπάλα έβγαινε προς το κέντρο (ανεβάσματα και άμεσες επιστροφές).

«Τώρα είναι καλό το παιχνίδι. Μπράβο»!

Ακολούθησε δίτερμα στο μισό γήπεδο με τις ομάδες να είναι οι εξής:

Πράσινοι Ξενόπουλος (Μπρινιόλι): Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Γκάνεα, Κουρμπέλης (Ηλιάδης), Τσέριν, Κρυπαράκος, Καρλίτος, Αϊτόρ, Καμπετσής.

Πορτοκαλί (Διούδης): Χριστογεώργος, Κώτσιρας, Σάρλια, Μάγκνουσον (Σιδεράς), Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Αλεξανδρόπουλος, Παλάσιος, Φρόκου, Σαρδέλης (Σαβιέρ), Ιωαννίδης.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετά το πρώτο μέρος είπε στους παίκτες του: «Είμαι ευχαριστημένος από εσάς, ειδικά από τον τρόπο με τον οποίο αμύνεστε και τη συνοχή που έχετε. Αλλά θα ήθελα να δω περισσότερα πράγματα όταν επιτίθεστε. Να μην φοβάστε να πάρετε ρίσκα, να παίρνετε επιθετικές πρωτοβουλίες. Να έχετε περισσότερο επιθετική σκέψη», ήταν τα λόγια του Γιοβάνοβιτς.

Αμέσως, οι ποδοσφαιριστές… εκτέλεσαν την εντολή του προπονητής τους, βγάζοντας φάσεις και γκολ με τον ίδιο να εκφράζει την ικανοποίησή του φωνάζοντας αρκετές φορές «τώρα είναι καλό το παιχνίδι» και μοιράζοντας «μπράβο» στους ποδοσφαιριστές του. Ο κόουτς πρώτα ζήτησε αυτό που ήθελε να δει και στη συνέχεια επιβράβευσε τους παίκτες του για τον τρόπο παιχνιδιού στο δεύτερο μισό του διπλού.

Οι πράσινοι επικράτησαν 2-0 με γκολ των Καμπετσή και Κρυπαράκου.

Στο δεύτερο μισό του διτέρματος οι Κουρμπέλης, Μάγκνουσον, Σαρδέλης έμειναν εκτός με ατομικό.

Στο τέλος της προπόνησης, οι Αϊτόρ, Ιωαννίδης και Καμπετσής εκτέλεσαν απευθείας φάουλ στους Διούδη και Ξενόπουλο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ