ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποστολή στην Αυστρία

Κρέσπο: «Σπουδαία ομάδα ο Παναθηναϊκός»

Ο Ερνάν Κρέσπο αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για τον Παναθηναϊκό, ανέλυσε τι του άρεσε στο παιχνίδι των «πρασίνων» και επεσήμανε πως είναι υπερήφανος που τον αντιμετώπισε με την Αλ Ντουχαΐλ.

Κρέσπο: «Σπουδαία ομάδα ο Παναθηναϊκός»

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αργεντίνος τεχνικός της Αλ Ντουχαΐλ:

Για την εικόνα που του άφησε το φιλικό της Αλ Ντουχαΐλ με τον Παναθηναϊκό:

«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που παίξαμε με μία σπουδαία ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό. Τέτοιου είδους αγώνες είναι πολύ καλοί για εμάς στο αμιγώς ποδοσφαιρικό κομμάτι, σ’ αυτήν την περίοδο προετοιμασίας.

Κανείς δεν τραυματίστηκε, που είναι επίσης πολύ σημαντικό για την περίοδο που βρισκόμαστε. Το αποτέλεσμα δεν έχει καμία σημασία. Για εμάς το να παίζουμε κόντρα σε τέτοιες ομάδες είναι το πιο σημαντικό, γιατί μαθαίνουμε πάρα πολλά πράγματα».

Για την ευρωπαϊκή νοοτροπία που προσπαθεί ο ίδιος να περάσει στην Αλ Ντουχαΐλ:

«Η κεντρική ιδέα μας, είναι να δώσουμε στην ομάδα μας τη σωστή νοοτροπία πάνω στο ποδόσφαιρο. Να είμαστε καλά αμυντικά, να είμαστε επιθετικοί, να είμαστε πρωταγωνιστές. Να παίζουμε στην αδύναμη πλευρά. Να προσπαθούμε πάντα να σεβόμαστε την μπάλα και να σεβόμαστε το άθλημα. Αυτή είναι η ιδέα μας και η φιλοσοφία μας σαν ομάδα. Κάποιες φορές το πετυχαίνουμε, κάποιες άλλες όχι, γιατί παίζει ποδόσφαιρο κι ο αντίπαλός μας.

Αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι κόντρα σε όλες τις ομάδες να παίζουμε με τον ίδιο τρόπο, απ’ όπου κι αν προέρχονται. Να είμαστε επιθετικοί και να προσπαθούμε να σκοράρουμε. Σήμερα (σ.σ. το απόγευμα της Πέμπτης) δεν το καταφέραμε γιατί χάσαμε αρκετές ευκαιρίες, αλλά ειλικρινά αυτό δεν είναι σημαντικό αυτή την στιγμή. Το πιο σημαντικό είναι το πώς θέλουμε να παίξουμε στο γήπεδο και πως η ομάδα μας θα αισθάνεται άνετα με το παιχνίδι μας».

Για την εντύπωση που του άφησε ο Παναθηναϊκός:

«Πρέπει να το συζητήσετε αυτό με τον προπονητή του (σ.σ. γελάει). Για εμάς, όπως είπα, είναι μεγάλη περηφάνια να παίζουμε απέναντι σε τέτοιου είδους ομάδες. Είναι πολύ σημαντικό γιατί ήρθαμε εδώ για να βελτιωθούμε και να γίνουμε καλύτεροι και τέτοιου ακριβώς παιχνίδια χρειαζόμαστε. Έχουμε πολλούς παίκτες στις Εθνικές Ομάδες, κάναμε ένα καλό βήμα στο Champions League Ασίας με την πρόκρισή μας στους “16” της διοργάνωσης μετά από δύο χρόνια. Είμαστε στην περίοδο της προετοιμασίας για να χτίσουμε κάτι σπουδαίο, αλλά κι αυτό θα γίνει βήμα με το βήμα».

Για τον κύριο στόχο της ομάδας του την επόμενη σεζόν:

«Να είμαστε ανταγωνιστικοί, να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τίτλους. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί. Κι αν παίζουμε έτσι (σ.σ. όπως στο φιλικό με τον Παναθηναϊκό), έχουμε περισσότερες ελπίδες για να κερδίσουμε τίτλους, από οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Αυτή είναι η δική μου ιδέα και φιλοσοφία. Αποδέχομαι όλες τις ιδέες, αλλά θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές κι όχι να κοιτάμε τι κάνει ο αντίπαλος».

Για το τι του άρεσε από τον Παναθηναϊκό: «Δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα γι’ αυτό, γιατί σέβομαι τον προπονητή του Παναθηναϊκού και είναι αλήθεια πως δεν γνωρίζω απόλυτα τη φιλοσοφία του και τις ιδέες του. Κοιτάζω τη δική μου ομάδα, προσπαθούμε να φτιάξουμε κάτι πολύ καλό αυτή την στιγμή και τέτοια ματς είναι τα πιο σημαντικά».

Για το αν του άρεσε κάποιος παίκτης του Παναθηναϊκού συγκεκριμένα:

«Έδωσα συγχαρητήρια μετά τον αγώνα στον Μπρινιόλι, γιατί έκανε μεγάλη απόκρουση στη φάση του Ολούνγκα και ίσως να μπορούσαμε να πάρουμε την ισοπαλία σ’ αυτή τη φάση. Αλλά τον περίμενε να σουτάρει πρώτα και ήταν πολύ έξυπνο αυτό που έκανε και η συνολική αντίδρασή του. Όλη η ομάδα ήταν πολύ καλή και ήταν μεγάλη απόλαυση για εμάς να παίξουμε εναντίον τους».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE