ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Ο ανταγωνιστικός Γκάνεα και το «step up» του Βαγιαννίδη

Ο Κώστας Μανωλιουδάκης γράφει από την Αυστρία για τα δίδυμα στα άκρα της άμυνας και τη συμμετοχή τους στην ανάπτυξη του Παναθηναϊκού που χτίζει ο Γιοβάνοβιτς για τη νέα σεζόν.

Ο ανταγωνιστικός Γκάνεα και το «step up» του Βαγιαννίδη

Δεύτερο φιλικό ματς προετοιμασίας, πολύ νωρίς ασφαλώς για ασφαλή συμπεράσματα και με ξεκάθαρα κενά στο μεσοεπιθετικό σκέλος από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκκός κινείται σε ρυθμούς χελώνας όπως και πέρυσι, αλλά δεν παύει να φαίνεται στον ορίζοντα ότι η ομάδα συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρυσι.

Υπάρχει, δηλαδή, συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα και ξεκάθαρος προσανατολισμός στις βασικές αρχές του παιχνιδιού, καλά τρεξίματα για τα δεδομένα της εποχής, συνοχή των γραμμών σε φάση άμυνας χωρίς τη μπάλα, ικανοποιητικό αμυντικό και επιθετικό τρανζίσιον. Αλλά ταυτόχρονα και μέτριες επιδόσεις στο χτίσιμο του παιχνιδιού και στο κομμάτι της κατοχής.

Το τελευταίο αποτελεί σημείο αναφοράς στον τρόπο παιχνιδιού και τη φιλοσοφία του Γιοβάνοβιτς, πλην όμως είναι σε άμεση συνάρτηση με τα χαρακτηριστικά των παικτών της μεσαίας γραμμής.

Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός
Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός 846 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο υπάρχον έμψυχο δυναμικό, στο σήμερα, δίχως να υπολογίζονται οι επικείμενες προσθήκες των δύο κεντρικών/επιτελικών μέσων, η απουσία των οποίων βγάζει μάτι, δεν υπάρχουν παίκτες με κράτημα της μπάλας, επινοήσει και εμπνεύσεις που θα κάνουν το απρόβλεπτο και θα κρατήσουν την μπαγκέτα στο επιθετικό τρίτο.

Και, συνολικά στο ρόστερ, μόνο ο Πέρεθ αποτελεί τον ορισμό του παίκτη που μπορεί να υπηρετήσει ευλαβικά το συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού. Αρα, για να μπορέσει η ομάδα να υποστηρίξει σε απόλυτο βαθμό τη συγκεκριμένη παράμετρο του παιχνιδιού θα πρέπει να αποκτηθούν και οι ανάλογοι ποδοσφαιριστές που θα κουμπώνουν πάνω σ’ αυτήν.

Από πλευράς προσώπων, το μεγαλύτερο κέρδος της ομάδας είναι η παρουσία των ακραίων μπακ. Που ειδικά στο κομμάτι των αυτοματισμών και των συνεργασιών παίζουν σημαίνοντα ρόλο στον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού, καθώς ο Γιοβάνοβιτς θέλει να ανεβαίνουν ψηλά όταν το απαιτούν οι συνθήκες, ειδικότερα από τη στιγμή που οι εξτρέμ κλείνουν προς τα μέσα και λειτουργούν ως φουλ μπαλ της εκάστοτε πλευράς.

Ο μικροτραυματισμός του Σάντσες, κατ’ αρχάς, έφερε στο προσκήνιο τον Βαγιαννίδη πίσω από τον Κώτσιρα και ο νεαρός πλάγιος αμυντικός κατάφερε να δείξει πράγματα κυρίως στο ματς με την Αλ Ντουχαϊλ.

Όχι μόνο εκεί, διότι είναι πολύ καλός συνολικά στην έως τώρα προετοιμασία, φαίνεται ότι έχει δουλέψει πολύ κατά τη διάρκεια των διακοπών του σε ατομικό επίπεδο και στη φυσική του κατάσταση (από τους πρώτους στις σχετικές μετρήσεις), ενώ είχε θετικό πρόσημο και απέναντι στη Γουότφορντ.

Για τον 21χρονο δεξιό μπακ είναι μία μεγάλη ευκαιρία η φετινή σεζόν να κάνει το «step up». Ταλέντο διαθέτει, δουλεύει σκληρά να βελτιώσει τις αδυναμίες του δη στο αμυντικό σκέλος και είναι μέσα στις δυνατότητές του να πάρει χρόνο συμμετοχής την επικείμενη σεζόν.

Σούπερ προετοιμασία κάνει και ο Γκάνεα. Ο αριστεροπόδαρος Ρουμάνος μπακ είναι πολύ συγκεντρωμένος από την πρώτη μέρα, έχει καλά χτυπήματα της μπάλας, ισορροπία στα ανεβάσματά του και δείχνει αποφασισμένος να παλέψει για να αποκτήσει σημαίνοντα ρόλο στην ομάδα.

Με τον Χουάνκαρ μπροστά του αυτό δεν είναι εύκολο. Ομως ο υψηλός ανταγωνισμός μόνο οφέλη μπορεί να επιφέρει στην ομάδα, στον ίδιο τον Γκάνεα, αλλά και στον Ισπανό άσο που ήταν ο καλύτερος αριστερός μπακ του πρωταθλήματος κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...