ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποστολή στην Αυστρία

Πάθος και ένταση στο «διπλό» – Τακτική με σωστή αντίδραση στο πρέσινγκ (Vid)

Διπλό με υψηλή ένταση από τους παίκτες του Παναθηναϊκού και δουλειά στο πρέσινγκ και την αμυντική συμπεριφορά σε αυτό από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, στην επιστροφή των παικτών στις προπονήσεις. Αποστολή στην Αυστρία: Διονύσης Δεσύλλας.

Πάθος και ένταση στο «διπλό» - Τακτική με σωστή αντίδραση στο πρέσινγκ (Vid)

Τις τελευταίες του ημέρες στην Αυστρία διανύει ο Παναθηναϊκός, που έφτασε, πλέον, τις 12 στο Τιρόλ. Μετά το 24ωρο ρεπό και την απαραίτητη ξεκούραση, οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» επέστρεψαν το απόγευμα του Σαββάτου στις προπονήσεις και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο πολύ δυνατό φιλικό με τη Λεβερκούζεν την Κυριακή, το οποίο θα αποτελέσει το τελευταίο τεστ επί αυστριακού εδάφους.

Μετά το καθιερωμένο «ζέσταμα», ακολούθησε διπλό χωρίς περιορισμούς με τις ομάδες να είναι οι εξής:

Πράσινοι: Διούδης, Κώτσιρας, Σάρλια, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Τσέριν, Κρυπαράκος, Φρόκου, Αϊτόρ, Καμπετσής.

Πορτοκαλί: Λοντίγκιν (Μπρινιόλι), Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Πούγγουρας (Σιδεράς), Γκάνεα, Κουρμπέλης (Ηλιάδης), Αλεξανδρόπουλος, Παλάσιος, Καρλίτος, Σαρδέλης, Ιωαννίδης.

Οι πορτοκαλί νίκησαν 1-0 με γκολ του Καρλίτος, αλλά το κυρίαρχο στοιχείο του διτέρματος ήταν το πάθος των παικτών και η ένταση. Έγιναν δυνατές μονομαχίες με τους ποδοσφαιριστές να προπονούνται σε υψηλούς ρυθμούς και να τα δίνουν όλα στο χορτάρι!

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αρκετές φορές επιβράβευσε τους αθλητές του όταν έβλεπε αυτό που ήθελε. «Μπράβο πράσινοι, καλή πίεση», ήταν μια από τις ατάκες του, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του και στους Φρόκου, Σένκεφελντ όταν ο πρώτος πρέσαρε σωστά και ο δεύτερος άλλαξε σωστά το παιχνίδι με μεταβίβαση στον Γκάνεα.

«Φροντιστήριο»… πρέσινγκ

Μετά το διπλό, σειρά είχε η τακτική από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς με δουλειά στο κομμάτι του πρέσινγκ. Ο Σέρβος έκανε στους ποδοσφαιριστές του μαθήματα σωστής πίεσης ψηλά, αλλά κυρίως συμπεριφοράς και αντίδρασης απέναντι στο πρέσινγκ και πως πρέπει οι παίκτες να το σπάνε με σωστές, αλλά και γρήγορες αποφάσεις. Στόχος ήταν να υπάρχει συνοχή και σωστοί αυτοματισμοί για να κυκλοφορήσει η μπάλα σωστά όταν η μια ομάδα πιέζει ψηλά.

Όταν ο Γιοβάνοβιτς έμενε ικανοποιημένος φώναζε «μπράβο» και «good», ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που διέκοπτε την τακτική για να δώσει επιπλέον οδηγήσεις και εξηγήσεις για το τι ζητούσε και τι έπρεπε να κάνουν οι παίκτες του.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ