ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Παναθηναϊκός: Αυτή είναι η Σλάβια που θα αντιμετωπίσει το «τριφύλλι» (Vids)

Μια παλιά γνώριμη, θα βρει στο δρόμο για την επιστροφή στην Ευρώπη ο Παναθηναϊκός, με την Σλάβια Πράγας να είναι η αντίπαλός του, στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League. Το προφίλ της ομάδας από την Τσεχία.

Παναθηναϊκός: Αυτή είναι η Σλάβια που θα αντιμετωπίσει το «τριφύλλι» (Vids)

Λένε πως για να πετύχεις κάτι μεγάλο, θα πρέπει να περάσεις από εμπόδια δύσκολα, καθώς ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

Κάτι αντίστοιχο πρέπει να κάνει και ο Παναθηναϊκός αν θέλει να επιστρέψει μετά από αρκετά χρόνια στα ευρωπαϊκά σαλόνια, εκεί όπου έκανε ξακουστό το όνομά του και το «Panathinaikos», ακουγόταν απ΄ άκρη σε άκρη.

Οι «πράσινοι» θα βρουν στο δρόμο για την επιστροφή του στην «κανονικότητα» μια ιδιαίτερα σκληροτράχηλη ομάδα, η οποία είναι το νούμερο τρία απ΄ όσες συμμετέχουν στο Conference League. Την περνάνε μόνο η Βιγιαρεάλ και η Γουέστ Χαμ.

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 920 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η Σλάβια που την περασμένη σεζόν τερμάτισε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος Τσεχίας, έχει 130 χρόνια παρουσία στο άθλημα και στον πάγκο της βρίσκεται εδώ και μια πενταετία ο Γίντριχ Τρπισόφσκι, ενώ αγωνίζεται στο «Σινόμπο» που έχει χωρητικότητα περίπου 21.000 θεατές.

Η Σλάβια δεν είναι άγνωστη στο ευρύ ελληνικό κοινό, καθώς στο παρελθόν έχει κληθεί να αντιμετωπίσει πέρα από τον Παναθηναϊκό το 2001 όπου και αποκλείστηκε με δύο ήττες (2-1 και 1-0) τον ΟΦΗ το μακρινό 1993, αλλά και τον ΠΑΟΚ το 2002. Ο απολογισμός της κόντρα στις ελληνικές ομάδες είναι 1 πρόκριση και 2 αποκλεισμοί.

Η χρηματιστηριακή της αξία σύμφωνα με το transfermarkt ανέρχεται στα 60,5 εκατ. ευρώ, ενώ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε έφτασε στο pick της σε ότι αφορά την ευρωπαϊκή διάκριση, φτάνοντας στους «4» του conference league, όπου και γνώρισε τον αποκλεισμό από τη Φέγενορντ.

Το μεγάλο αστέρι της Σλάβια Πράγας είναι αφρικανικής καταγωγής και συγκεκριμένα από τη Νιγηρία. Ο Πέτερ Ολαγίνκα την περασμένη σεζόν κατέγραψε 40 συμμετοχές, πέτυχε 11 γκολ και μοίρασε 5 ασίστ. Δίπλα του, συμπαραστάτες οι διεθνείς με τη Σλοβακία Στάνισλαβ Τεντλ και Οντρέι Λινγκρ.

Στο φετινό μεταγραφικό παζάρι, μέτρησε απώλειες, αλλά σημαντικές προσθήκες, αυτές του Έβερτον και του Εντουάρντο Σάντος από τη συμπατριώτισσά της, Μλάντα. Έχει δημιουργήσει ένα σταθερό αγωνιστικό κορμό και όπως καταλαβαίνει κανείς, πρόκειται για ένα δύσκολο αντίπαλο.

Θυμηθείτε τα δύο προηγούμενα ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.