ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Συντριβή αεροσκάφους στην Καβάλα με 8μελές πλήρωμα – Συναγερμός για «επικίνδυνο» φορτίο

Συναγερμός αργά το βράδυ του Σαββάτου σε περιοχή της Καβάλας μετά τη συντριβή ενός Ουκρανικού cargo Antonov An-12. Το αεροπλάνο εκτελούσε το δρομολόγιο από Σερβία προς Ιορδανία.

Συντριβή αεροσκάφους στην Καβάλα με 8μελές πλήρωμα - Συναγερμός για «επικίνδυνο» φορτίο

Πηγές προσκείμενες στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) αναφέρουν ότι ο πιλότος του Αντόνοφ An-12, ενημέρωσε πως το αεροσκάφος είχε υποστεί βλάβη κινητήρα και ζήτησε άδεια έκτακτης προσγείωσης, αλλά δεν πρόλαβε να φθάσει σε αεροδρόμιο, καθώς εκδηλώθηκε φωτιά στον ένα κινητήρα εν πτήσει και το αεροπλάνο κατέπεσε.

Η ΥΠΑ αναμένει εξάλλου σχέδιο πτήσης από την αντίστοιχη υπηρεσία της Σερβίας.

Τότε τελειώνει το πρωτάθλημα – Πότε θα γίνει ο τελικός Κυπέλλου
Τότε τελειώνει το πρωτάθλημα – Πότε θα γίνει ο τελικός Κυπέλλου 1.316 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το αεροσκάφος κατέπεσε ανάμεσα στα χωριά Αντιφίλιπποι και Παλαιοχώρι, στην Ελευθερούπολη Καβάλας.

Οκτώ άτομα επέβαιναν στο αεροσκάφος – Μετέφεραν «επικίνδυνο» φορτίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οχτώ άτομα ήταν το πλήρωμα του Αντόνοφ.

Το φορτίο που είχε το Αντόνοφ χαρακτηρίζεται «επικίνδυνο» χωρίς να έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες. Υπήρξε επόπτευση της περιοχής από τους άνδρες της Πυροσβεστικής, ενώ στο σημείο σπεύδει και ειδική ομάδα πυροτεχνουργών.

«Απομακρυνθείτε από το σημείο»

Την άμεση απόσυρση όλων των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και όλων όσοι βρίσκονται κοντά στην αγροτική περιοχή του Παλαιοχωρίου, όπου κατέπεσε, το αεροσκάφος τύπου Αντόνοφ An-12, ζήτησε το αρχηγείο της Πυροσβεστικής, όπως δήλωσε ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Καβάλας Σταύρος Κιβράκης.

Όπως είπε ο κ. Κιβράκης έχει δοθεί εντολή για άμεση απομάκρυνση όλων των δυνάμεων που περιφρουρούν την περιοχή καθώς δεν είναι γνωστή η τοξικότητα του φορτίου που κουβαλούσε το αεροσκάφος, ενώ στο σημείο του δυστυχήματος αναμένεται κλιμάκιο πυροτεχνουργών για να ελέγξει την επικινδυνότητα του φορτίου και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Στην περιοχή πολύ έντονη είναι η μυρωδιά καμένου καυσίμου, ενώ πυκνό είναι και το σύννεφο καπνού, ωστόσο οι εστίες φωτιάς είναι πολύ μικρές και δεν υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης καθώς η πυροσβεστική έχει δημιουργήσει ένα προστατευτικό πλέγμα για να αποτραπεί οποιοσδήποτε τέτοιος κίνδυνος.

Στο νοσοκομείο δύο Πυροσβέστες

Από την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας, δύο Πυροσβέστες που ήταν κοντά στο σημείο του δυστυχήματος αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Κινητοποίηση από ΕΜΑΚ και Πυροσβεστική

Δυνάμεις της 2ης και της 4ης ΕΜΑΚ βρίσκονται στο σημείο όπου κατέπεσε το αεροσκάφος, ανακοίνωσε μέσω του Twitter η Πυροσβεστική υπηρεσία.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει και επιχειρούν 15 Πυροσβέστες με επτά οχήματα.

Αυτόπτες μάρτυρες κατέγραψαν βίντεο που δείχνουν το αεροσκάφος να φλέγεται και να ακολουθούν εκρήξεις.

Διακοπή ρεύματος σε πολλές περιοχές

Έντονη αναστάτωση επικρατεί αυτή την ώρα μεταξύ των κατοίκων στον κάμπο των Αντιφιλίππων, μετά την πτώση αεροσκάφους στην ευρύτερη αγροτική περιοχή του Παλαιοχωρίου.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο ΑΠΕ ότι αρχικά είδαν ένα φλεγόμενο αντικείμενο, που όταν κατέπεσε προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά και πολλαπλές εκρήξεις.

Στο μεταξύ, στο σκοτάδι έχουν βυθιστεί, λόγω εκτεταμένης διακοπής της ηλεκτροδότησης, οι Αντιφίλιπποι, το Χορτοκόπι και το Παλαιοχώρι, με τους προβολείς από τα περιπολικά και τα οχήματα της Πυροσβεστικής να είναι η μόνη πηγή φωτισμού.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ήδη έχει ξεκινήσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, ενώ το τελευταίο στίγμα δόθηκε 10 ναυτικά μίλια δυτικά της Καβάλας.

Ο πιλότος ζήτησε έκτακτη προσγείωση, αλλά φαίνεται ότι δεν πρόλαβε.

Αναμένεται ενημέρωση από το Υπουργείο Άμυνας, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν γίνει αναφορές για 2 – 3 επιβαίνοντες.

Πηγή: Newsbomb.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.