ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Φωτιά στην Πεντέλη: Δραματικές ώρες για το Ντράφι – Μπήκαν στα πρώτα σπίτια οι φλόγες

Δραματικές είναι οι ώρες στο Ντράφι καθώς η τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 18:00 το απόγευμα είναι πραγματικά εκτός ελέγχου.

Φωτιά στην Πεντέλη: Δραματικές ώρες για το Ντράφι - Μπήκαν στα πρώτα σπίτια οι φλόγες

Όπως μετέδωσε το OPEN στις 19:30 οι φλόγες έχουν φτάσει ήδη στα πρώτα σπίτια, στα οποία καταγράφονται μεγάλες καταστροφές ενώ Έλληνες και Ρουμάνοι πυροσβέστες επιχειρούν να σώσουν ό,τι μπορούν. Η Πυροσβεστική γνωρίζει μέχρι στιγμής ότι υπάρχουν επιβεβαιωμένες ζημιές σε τέσσερα σπίτια.

Ακόμα δεν είναι σαφές το μέγεθος της καταστροφής. Οι κάτοικοι των σπιτιών αυτών είχαν ειδοποιηθεί για να εγκαταλείψουν το σημείο μέσω του μηνύματος 112, όμως κάποιοι από αυτούς έχουν όμως παραμείνει στο σημείο προσπαθώντας να σώσουν τις περιουσίες τους με κουβάδες και λάστιχα. Από την Πυροσβεστική εκτιμούν ότι οι υλικές ζημιές στην περιοχή είναι πολύ περισσότερες.

Σε συναγερμό έχουν τεθεί όλες οι δυνάμεις στης Πυροσβεστικής στην Αττική, ενώ οι άνεμοι είναι τόσο θυελλώδεις που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει προς τα ποια κατεύθυνση και με ποια ταχύτητα θα εξελιχθεί η πυρκαγιά τις επόμενες ώρες.

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 65.700 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όπως μετέδωσε η Γεωργία Λαγού, που βρίσκεται στο σημείο με το συνεργείο του OPEN, το μέτωπο έχει ξεφύγει λόγο των ανέμων, ενώ οι φλόγες είναι μία ανάσα από τις κατοικίες.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής μίλησε για την οδό Αχαιών η οποία αποτελεί το τελευταίο ανάχωμα για τα πυροσβεστικά οχήματα πριν η φωτιά φτάσει στα σπίτια.

Οι άνεμοι είναι τόσο ισχυροί που οι Air Tractors δεν μπορούν να επιχειρήσουν και αποχωρούν. Για τον λόγο αυτό δόθηκε εντολή να σηκωθούν 2 Καναντέρ από Ελευσίνα και 2 Καναντέρ από Θεσσαλονίκη. Συνεχίζουν να επιχειρούν σε αυτές τις συνθήκες τα Ε/Π και ενισχύονται με άλλα Ελικόπτερα απ’ την περιφέρεια. Το νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης» είναι και αυτό σε ετοιμότητα για να εκκενωθεί και αυτό αν χρειαστεί.

Οι συνθήκες όσο περνά η ώρα γίνονται ακόμα δυσκολότερες στο πύρινο μέτωπο. Οι καπνοί είναι τόσο πυκνοί που οι πυροσβέστες δεν έχουν καμία ορατότητα ακόμα και λίγα μέτρα από το σημείο που βρίσκονται, ενώ φοβούνται μήπως οι φλόγες τους κυκλώσουν.

Ο δημοσιογράφος του OPEN Γιάννης Ρήγος εντόπισε ένα άτομο να έχει παραμείνει στο μπαλκόνι του παρά την εντολή εκκένωσης και να προσπαθεί να σβήσει τις φλόγες, οι Αρχές κινήθηκαν προς εκείνον και τελικά έφυγε από το σημείο.

Πηγή: Ethnos.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...