ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Φωτιά στην Πεντέλη: Εκκενώνεται και το νοσοκομείο «Παίδων»

Αυτή την ώρα μετά από εντολή, εκκενώνεται και το νοσοκομείο «Παίδων» Πεντέλης.

Φωτιά στην Πεντέλη: Εκκενώνεται και το νοσοκομείο «Παίδων» | panathinaikos24.gr

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις απέναντι στην πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το απόγευμα ανάμεσα στο Νταού Πεντέλης και στο Ντράφι.

Μετά το ατύχημα: Οι φωτό-ντροπή του Σουμάχερ που διέρρευσαν για πρώτη φορά
Μετά το ατύχημα: Οι φωτό-ντροπή του Σουμάχερ που διέρρευσαν για πρώτη φορά 475.581 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο έργο της κατάσβεσης όπως δήλωσε λαμβάνουν μέρος 350 πυροσβέστες με 13 πεζοπόρα τμήματα και 60 οχήματα. Παράλληλα, συμμετέχουν στις επιχειρήσεις 28 Ρουμάνοι πυροσβέστες, ενώ περιοδικά επιχειρούν 15 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό.

Όπως σημείωσε παρά τις δυσμενείς συνθήκες με ισχυρούς ανέμους που επικρατούν στην περιοχή, τα εναέρια μέσα συνεχίζουν να επιχειρούν με γνώμονα την ασφάλεια των πτήσεων. Επιπρόσθετα, οι εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και οι εθελοντικές ομάδες της Πολιτικής Προστασίας διαθέτουν μεγάλο αριθμό υδροφόρων οχημάτων. Ομοίως και η Περιφέρεια Αττικής.

Έχει κινητοποιηθεί μεγάλη δύναμη πυροσβεστικών δυνάμεων από τις Περιφέρειες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου και Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να μεταβούν στην πυρκαγιά της Πεντέλης. Το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Αττικής έχει τεθεί σε γενική επιφυλακή.

Κινητοποιήθηκε επίσης μεγάλη δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνσης πολιτών από οικισμούς.

Μάλιστα, δόθηκε άμεση εντολή να εκκενωθεί και το νοσοκομείο «Παίδων» της Πεντέλης, με τα 36 παιδιά και τa 19 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό να μεταφέρονται σε άλλα κοντινά νοσοκομεία.

Πηγή: Skai.gr

Υποκλίνεται η Ευρώπη: Η ιδέα που έριξε ο Τζεφ Μπέζος για τη Νάξο την φέρνει 100 χρόνια μπροστά απ’ την υπόλοιπη Ελλάδα
Υποκλίνεται η Ευρώπη: Η ιδέα που έριξε ο Τζεφ Μπέζος για τη Νάξο την φέρνει 100 χρόνια μπροστά απ’ την υπόλοιπη Ελλάδα 181.825 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κάνε subscribe στo Youtube κανάλι του PANATHINAIKOS24

loading...

HIGHLIGHTS

close