ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Φωτιά στην Πεντέλη: Ανεξέλεγκτα παραμένουν τα μέτωπα στην Αττική – Καίγονται σπίτια

Νέα ενημέρωση πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, κ. Αρτοποιός στις 8 το πρωί της Δευτέρας για την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε από χθες στην Πεντέλη και έκτοτε κατακαίει την Αττική.

Φωτιά στην Πεντέλη: Ανεξέλεγκτα παραμένουν τα μέτωπα στην Αττική - Καίγονται σπίτια

Νέα ενημέρωση πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, κ. Αρτοποιός στις 8 το πρωί της Δευτέρας για την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε από χθες στην Πεντέλη και έκτοτε κατακαίει την Αττική. Ο υπογραμμίζοντας ότι ενεργά μέτωπα καίνε σε Γέρακα, Ανθούσα, Παλλήνη, Διώνη και εκατέρωθεν της λεωφόρου Μαραθώνος.

Μεγάλη έμφαση δίνεται στη  νοτιοδυτική πλευρά της πυρκαγιάς, στα όρια με την Αττική Οδό, πλησίον των εγκαταστάσεων του ΟΑΣΑ στην Ανθούσα και νοτιοανατολικά ξανά στα όρια με την Αττική Οδό πλησίον των εγκαταστάσεων της ΒΙΑΝΕΞ.

Μεγάλος ο κίνδυνος για όλες τις περιοχές που βρίσκονται εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς. Ο κ Αρτοποιός σημείωσε ότι επιχειρούν αυτή τη στιγμή 485 πυροσβέστες με 28 ομάδες πεζοπόρων και 120 οχήματα, ενώ στο πεδίο παραμένουν και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες. Από αέρος επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 65.361 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα έπειτα από αναφορές για διαρροή φυσικού αερίου από κατοίκους στον λόφο Έντισον στην Παλλήνη, οι οποίοι για τουλάχιστον δύο ώρες προσπαθούσαν να περιορίσουν τη φωτιά που δεν υποχωρούσε με τίποτα.

Την ίδια ώρα η φωτιά καίει σπίτια στην Παλλήνη, στο Ντράφι και στην Ανθούσα ενώ τα εναέρια μέσα με δυσκολία κάνουν ρίψεις νερού για να περιορίσουν το μέτωπο αφενός εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και αφετέρου διότι στην περιοχή υπάρχουν σπίτια. Στην περιοχή υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες φωτιάς και οι συνθήκες δεν βοηθούν το έργο των πυροσβεστών. Ήδη και στην Παλλήνη έχουν καεί σπίτια και το μέγεθος της καταστροφής θα εκτιμηθεί μετά την κατάσβεση της φωτιάς.

Πηγή: Ethnos.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...