ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Φωτιά στην Πεντέλη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αττική – Τα πύρινα μέτωπα

Η Αττική ζει ξανά τον πύρινο εφιάλτη με την κατάσταση να μοιάζει απελπιστική από χθες το απόγευμα, όταν και εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά σε Πεντέλη και Ντράφι.

Φωτιά στην Πεντέλη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αττική - Τα πύρινα μέτωπα

Η Πυροσβεστική έπεσε με όλες τις δυνάμεις πάνω στη φωτιά καθώς χθες το απόγευμα επιχειρούσαν 150 πυροσβέστες, 11 αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα, ενώ σταδιακά οι δυνάμεις αυξήθηκαν και τα αεροσκάφη έφτασαν μέχρι και τα 15, ενώ μετά το τέλος των επιχειρήσεων από αέρος, οι πυροσβέστες αυξήθηκαν σε 420.

Παρά τη μεγάλη επιχείρηση, η φωτιά εξακολουθεί να καίει ανεξέλεγκτη και αυτή τη στιγμή υπάρχουν μέτωπα σε Πεντέλη, Ντράφι, Παλλήνη, Ανθούσα και Γέρακα, την ώρα που η πρόγνωση του καιρού κάνει λόγο για πολύ δύσκολη μέρα με θυελλώδεις ανέμους.

Δημοσκοπικές εκπλήξεις: Το χειρότερο σενάριο για τη ΝΔ στις Ευρωεκλογές
Δημοσκοπικές εκπλήξεις: Το χειρότερο σενάριο για τη ΝΔ στις Ευρωεκλογές 7.259 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ήδη μετράμε μια απώλεια ζωής καθώς ηλικιωμένος στην Ανθούσα αυτοκτόνησε όταν είδε το σπίτι του να καίγεται για τρίτη φορά.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν είναι 485 πυροσβέστες με 120 οχήματα, 28 ομάδες πεζοπόρο τμήμα, τρία αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Η ΕΛΑΣ απομάκρυνε συνολικά 600 πολίτες από τις εστίες τους ενώ το 112 έστειλε από το ξεκίνημα της φωτιάς μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες μηνύματα για εκκένωση σε Ντράφι, Διώνη, Δασαμάρι, Πανόραμα Παλλήνης, Βούλα Πικερμίου, Παλλήνη, Νέα Παλλήνη και Πεντέλη.

Τα εφημερεύοντα νοσοκομεία της περιοχής και το ΕΚΑΒ έχουν τεθεί προληπτικά σε μέγιστη ετοιμότητα. Στο ίδρυμα Μητέρα έχουν προληπτικά μεταφερθεί, 35 παιδιά από το Νοσοκομείο Νταού Πεντέλης, ενώ 36 παιδιά έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία Παίδων Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.

Πολλά είναι, τέλος, τα σπίτια που έχουν καεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές χωρίς να έχει γνωστός μέχρι τώρα ο ακριβής αριθμός τους.

Άνοιξε η Αττική Οδός προς αεροδρόμιο

Η Αττική Οδός ενημέρωσε πως λίγο μετά τις 7 το πρωί της Τετάρτης, άνοιξε το ρεύμα προς αεροδρόμιο. Υπενθυμίζεται πως η Αττική Οδός είχε κλείσει από τον κόμβο Κηφισίας έως τον κόμβο Ανθούσας στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο και από τον κόμβο Μαραθώνος έως τον κόμβο Πεντέλης στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε εκτροπές κυκλοφορίας στη Λ. Μαραθώνος, στο ρεύμα προς Νέα Μάκρη στον Σταυρό της Αγ. Παρασκευής, στη Λ. Σπάτων και στις οδούς Ευρυτανίας και Κύπρου στο ρεύμα προς Αθήνα.

Από τις 6 το πρωί ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το μεγάλο στοίχημα είναι να μπορέσουν τα εναέρια μέσα να επιχειρήσουν καθώς οι συνθήκες είναι δύσκολες τόσο λόγω των ισχυρών ανέμων όσο και λόγω των πυκνών καπνών που έχουν καλύψει τα μέτωπα.

Πηγή: Skai.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.