ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Αυτός είναι ο Σποράρ που θέλει ο Παναθηναϊκός (vids)

Ο Παναθηναϊκός είναι μια ανάσα από το να ντύσει στα «πράσινα» τον Αντράζ Σποράρ της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και το Panathinaikos24.gr σας παρουσιάζει τον διεθνή Σλοβένο.

Αυτός είναι ο Σποράρ που θέλει ο Παναθηναϊκός (vids)

Μια μεταγραφή από το πάνω ράφι είναι κοντά στο να πραγματοποιήσει ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι βρίσκονται μια ανάσα από το να κάνουν δικό τους τον Αντράζ Σποράρ από την Σπόρτινγκ, δίνοντας ένα ποσό που φτάνει τα 3,5 εκατ. ευρώ.

Είναι ένας επιθετικός που έχει καλή επαφή με τα δίχτυα και δεν αγωνίζεται μόνο στο… κουτί που λέμε. Είναι καλός με την μπάλα στα πόδια και συμμετέχει ενεργά στο παιχνίδι της ομάδας. Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς άναψε το πράσινο φως για να τον κάνει δικό του.

Η καριέρα

Ο Αντράζ Σποράρ ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την Σλοβενία και την ομάδα Ιντερμπλόκ. Στην πρώτη του σεζόν σε επαγγελματικό επίπεδο σκόραρε 11 γκολ σε 24 ματς. Οι πολύ καλές εμφανίσεις του εμφανίσεις είχαν ως αποτέλεσμα η σλοβένικη Ολίμπια Λιουμπλιάνας να τον κάνει δικό της σε ηλικία 18 ετών.

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 1.323 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τη σεζόν 2012-13 με την φανέλα της Ολίμπια έπαιξε σε 34 ματς και κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα 11 φορές, ενώ μοίρασε και 5 ασίστ. Αυτό που είναι άξιο αναφοράς είναι ότι μόλις στην δεύτερη του χρονιά σε επαγγελματικό επίπεδο έκανε και τέσσερις εμφανίσεις στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Την αμέσως επόμενη σεζόν συνέχισε να φοράει την φανέλα της Ολίμπια Λουμπλιάνας, με την οποία σε 22 εμφανίσεις πέτυχε 9 γκολ και μοίρασε 3 ασίστ. Μάλιστα εκείνη τη χρονιά πέτυχε και το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ.

Τη σεζόν 2014-15 έπαιξε και πάλι στην Λιουμπλιάνα, με την οποία κατέγραψε 34 εμφανίσεις, βρήκε 13 φορές δίχτυα και μοίρασε 5 ασίστ. Το πρώτο μισό της επόμενης σεζόν έπαιξε 18 ματς με την φανέλα της Ολίμπια σκόραρε 17 γκολ και ανάγκασε την Βασιλεία να τον κάνει δικό της σπαταλώντας ένα ποσό κοντά στα 3,5 εκατ. ευρώ.

Τη σεζόν 2016-17 με τη φανέλα της Βασιλείας σε 27 εμφανίσεις πέτυχε 7 γκολ και μοίρασε 5 ασίστ. Το επόμενο βήμα της καριέρας του ήταν η Αρμίνια Μπίλεφελντ, στην οποία πήγε δανεικός για ένα χρόνο και έβαλε 8 γκολ σε 26 συμμετοχές.

Από κει επέστρεψε και η Βασιλεία τον πούλησε στην Σλόβαν Μπρατισλάβας με την οποία πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε 36 ματς πέτυχε 34 γκολ και μοίρασε 9 ασίστ. Μάλιστα με τη φανέλα της συγκεκριμένης ομάδας αγωνίστηκε στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ και πέτυχε 5 γκολ σε μόλις 6 ματς.

Το δεύτερο εξάμηνο του 2019 συνέχισε να φοράει τη φανέλα της Σλόβαν, με την οποία 20 γκολ και μάλιστα τα 7 στο Europa League. Έτσι έκανε το επόμενο βήμα στην καριέρα του και φόρεσε τη φανέλα της Σπόρτινγκ, με την οποία στο πρώτο μισό της παρουσίας του σημείωσε 7 τέρματα.

Τελικά δόθηκε δανεικός στην Μπράγκα το δεύτερο εξάμηνο του 2021 και στη συνέχεια στην Μίντλεσμπρο, με την οποία πέτυχε 8 γκολ πέρυσι.

Οι διακρίσεις του

Με την Ολύμπια Λιουμπλιάνας κατέκτησε το πρωτάθλημα τη σεζόν 2015-16 και αναδείχθηκε πρώτο σκόρερ με 17 γκολ. Το 2017 κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο με την Βασιλεία, ενώ το 2018 το Κύπελλο με την Σλόβαν Μπρατισλάβας και με την ίδια ομάδα το πρωτάθλημα τη σεζόν 2018-19, χρονιά που αναδείχθηκε μάλιστα και πρώτος σκόρερ. Τη  σεζόν 2020/21 πήρε το Κύπελλο με την Μπράγκα.

Είναι σαφές ότι μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει η κορυφή και πως να ανταπεξέρχεται στα δύσκολα. Έχει πολύ καλή επαφή με τα δίχτυα και είναι έτοιμος να έρθει στον Παναθηναϊκό για να βρει την… Ιθάκη του.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.