ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Αυτός είναι ο Βέρμπιτς που παλεύει να κάνει δικό του ο Παναθηναϊκός (vids)

Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να κάνει δικό του τον Μπέντζαμιν Βέρμπιτς από την Ντιναμό Κιέβου και το Panathinaikos24.gr σας παρουσιάζει τον Σλοβένο ποδοσφαιριστή.

Αυτός είναι ο Βέρμπιτς που παλεύει να κάνει δικό του ο Παναθηναϊκός (vids)

Όπως έγινε γνωστό χθες από την σλοβένικη εφημερίδα, ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να κάνει την υπέρβαση και να ντύσει στα πράσινα τον Μπέντζαμιν Βέρμπιτς. Η υπόθεση του μόνο εύκολη δεν είναι μετά την πρόκριση της Ντιναμό Κιέβου στην επόμενη φάση του Champions League.

Ο Παναθηναϊκός θα κυνηγήσει την περίπτωσή του και μένει να δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Το σίγουρο είναι όμως ότι το τριφύλλι ανεβάζει στροφές, προκειμένου να ενισχυθεί και να είναι καλύτερο την επόμενη σεζόν.

Η καριέρα του

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα ο Βέρμπιτς τα έκανε στην Τσέλιε, ομάδα που μάλιστα πραγματοποίησε και τις πρώτες επαγγελματικές εμφανίσεις στην καριέρα του. Συγκεκριμένα, με την πρώτη ομάδα της Τσέλιε κατέγραψε 126 συμμετοχές, με 36 γκολ και 23 ασίστ.

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 1.320 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κάπως έτσι το καλοκαίρι του 2015 και λόγω των πολύ καλών του εμφανίσεων κέντρισε το ενδιαφέρον της Κοπεγχάγης, η οποία τον έκανε δικό της σε ηλικία 21 ετών δίνοντας το ποσό του 1,2 εκατ. ευρώ. Στη Δανία αγωνίστηκε για δύο χρόνια και κατάφερε να πανηγυρίσει δύο νταμπλ. Ο απολογισμός του σε 99 ματς ήταν 22 γκολ και 14 ασίστ.

Το επόμενο βήμα στην καριέρα του ήταν στην Ουκρανία για λογαριασμό της Ντιναμό Κιέβου. Η Ντιναμό σπατάλησε το ποσό των 4 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της και με την συγκεκριμένη ομάδα υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2022. Μέχρι και σήμερα φυσικά ανήκει σε αυτόν τον σύλλογο. Έχει πανηγυρίσει δύο κύπελλα Ουκρανίας (2019-20, 20-21), δύο Super Cup (2018-19, 19-20) και το πρωτάθλημα της σεζόν 2020-21. Αγωνιζόμενος για τη Ντιναμό μέτρησε 119 συμμετοχές, 37 γκολ, 12 ασίστ μέχρι τη διακοπή της αθλητικής δραστηριότητας του κλαμπ λόγω της εισβολής των Ρώσων. Τον περασμένο Μάρτιο έκανε χρήση του δικαιώματος που έδωσε η UEFA στους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε Ρωσία – Ουκρανία και έπαιξε επτά ματς μέχρι το τέλος της σεζόν στη Λέγκια Βαρσοβίας.

Την ίδια στιγμή ο 28χρονος ακραίος είναι διεθνής με την Εθνική Σλοβενίας. Για την ακρίβεια με την φανέλα της Εθνικής της πατρίδας του έχει καταγράψει 43 συμμετοχές, έχει πετύχει πέντε γκολ και έχει μοιράσει δύο ασίστ.

Είναι δεδομένα ένας παίκτης από το πάνω ράφι και η περίπτωση του μόνο εύκολη δεν είναι για τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι θα κάνουν την υπέρβασή τους για να τον αποκτήσουν και μένει να δούμε ποια θα είναι η στάση του παίκτη. Στα υπέρ του Παναθηναϊκού είναι ότι έχει στο ρόστερ του δύο ακόμα Σλοβένους (Τσέριν, Σπόραρ), οι οποίοι μάλιστα ανήκουν και στο ίδιο γραφείο μάνατζερ με τον Βέρμπιτς.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.