ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

«Τούρμπο» Βαγιαννίδης, γκολάρα ο Καρλίτος και το βλέμμα στη Σλάβια! (Vids)

Στο τελευταίο φιλικό πριν τα κρίσιμα ματς με τη Σλάβια, ο Παναθηναϊκός είχε σε σούπερ κατάσταση τον Βαγιαννίδη, βρήκε για πρώτη φορά γκολ από τον Καρλίτος (76΄) από μη στατική φάση και επικράτησε (2-1) της Φόλενταμ. Πολλές χαμένες ευκαιρίες οι «πράσινοι», άνοιξαν το σκορ με τον Κουρμπέλη με πέναλτι (34΄). Διπλό στην Πράγα ζήτησαν οι φίλοι του «τριφυλλιού».

«Τούρμπο» Βαγιαννίδης, γκολάρα ο Καρλίτος και το βλέμμα στη Σλάβια! (Vids)

Στο τελευταίο φιλικό πριν τα κρίσιμα ματς με τη Σλάβια, ο Παναθηναϊκός είχε σε σούπερ κατάσταση τον Βαγιαννίδη, βρήκε για πρώτη φορά γκολ από τον Καρλίτος (76΄) από μη στατική φάση και επικράτησε (2-1) της Φόλενταμ. Πολλές χαμένες ευκαιρίες οι «πράσινοι», άνοιξαν το σκορ με τον Κουρμπέλη με πέναλτι (34΄). Διπλό στην Πράγα ζήτησαν οι φίλοι του «τριφυλλιού».

Το ματς

Πρώτη μεγάλη φάση για τον Παναθηναϊκό, δημιουργήθηκε μόλις στο 8ο λεπτό, όταν μετά από ατομική ενέργεια του Βαγιαννίδη, ο νεαρός πάτησε περιοχή δοκίμασε να πλασάρει, η μπάλα κατέληξε στον Καμπετσή που έχασε εξ επαφής την ευκαιρία να σκοράρει σε κενό τέρμα.

Ο Παναθηναϊκός είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, δημιουργούσε φάσεις μπροστά στα καρέ της φιλοξενούμενης ολλανδικής ομάδας, με τον Αλεξανδρόπουλο να χάνει μια καλή στιγμή στο 12΄ μετά την κεφαλιά που έπιασε ενώ στο 18΄ μετά από πάσα του Τσέριν και γύρισμα του Βαγιαννίδη, πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι ο Ιωαννίδης αλλά το πλασέ του έφυγε κόρνερ με τη μπάλα να βρίσκει τον Στάνκοβιτς.

Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid)
Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid) 7.155 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ματς κυλούσε χωρίς γκολ, η Φόλενταμ ισορρόπησε και είχε και τη δική της καλή στιγμή ακριβώς με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, με τον Ουλντ-Τσιχ να στέλνει τη μπάλα άουτ, λίγα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Στο 34΄ ο Παναθηναϊκός πιστοποίησε την ανωτερότητά του και με τον Βαγιαννίδη που ήταν αρκετά δραστήριος από τη δεξιά πτέρυγα, κέρδισε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Κουρμπέλης που ανέλαβε την εκτέλεσή του για το 1-0.

Τελευταία μεγάλη φάση στο πρώτο ημίχρονο, ήρθε και πάλι από τον Παναθηναϊκό με τον Καμπετσή που με γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Στάνκοβιτς στο 44΄.

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός συνέχισε σε υψηλό τέμπο, με κορυφαίο τον πιτσιρικά Γιώργο Βαγιαννίδη δημιούργησε συνθήκες και για περαιτέρω τέρμα, αλλά κυρίως η αστοχία στην τελική προσπάθεια του Αργύρη Καμπετσή διατηρούσαν το σκορ στα επίπεδα του 1-0.

Στο 58΄ στην πρώτη της καλή στιγμή στο β΄ μέρος η Φόλενταμ με ωραίο γκολ, βρήκε την ισοφάριση με τον Ελ Καντιρί να κάνει κίνηση προς τον άξονα και να σουτάρει δυνατά στον ουρανό των διχτύων του Λοντίγκιν.

Μετά το 60΄ ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε εκτενές ροτέισον, με το «τριφύλλι» να έχει τα ηνία του αγώνα και να ψάχνει και δεύτερο τέρμα για την ανάκτηση του προβαδίσματος. Στο 65΄ ο Φρόκου μετά την εξαιρετική πάσα του Γκάνεα, είχε πολύ καλή ευκαιρία όταν πέρασε και τον τερματοφύλακα αλλά δεν γύρισε έγκαιρα, με τη μπάλα να κοντράρει σε αμυντικό και να φεύγει κόρνερ.

Στο 75΄ ο Παναθηναϊκός έκανε το 2-1 στην αναμέτρηση, όταν ο Καρλίτος δέχθηκε τη μπάλα από τον Σαρδέλη, ζύγισε ένα πολύ ωραίο και δυνατό σουτ με τη μπάλα να αιφνιδιάζει τον Στάνκοβιτς και να αναπαύεται στα δίχτυα της Φόλενταμ, με το «τριφύλλι» να σκοράρει για πρώτη φορά σε φιλική αναμέτρηση στη φετινή προετοιμασία του, από μη στατική φάση.

Παρά το 2-1, η Φόλενταμ ζήτησε κάτι παραπάνω από το ματς, πάλεψε για την ισοφάριση, με τον Μπρινιόλι να κάνει ολέθριο λάθος, αλλά για καλή του τύχη, η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα σε δύο περιπτώσεις με τους παίκτες της, να αστοχούν από ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση.

Το 2-1 έμεινε μέχρι το φινάλε του αγώνα, με το «τριφύλλι» να παίρνει τη νίκη και να έχει μπροστά του δύο πολύ σημαντικά ματς για την Ευρώπη κόντρα στη Σλάβια.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.