ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Και Σπόραρ και Βέρμπιτς και… όρθια η Λεωφόρος!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τις δύο σπουδαίες μεταγραφές του Παναθηναϊκού, που αλλάζει επίπεδο μεσοεπιθετικά και την δίψα του κόσμου να τους δει με την πράσινη φανέλα.

Και Σπόραρ και Βέρμπιτς και... όρθια η Λεωφόρος!

Και έτσι ξαφνικά και εκεί που πολλοί πίστευαν, ότι ο Παναθηναϊκός ακόμα ψάχνει και για φορ και για εξτρέμ, μέσα σε δύο ημέρες ανακοίνωσε και Σπόραρ και Βέρμπιτς και η απογοήτευση του κόσμου την προηγούμενη εβδομάδα έχει μετατραπεί σε έναν ενθουσιασμό.

Καλό είναι να υπάρχει ψυχραιμία σε όλες τις καταστάσεις. Εδώ και καιρό είχαμε αναφέρει δύο πράγματα.

Το ένα είναι ότι ο Γιοβάνοβιτς ψάχνει καλά την κάθε περίπτωση παίκτη, για να μειώσει το ρίσκο της αποτυχίας και το δεύτερο που είχαμε πει είναι, ότι η διοίκηση φέτος είναι διατεθειμένη να δώσει τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη χρονιά, για να έρθουν παίκτες, που θα κάνουν την διαφορά. Και το ένα έγινε και το άλλο έγινε.

Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες!
Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες! 1.679 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Γιοβάνοβιτς έψαχνε εδώ και καιρό την περίπτωση του Σπόραρ και μόλις έδωσε το οκ η μεταγραφή τελείωσε και τα χρήματα, που δόθηκαν έχουν να δοθούν για απόκτηση παίκτη από την εποχή της πολυμετοχικότητας.

Ο Σπόραρ ήρθε, φόρεσε το 9 φάνηκε ότι δεν κρατιέται και θέλει να παίξει στα ματς με την Σλάβια, αλλά το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι ήρθε με μεγάλη δίψα και είμαι σίγουρος, ότι και πολλά γκολ θα βάλει και την διαφορά θα κάνει στην επίθεση και ο κόσμος θα τον λατρέψει όπως λάτρεψε και τον Μπέργκ τον τελευταίο σπουδαίο επιθετικό, που ήρθε στην ομάδα και με τον οποίο έχει κοινά στοιχεία στο παιχνίδι του και θα το διαπιστώσετε.

Αμέσως μετά τον Σπόραρ έσκασε και η μεταγραφή του Βέρμπιτς. Αυτόν τον ήθελε σαν τρελός ο Γιοβάνοβιτς εδώ και καιρό. Ο Παναθηναϊκός ένα μήνα πριν είχε συμφωνήσει μαζί του, αλλά τελευταία στιγμή ζήτησε λίγο χρόνο να βοηθήσει την Ντινάμο στην Ευρώπη.

Η μεταγραφή πάγωσε, αλλιώς ο παίκτης θα είχε κάνει προετοιμασία στην Αυστρία. Ο Παναθηναϊκός επέμεινε, ο Βέρμπιτς αποφάσισε να έρθει και ζήτησε μόνο να παίξει τα δύο παιχνίδια της Ντινάμο με την Φενέρ. Μόλις τελείωσαν τα παιχνίδια ενημέρωσε την Ντινάμο, ότι μένει ελεύθερος λόγω του πολέμου στην Ουκρανία (δίνει το δικαίωμα η FIFA) και τη συνέχεια την ξέρετε.

Φυσικά έπαιξε ρόλο και η παρουσία του κολλητού του Σπόραρ στην ομάδα και μαζί με τον Τσέριν θα βοηθήσει ο ένας τον άλλον, για άμεση προσαρμογή.

Επειδή έχω δει σε ολόκληρα παιχνίδια τον Σπόραρ και ξέρω τον Βέρμπιτς είμαι σίγουρος, ότι οι δύο τους θα σηκώσουν… όρθια την Λεωφόρο πολλές φορές μέσα στη χρονιά.

Ο Βέρμπιτς δυστυχώς δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά παρά μόνο στους ομίλους, αλλά όπως εύστοχα δήλωσε ο Γιοβάνοβιτς δεν παίρνουμε παίκτες για τρία-τέσσερα παιχνίδια, αλλά για τρία-τέσσερα χρόνια.

Τώρα θα έρθει και ένα χαφ στο 8-10, που θα κάνει την διαφορά και μετά η ομάδα θα έχει αλλάξει επίπεδο, αφού θα ακολουθήσουν και προσθήκες για εναλλακτικές λύσεις.

Χαρήκαμε με την ψυχή μας τις δύο μεταγραφές, τώρα το μυαλό όλων είναι στην Σλάβια. Θα γίνουν μεγάλες μάχες και η πρόκριση είναι δύσκολη. Αν δεν έρθει δεν χρειάζεται να φθάσουμε εκεί που είμασταν πριν λίγες ημέρες με αφορισμούς, κατάρες και διάφορα άλλα τέτοια.

Η ομάδα αυτή είναι φανερό ότι μεγαλώνει με στόχο να γίνει κανονικός Παναθηναϊκός και η διάθεση της διοίκησης και του Γιοβάνοβιτς είναι φανερή.

Ας τους αφήσουμε να κάνουν την δουλειά τους και το ταμείο να γίνει στο τέλος, όπως έγινε πέρυσι.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.