ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Το βάθος της σεζόν είναι σημαντικότερο από μια εβδομάδα του Αυγούστου

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τον Παναθηναϊκό που χτίζεται για να αντέξει έως τον Μάιο και όχι για να παίξει δύο παιχνίδια.

Το βάθος της σεζόν είναι σημαντικότερο από μια εβδομάδα του Αυγούστου

Το ξεκαθαρίζω για να μην παρεξηγηθώ: θα είναι αποτυχία για τον Παναθηναϊκό αν αποκλειστεί από τη Σλάβια Πράγας. Η προσμονή μιας ολόκληρης πενταετίας για δύο και μόνο παιχνίδια ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος θα μας ξενερώσει όλους. Θα μας… ξινίσει. Και φυσικά ο στόχος δεν είναι μονάχα η πρόκριση επί της Σλάβια, αλλά η είσοδος στους ομίλους του Europa Conference League.

Έχει την ποιότητα για να τα καταφέρει ο Παναθηναϊκός. Με την έλευση και του Σπόραρ θα έχει τον φορ που ήθελε, πιθανότατα για το δεύτερο ματς, αφού στην Τσεχία δεν αποκλείεται να ξεκινήσει ο Ιωαννίδης. Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στα παιχνίδια αυτά με μια ομάδα που σε μεγάλο βαθμό θα θυμίζει την περσινή και αυτό δίνει μια σιγουριά πως θα είναι ανταγωνιστικός.

Ακόμα όμως και αν δεν τα καταφέρει, δεν χάθηκε ο κόσμος. Η κλήρωση δεν είναι εύκολη, η Σλάβια Πράγας είναι μια ομάδα που έχει δείξει διαπιστευτήρια, έχει εμπειρία και παραστάσεις. Και η σεζόν δεν τελειώνει τον Αύγουστο. Αρχίζει τον Αύγουστο. Ο φετινός Παναθηναϊκός, με τις κινήσεις που κάνει και με αυτές που θα ακολουθήσουν, έχει στείλει το μήνυμα πως το βάθος της σεζόν είναι το σημαντικότερο όλων. Πως είναι ικανός να επιστρέψει σε συνθήκες πρωταθλητισμού.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.311 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μια ομάδα με τον ίδιο προπονητή, με τον ίδιο κορμό ποδοσφαιριστών. Ακόμα και στη μεσαία γραμμή, που του έφυγαν οι σημαντικοί Γκατσίνοβιτς και Βιγιαφάνιες, όπως και ο Μαουρίσιο, έχει «σταθερές». Τον Ρούμπεν, τον Κουρμπέλη, τον Αλεξανδρόπουλο. Έχει δηλαδή παίκτες που έχουν έναν χρόνο μαζί με τον προπονητή, γνωρίζουν τις απαιτήσεις του, τον τρόπο του και είναι ποιοτικοί. Δεν… ξέμεινε ξαφνικά από επιλογές. Πρόσθεσε τον Τσέριν και θα προσθέσει και έναν ακόμα, ένα «δεκάρι» από το… πάνω ράφι (ας μας συγχωρήσει ο Ιβάν για τα ράφια).

Δεν τα γράφω αυτά για να δικαιολογήσω μια ενδεχόμενη αποτυχία στο «σταύρωμα» με τη Σλάβια Πράγας. Αλλά για να καταλάβουμε, βλέποντας και τι έχουν πάθει οι υπόλοιποι «ευρωπαίοι», πως δεν χρειάζονται μηδενισμοί αν δεν έρθει η πρόκριση.

Η σεζόν θα είναι μεγάλη, ο Παναθηναϊκός βάζει τις βάσεις για κάτι πολύ καλό, δημιουργείται ένα κλίμα το οποίο φέρνει αυτοπεποίθηση μέσα στην ομάδα και καλή ψυχολογία στον κόσμο. Όλα παίζουν ρόλο. Οι «πράσινοι» χτίζονται για να γίνουν πρωταθλητές, είναι ξεκάθαρο αυτό κι ας μην το φωνάζουν. Αν την ίδια ώρα αγωνίζονται και τις Πέμπτες στα ευρωπαϊκά γήπεδα, θα είναι ένα υπέροχο κερασάκι στην τούρτα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.