ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Παναθηναϊκός: Τα προφίλ των Σπαρτάκ Τρναβα και Ρακόβ (Vids)

Μία εκ των Σπαρτάκ Τρνβα και Ρακόβ θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός αν προκριθεί επί της Σλάβια Πράγας και το Panathinaikos24.gr σας παρουσιάζει τις δύο ομάδες.

Παναθηναϊκός: Τα προφίλ των Σπαρτάκ Τρναβα και Ρακόβ (Vids)

Η κληρωτίδα έβγαλε δύο σχετικά βατούς αντιπάλους στον δρόμο του Παναθηναϊκού. Ο λόγος για την Σπαρτάκ Τρναβα και την Ρακόβ. Η πρώτη είναι από την Σλοβακία και η δεύτερη από την Πολωνία. Στο ζευγάρι αυτό με βάση την δυναμικότητα και την φόρμα, το μεγάλο φαβορί μοιάζουν να είναι οι Πολωνοί, με τους Σλοβάκους ωστόσο να έχουν καταγράψει περισσότερα… χιλιόμετρα στην Ευρώπη.

Το Panathinaikos24.gr σας παρουσιάζει τα προφίλ των δύο υποψήφιων αντιπάλων του τριφυλλιού.

Ρακόβ: Ένας φορμαρισμένος σύλλογος που ανεβαίνει συνεχώς

Η Ράκοφ ήταν δευτεραθλήτρια Πολωνίας για δεύτερη σερί σεζόν, αλλά κατέκτησε όπως και πέρσι το Κύπελλο, δύο τίτλοι που είναι και οι μόνοι της ιστορίας της. Ιδρύθηκε το 1921, εδρεύει στην πόλη Τσεστόχοβα, χρώματά της είναι το κόκκινο και το μπλε και έδρα της το «Μιέσκι» (5.500 θεατών).

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 1.079 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το φετινό της ταξίδι ξεκίνησε από τον δεύτερο προκριματικό, όπου επιβλήθηκε με άνεση 5-0 στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στην Αστάνα και σημειώθηκε γλυκιά ήττα (1-0) στην ρεβάνς. Στον πολωνικό σύλλογο βρίσκονται ο Έλληνας αμυντικός μέσος, Γιάννη Παπανικολάου, που γεύτηκε τη χαρά του θριάμβου στο Κύπελλο την περασμένη ποδοσφαιρική χρονιά, ενώ, φέτος μετακινήθηκε στο κλαμπ και ο αμυντικός της ΑΕΚ, Στράτος Σβάρνας, με τη μορφή δανεισμού μέχρι και το επόμενο καλοκαίρι.

Επιπρόσθετα προπονητής της ομάδας είναι ο Πολωνός Μάρεκ Πάπζουν, ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο του πολωνικού συλλόγου από το 2016 και είναι ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας των τελευταίων δύο ετών.

Ανάμεσα στις πιο σημαντικές προσθήκες που πραγματοποίησε στο ρόστερ της για φέτος είναι ο Σουηδός χαφ, Γκούσταβ Μπέργκρεν από την Χάκεν, όπως επίσης και ο επιθετικός, Φαμπιάν Πιασέτσκι που μετακινήθηκε στην Ράκοφ από την Σλασκ Βρότσλαβ.

Σπαρτάκ Τρνβα: Εμπειρία στην Ευρώπη, αλλά σε περίοδο… καθόδου

Με παρουσία στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1969 και με άλλες δυο συμμετοχές στα προημιτελικά του θεσμού, η Σπαρτάκ Τρνάβα σαφώς και είναι αρκετά πιο… μπαρουτοκαπνισμένη σε τέτοιο επίπεδο ποδοσφαίρου, από την Ρακόβ.

Ιδρύθηκε το 1923, έχει χρώματα το κόκκινο και το μαύρο και γήπεδό της είναι το «Αντόν Μαλατίνσκι» (19.500 θεατών). Στην πρώην Τσεχοσλοβακία είχε κατακτήσει πέντε πρωταθλήματα και τέσσερα Κύπελλα, ενώ στην ανεξάρτητη Σλοβακία ένα πρωτάθλημα (2018) και επτά Κύπελλα.

Προπονητής της είναι από το 2021 ο Σλοβάκος Μίχαλ Γκάσπαρικ. Στο ρόστερ της ξεχωρίζει ο Κυριάκος Σαββίδης, ο 27χρονος μέσος που έχει αναδειχθεί από τον ΠΑΟΚ και έχει περάσει μεταξύ άλλων από Άρη, Πανιώνιο και ΟΦΗ. Μεγάλο αστέρι της ομάδας είναι ο Σκοπιανός σέντερ φορ Μίλαν Ριστόφσκι, ενώ ξεχωρίζουν επίσης ο διεθνής τερματοφύλακας της Σλοβακίας Ντόμινικ Τάκατς και ο Νιγηριανός εξτρέμ Γιουσούφ Μπαμιντέλε.

Την πορεία της στο φετινό Conference την ξεκίνησε από τον δεύτερο προκριματικό γύρο, όπου απέκλεισε την Νιούτάουν (Μάλτα) με δύο νίκες (4-1, 1-2). Επιπρόσθετα, στο παρελθόν έχει αγωνιστεί απέναντι σε ελληνικές ομάδες. Συγκεκριμένα το μακρινό 1968 απέκλεισε την ΑΕΚ στα προημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, το 1997 γνώρισε τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ στον δεύτερο προκριματικό του UEFA ενώ στο πρόσφατο 2015 είχε αντιμετωπίσει και πάλι την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.