ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Σφαγή Παναθηναϊκού στην Πράγα και ήττα από τη Σλάβια

Ένας απίθανος Γάλλος διαιτητής έκανε τα πάντα για να δώσει προβάδισμα πρόκρισης στη Σλάβια. Αποβολή-ανέκδοτο στον Παλάσιος, επιθετικό φάουλ στον Μπρινιόλι που δεν δόθηκε στο 1-0, με τον Παναθηναϊκό να λυγίζει (2-0) και να έχει πλέον να ανέβει ένα... βουνό για την πρόκριση.

Σφαγή Παναθηναϊκού στην Πράγα και ήττα από τη Σλάβια

Ο Παναθηναϊκός στην ευρωπαϊκή του επιστροφή ήλπιζε σε θετικό αποτέλεσμα στην Πράγα, όμως βρήκε μπροστά του έναν ανεκδιήγητο ρέφερι με επικίνδυνες για το ποδόσφαιρο αποφάσεις και δυστυχώς ηττήθηκε από τη Σλάβια με 2-0.

Θέλει τύχη και γρήγορο γκολ στη ρεβάνς της ιστορικής Λεωφόρου την επόμενη εβδομάδα, για να μπορεί να ανατρέψει τις πιθανότητες και να είναι εκείνος που θα πάρει την πρόκριση για τα play off του Conference League.

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 71.243 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ματς

Χωρίς φάση κύλησε το πρώτο πεντάλεπτο στην «Fortuna Arena», με τον ρυθμό να πηγαίνει σε χαμηλό τέμπο και να τον ελέγχει απόλυτα ο Παναθηναϊκός. Στο 8΄υπήρξε η πρώτη καλή στιγμή για την Σλάβια, με τον Τραορέ να αστοχεί με κεφαλιά από ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση.

Οι Τσέχοι έχουν αρκετά το χαρακτηριστικό της ταχύτητας στο παιχνίδι τους και αυτό ήθελε να περιορίσει το «τριφύλλι», ανακόπτωντας τις επιθέσεις της Σλάβια κυρίως από τα «φτερά».

Ο Γιοβάνοβιτς είχε αρκετά νεύρα, καθώς έβλεπε πως οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα, ζητώντας επίμονα από τους παίκτες του να ηρεμήσουν. Οι Τσέχοι από την πλευρά τους, πέρα από την κατοχή και την ευκαιρία στο 8΄, ήταν ανούσιοι και χωρίς τελική προσπάθεια.

Στο 14΄ η σέντρα του Γκάνεα, βρήκε τον Τσέριν που κινήθηκε σαν «κρυφό φορ», με τη μπάλα να φεύγει πλάγια άουτ. Οι «πράσινοι» με ηρεμία από το τέταρτο και μετά ανέκτησαν κατοχή, βγήκαν μπροστά. Στο 21΄ ο Ντουνγκέρα έκανε τη σέντρα, με τον Λινγκρ να μην την βρίσκει όπως θα ήθελε και η μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 26΄ η Σλάβια βγήκε μπροστά, αλλά η άμυνα των «πρασίνων» και συγκεκριμένα ο Γκάνεα, έδιωξε σε κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα (28΄), ο Παναθηναϊκός είχε και την πρώτη προσπάθειά του προς το τέρμα των γηπεδούχων, καθώς ο Παλάσιος με δυνατό σουτ απείλησε από πλάγια θέση, βρίσκοντας σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα της Σλάβια. Στο 32΄ η Σλάβια βγήκε και πάλι μπροστά από τα άκρα της, αλλά ο Μάγνκουσον ήταν εκεί και έδιωξε σε κόρνερ το επικίνδυνο γύρισμα του Λινγκρ. Στο 39΄ της αναμέτρησης είχαμε την πιο καλή στιγμή στο ματς και ήρθε από την πλευρά της Σλάβια, όταν μετά από ολιγωρία της «πράσινης» άμυνα, ο Λινγκρ σούταρε ψηλά άουτ.

Στο 40΄ ήρθαν τα πάνω κάτω στο ματς, με τον Μπουκέ να αποβάλλει χωρίς λόγο τον Παλάσιος με δεύτερη κίτρινη κάρτα για «θέατρο», μια εντελώς λανθασμένη απόφαση. Παράλληλα σε εκείνο το σημείο την κίτρινη αντίκρισε και ο Κουρμπέλης για διαμαρτυρία. Εντελώς άδικη η απόφαση, καθώς ο Αργεντινός εξτρέμ δεν έπεσε για πέναλτι, ούτε ζήτησε κάτι από τον διαιτητή της αναμέτρησης.

Ο Παναθηναϊκός σοκαρισμένος ακόμα από την άδικη διαιτητική απόφαση, κλείστηκε στα καρέ του, έδωσε δικαίωμα στην Σλάβια να τον περιορίσει εντός περιοχής και παρά τις προσπάθειες των αμυντικών του, δέχθηκε το γκολ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου, από την κεφαλιά του Στράνζ για το 1-0.

Στην επανάληψη και πριν συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο, η Σλάβια έμεινε και αυτή με τη σειρά της με δέκα ποδοσφαιριστές, όταν αποβλήθηκε ο Εντουάρντο, αλλά με καθυστέρηση από τον ανεκδιήγητο διαιτητή Μπουκέ, ο οποίος στην αρχή έδωσε κίτρινη και μετά άλλαξε την απόφασή του.

Στο 54΄ και αφού οι «πράσινοι» προσπάθησαν να επαναφέρουν το μυαλό τους, είχαν μια καλή στιγμή που κατέληξε σε κόρνερ. Εκεί όπου όλα έδειχναν να ισορροπούν, η Σλάβια βρήκε και δεύτερο γκολ στο 56΄ με τον Ούσο, που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αμυντική αδράνεια των «πρασίνων» για το 2-0. Στο 58΄ ο Παναθηναϊκός έχασε μοναδική ευκαιρία να βρει ένα γκολ και να ξαναμπεί στο ματς, όταν ο Βαγιαννίδης με ωραία ατομική ενέργεια, μπήκε περιοχή αλλά σούταρε άουτ.

Στο 69΄ η Σλάβια προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ακόμα ένα τραγικό λάθος της «πράσινης» άμυνας, αλλά ο Μάγκνουσον ήταν εκεί και έσωσε την τελευταία στιγμή. Ο Παναθηναϊκός έψαχνε τη στιγμή που θα τον ξανάβαζε στο ματς, η Σλάβια ήλεγχε απόλυτα και με το σκορ υπέρ της δημιούργησε άλλες δυο φάσεις σε ένα δίλεπτο (74΄,75΄) με τους Έβερτον και Τραορέ να αστοχούν από κοντινή απόσταση.

Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, οι «πράσινοι» συνέχισαν να προσπαθούν, η Σλάβια είχε άλλη μια καλή στιγμή με τον Ολανίνγκα στο 77΄ να αστοχεί απελπιστικά, προσπαθώντας να βρει εκτός θέσης τον Μπρινιόλι. Ακριβώς στο 80΄ ο Ούσο είχε χώρο να δει τέρμα και να σουτάρει χωρίς πρόβλημα, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Στα τελευταία λεπτά, οι «πράσινοι» με εντολές του Γιοβάνοβιτς πίεσαν περισσότερο, δεν βρήκαν αυτό που ήθελαν και η ευρωπαϊκή τους επιστροφή δεν στέφθηκε με επιτυχία, καθώς η Σλάβια ήταν καλύτερη στα σημεία, βρήκε αντίδραση γρήγορη όταν έμεινε με παίκτη λιγότερο και δεν άφησε περιθώρια στο «τριφύλλι» που στο φινάλε είδε τους παίκτες του να ξεμένουν από δυνάμεις.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...