ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Βάλτε VAR και στις… προπονήσεις!

Αν η UEFA δεν αποφασίσει να βάλει VAR από τα προκριματικά μέχρι τους τελικούς της, το προϊόν της θα ξεφτιλίζεται, όπως ξεφτιλίστηκε το βράδυ της Πέμπτης. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Βάλτε VAR και στις… προπονήσεις!

Τι να σχολιάσεις μετά απ’ αυτό που είδαν τα μάτια μας στην Πράγα; Που να σταθείς; Πώς να πεις για την απουσία του Σένκεφελντ, για την έλλειψη τρεξιμάτων λόγω της απουσίας του Αλεξανδρόπουλου, για τη «φτωχή» απόδοση του Παναθηναϊκού μεσοεπιθετικά;

Θα μπορούσαμε να τα πούμε όλα αυτά. Θα μπορούσαμε γενικά να μιλήσουμε αγωνιστικά για το πρώτο ευρωπαϊκό ματς έπειτα από πέντε χρόνια.

Αλλά αυτός ο άσχετος Γάλλος διαιτητής δεν μας άφησε. Ο Μπουκέ με το έτσι θέλω αφήνει εκτός Ευρώπης τον Παναθηναϊκό.

Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας…
Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας… 1.288 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με μια αποβολή που θα ζήλευαν όλοι οι Έλληνες διαιτητές που έχουμε συναντήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια σε ματς του Παναθηναϊκού και αναρωτιόμασταν αν είναι άσχετοι ή στημένοι. Το ίδιο αναρωτιόμαστε και για τον Γάλλο. Άσχετος ή στημένος;

Την αποβολή του Παλάσιος δε θα την έδινε ούτε ο πρόεδρος της Σλάβια. Ο οποίος νωρίτερα θα είχε αποβάλει 1-2 δικούς τους παίκτες που… χτυπούσαν στο ψαχνό, αλλά ο Μπουκέ κοιτούσε αλλού.

Το ματς στην Πράγα μας δίνει ένα μοναδικό μάθημα και καλό θα ήταν να το δώσει και στην UEFA. VAR μέχρι και στις… προπονήσεις. Δεν καταλαβαίνω με ποιο σκεπτικό η ευρωπαϊκή ομοσπονδία αφήνει τέτοιου είδους παιχνίδια χωρίς τη βοήθεια της τεχνολογίας, από τη στιγμή που αυτή έχει μπει πια τόσο πολύ στο ποδόσφαιρο.

Δεν μπορεί ο κάθε διαιτητής να παίζει με τις επενδύσεις των συλλόγων και να στερεί από ομάδες τη διεκδίκηση εκατομμυρίων ευρώ.

Γιατί ο Μπουκέ αυτό έκανε. Στέρησε από τον Παναθηναϊκό (αν επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά και δεν έχουμε ανατροπή στη Λεωφόρο) την ευκαιρία της εισόδου σε ευρωπαϊκούς ομίλους. Άρα μερικά… εκατομμυριάκια.

Και έκανε εκατομμύρια κόσμου να χάσει τον ύπνο του, την ώρα που εκείνος θα κοιμάται ήρεμος τη νύχτα.

Η UEFA θα πρέπει να σκύψει πάνω από ένα αληθινό πρόβλημα, όπως είναι αυτού του είδους τα λάθη και από τη στιγμή που δεν έχει ικανούς διαιτητές, οφείλει να βάζει VAR σε όλα τα παιχνίδια της. ΟΛΑ. Από τον πρώτο γύρο μέχρι τους τελικούς της.

Διαφορετικά το προϊόν της θα ξεφτιλίζεται. Όπως ξεφτιλίστηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Πράγα.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.