ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Με την «καυτή» Λεωφόρο όλα μπορούν να γίνουν!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το άδικο 2-0 του πρώτου αγώνα με την Σλάβια, που το διαμόρφωσε ο Γάλλος Μπουκέ με ένα σωρό αποφάσεις, λέει ότι η ρεβάνς είναι πολύ δύσκολη, αλλά όλα μπορούν να γίνουν.

Με την «καυτή» Λεωφόρο όλα μπορούν να γίνουν!

Ο Μπουκέ θύμισε διαιτησία Ευθυμιάδη, έσφαξε τον Παναθηναϊκό του καθάρισε με δεύτερη ανύπαρκτη κίτρινη κάρτα τον Παλάσιος από το πρώτο ημίχρονο, άφησε τους παίκτες της Σλάβια να ρίχνουν ξύλο στον Αϊτόρ, τον Παλάσιος και άλλους παίκτες και έδειχνε κίτρινες στους παίκτες του Παναθηναϊκού. Με όλα αυτά και με έξι παίκτες επηρεασμένους από την ίωση ήταν δύσκολο να γίνει κάτι διαφορετικό από το 2-0.

Για μένα υπάρχει φάουλ και στον Μπρινιόλι στην φάση του πρώτου γκολ και για να το πω αλλιώς στην άλλη περιοχή θα το ακύρωνε το γκολ πριν φθάσει η μπάλα στον σκόρερ. Το ματς αυτό πέρασε και δεν πρέπει να μείνουμε άλλο. Το θέμα είναι αν ο Παναθηναϊκός έχει πιθανότητες να κάνει την ανατροπή απέναντι στην Σλάβια.

Σε καμία περίπτωση δεν είναι χαμένος από χέρι. Ελπίδες δεν υπάρχουν πολλές, αλλά υπάρχουν και ο κόσμος στην Λεωφόρο μπορεί να σπρώξει την ομάδα σε κρίσιμα σημεία του αγώνα και να την βοηθήσει να κάνει κάτι, που τώρα μοιάζει σχεδόν αδύνατο.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.203 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η Σλάβια είναι πολύ καλή ομάδα με συνεχείς καλές παρουσίες στην Ευρώπη, αλλά και μία ομάδα με αμυντικά κενά. Ο Παναθηναϊκός πιστεύω θα είχε σκοράρει αν έμενε ο Παλάσιος στο παιχνίδι στην Πράγα και δεν σκόραρε όταν έπαιξε δέκα με δέκα, διότι οι παίκτες του δεν είχαν ρυθμό έβγαλαν κούραση αφού αυτό ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι και με τόσες απουσίες δεν υπήρχαν αξιόπιστες λύσεις από τον πάγκο.

Τώρα ναι μεν θα απουσιάσει ο Παλάσιος, αλλά η ομάδα θα έχει και Σένκεφελντ (μεγάλη η απουσία του στην Πράγα) και Αλεξανδρόπουλο και απόλυτα καλά τον Αϊτόρ, τον Χουάνκαρ, τον Ιωαννίδη και πιο έτοιμο τον Σπόραρ. Το ζητούμενο είναι ο Παναθηναϊκός να πιάσει από τα μαλλιά την Σλάβια και να της στείλει το μήνυμα από το πρώτο λεπτό, ότι «εδώ είναι Λεωφόρος».

Ο κόσμος θα είναι ο 12ος παίκτης και θα βοηθήσει πολύ την ομάδα. Χρειάζεται ενθουσιασμός, αλλά όχι υπερβολικός έτσι ώστε το μυαλό των παικτών να είναι καλά συγκεντρωμένο στο παιχνίδι, διότι τα λάθη (όπως στην φάση του δεύτερου γκολ στην Πράγα), απαγορεύονται.

Για μένα παίζουν ρόλο τα γρήγορα γκολ σε αυτά τα ματς, αλλά πιο σημαντικό είναι να μην δεχθείς γκολ. Αν δεν έχεις δεχθεί γκολ και στο 75 να βάλεις το πρώτο γκολ έχεις άλλα 15-20 λεπτά να βάλεις ένα δεύτερο και να στείλεις το ματς στην παράταση.

Επίσης η κατάργηση του εκτός έδρας γκολ, σημαίνει ότι αν η ομάδα δεχθεί γκολ και βάλει τρία δεν αποκλείεται και πάει το ματς στην παράταση. Θα πει κανείς πως να βάλει τρία γκολ ο Παναθηναϊκός; Μπορεί να το βάλει ο Σπόραρ, μπορεί να το βάλει ο Αϊτόρ, μπορεί να βάλει γκολ από στημένη φάση με Σένκεφελντ και Μάγκνουσον, όλα μπορούν να γίνουν, αρκεί να χαμογελάσει και λίγο η τύχη στην ομάδα.

Από την ημέρα της κλήρωσης με την Σλάβια και μετά μας πάει κόντρα. Ακόμα και στο πρώτο ματς στην Πράγα το ματς δεν ήταν να τελειώσει 2-0. Η Σλάβια έκανε τέσσερις φάσεις και έβαλε δύο γκολ, εμείς κάναμε δύο και δεν βάλαμε κανένα. Αν σε θέλει η μπάλα και σε βοηθήσει μπορείς να φέρεις τα πάνω-κάτω.

Το ξέρω ότι ενδεχόμενος αποκλεισμός από την Ευρώπη θα μας στενοχωρήσει όλους και θα είναι μία αποτυχία ανεξάρτητα από τον αντίπαλο, που είναι ο καλύτερος από τους αντιπάλους που αντιμετώπισαν οι άλλες ελληνικές ομάδες αυτό το καλοκαίρι.

Όμως η χρονιά δεν τελειώνει την Πέμπτη και το ζητούμενο είναι η ομάδα να είναι καλύτερη από πέρυσι να έρθουν και άλλοι καλοί παίκτες, σαν τον Σπόραρ και τον Βέρμπιτς, κυρίως στα χαφ, αλλά και να είναι ανταγωνιστική για το πρωτάθλημα. Είμαι σίγουρος για όλα, όπως ήμουνα σίγουρος πέρυσι τέτοια εποχή, ότι η ομάδα θα ξαναφέρει τον κόσμο στο γήπεδο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.