ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

«Γιατί παρακολουθούσαν τον Ανδρουλάκη;» – Τα τρία ερωτήματα που θέτει το Politico στον Μητσοτάκη

Στο σκάνδαλο των υποκλοπών είναι αφιερωμένο μεγάλο μέρος της στήλης Brussels Playbook του Politico και επικεντρώνεται στη χθεσινή δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο σκάνδαλο των υποκλοπών είναι αφιερωμένο μεγάλο μέρος της στήλης Brussels Playbook του Politico και επικεντρώνεται στη χθεσινή δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μια ανάσα απ’ το θερμό επεισόδιο: Η άγρια μέρα που ο ελληνικός στρατός πήρε το ελεύθερο να ανοίξει πυρ πρώτος
Μια ανάσα απ’ το θερμό επεισόδιο: Η άγρια μέρα που ο ελληνικός στρατός πήρε το ελεύθερο να ανοίξει πυρ πρώτος 143.327 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το άρθρο αρχίζει με αναφορά στη δήλωση του πρωθυπουργού λέγοντας πως “παραδέχτηκε ότι οι ελληνικές αρχές είχαν υποκλέψει το τηλέφωνο του Ανδρουλάκη, αλλά έριξε την ευθύνη καθαρά στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ). Αρνήθηκε ότι γνώριζε για την υποκλοπή αλλά την υπερασπίστηκε, υποστηρίζοντας ότι ήταν νόμιμη καθώς την είχε εγκρίνει ο εισαγγελέας”.

“Ο Μητσοτάκης κατηγόρησε την ΕΥΠ για κατασκοπεία αρχηγού της αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι η υπόθεση υπονόμευσε την εμπιστοσύνη των πολιτών στην υπηρεσία — αλλά όχι, φυσικά, στον πρωθυπουργό. Και την ίδια στιγμή, ο Μητσοτάκης κάλεσε τους Έλληνες να μην απαξιώνουν την ΕΥΠ: Ο κόσμος να μην αφήσει το σκάνδαλο να γίνει  ‘αιτία υποβάθμισης της εθνικής συνεισφοράς της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών’, υποστήριξε. Ποιος όμως έχει υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στην υπηρεσία, αν όχι εκείνοι που διέταξαν την υποκλοπή;” γράφει το Politico.

Οι συντάκτες του άρθρου αφού αναφέρουν τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη “δεν το γνώριζα και προφανώς δεν θα το επέτρεπα ποτέ” αναρωτιούνται ποιος είναι τελικά υπεύθυνος για τις ενέργειες μιας υπηρεσίας που βρίσκεται υπό τον άμεσο έλεγχο του Έλληνα πρωθυπουργού.

Ερώτημα 1: Γιατί κατασκόπευαν τον Ανδρουλάκη;

Τι γνωρίζουμε: Ο Μητσοτάκης είπε οτι η υποκλοπή ήταν νόμιμη. Αλλά αυτό εγείρει το ερώτημα γιατί η υπηρεσία πληροφοριών και ένας ανώτερος εισαγγελέας πίστευαν ότι ο Ανδρουλάκης έπρεπε να τεθεί υπό παρακολούθηση.

Ερώτημα 2: Αν δεν ήταν ο Μητσοτάκης, ποιος διέταξε την υποκλοπή;

Τι γνωρίζουμε: Όχι πολλά – ο πρωθυπουργός δεν έδωσε καμία απάντηση σε αυτό.

Ερώτημα 3: Ποιος διέταξε μια ξεχωριστή απόπειρα χακαρίσματος του τηλεφώνου του Ανδρουλάκη με το Predator;

Τι γνωρίζουμε: Ο Μητσοτάκης δεν ανέφερε το λογισμικό στην ομιλία του και η ελληνική κυβέρνηση αρνείται ότι το χρησιμοποίησε. Ωστόσο, σύμφωνα με μια έκθεση της ομάδας ανάλυσης απειλών της Google από τον Μάιο, είναι “πιθανό” ότι “οι υποστηριζόμενοι από την κυβέρνηση παράγοντες” στην Ελλάδα έχουν αγοράσει λογισμικά για να χακάρουν τηλέφωνα με σκοπό την παρακολούθηση.

Πηγή: news247.gr

Επίδομα: Μπαίνουν άμεσα 210 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων
Επίδομα: Μπαίνουν άμεσα 210 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων 76.211 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

loading...

HIGHLIGHTS

close