ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Δεν χρειάζεται βιασύνη, αλλά συγκέντρωση και πίστη

Καν’ το όπως η… Ρέιντζερς. Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για την ανατροπή των Σκωτσέζων σε ματς παρόμοιο με αυτό που έχει αύριο ο Παναθηναϊκός.

Δεν χρειάζεται βιασύνη, αλλά συγκέντρωση και πίστη

Το έκανε χθες η Ρέιντζερς. Βέβαια διαφορετικά τα δεδομένα εκεί, άλλος ο αντίπαλος, άλλη η δυναμική του. Αλλά το έκανε. Έπαιζε στην έδρα της έχοντας να ανατρέψει το 2-0 εις βάρος της από το πρώτο ματς στο Βέλγιο απέναντι στην Ουνιόν Σεντ Σιλουάζ. Και το κατάφερε. 3-0 έγραψε το ταμπλό στο τέλος και πρόκριση για τους Σκωτσέζους στα Playoffs του Champions League.

Και προσέξτε: δεν σκόραρε νωρίς. Δεν έβαλε δηλαδή ένα γκολ στο 10’, στο 20’, στο 30’. Καθυστερήσεις πρώτου ημιχρόνου ήρθε το 1-0 με πέναλτι του Ταβερνιέρ. Κρίσιμο πολύ το σημείο, δίνει ώθηση και κόβει τα πόδια του αντιπάλου. Στο 58’ ήρθε το δεύτερο από τον Τσόλακ, στο 78’ το γκολ πρόκρισης από τον Τίλμαν και η Ρέιντζερς δεν χρειάστηκε ούτε την παράταση.

Γίνονται οι ανατροπές, αν έχει πίστη όλα μπορείς να τα καταφέρεις. Η Ρέιντζερς το πίστευε, το δήλωναν οι παίκτες και ο προπονητής, βρήκε… μπόσικη την άπειρη Ουνιόν και το κατάφερε. Σε ένα «Άιμπροξ» που έβραζε χθες. Το ίδιο θα βράζει και αύριο το βράδυ η Λεωφόρος. Καμίνι από νωρίς θα είναι.

Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες!
Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες! 1.550 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τι διδάσκει η ανατροπή της Ρέιντζερς; Πως δεν υπάρχει λόγος βιασύνης. Θα το ψάξει το γρήγορο γκολ ο Παναθηναϊκός, αλλά δεν χρειάζεται να το ψάξει με τον λάθος τρόπο. Καλώς να έρθει αν έρθει, αλλά ακόμα κι αν ο χρόνος περνάει οι ελπίδες θα παραμένουν. Αρκεί να σκοράρεις. Στο 45’, στο 60’, στο 70’ ακόμα και στο 80’. Να γίνει 1-0 στο 80’, να σηκωθεί το γήπεδο στο πόδι και να έχεις 14-15 λεπτά για δεύτερο γκολ. Θα την «ακούσουν» και οι αντίπαλοι.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει τον σωστό τρόπο προσέγγισης και διαχείρισης του αγώνα. Να «κοντρολάρει» τα συναισθήματά του και στην καλή και στην άσχημη. Μόνο έτσι θα έχει ελπίδες να ανέβει το… βουνό του 2-0 και να βγει στην απέναντι πλευρά.

Ακόμα και αν δεν το καταφέρει, ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρθηκε ο κόσμος του χθες το πρωί, εξαντλώντας τα εισιτήρια σε λίγα λεπτά, του δίνει αυτό που χρειάζεται για το φετινό του μέλλον: τη στήριξη και το δέσιμο ομάδας – κόσμου που μπορεί να σε οδηγήσει σε κάθε σου στόχο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.